VISOKO UČINKOVITI MOTORJI

NOVI STRALIS ponuja široko in dobro uravnoteženo paleto motorjev, ki ustrezajo vsem vrstam uporabe in vključuje naprave za varčevanje z gorivom, ki so posebej prilagojene za vsako posamezno vožnjo.
Paleta vključuje 3 delovne prostornine in 9 motornih moči v razponu od 310 do 570 KM, ki zagotavljajo največjo moč in gostoto navora v svojem razredu.
To ponuja priložnost vožnje z delovanjem motorja pri manjših vrtilnih hitrostih:
• nudimo 11- litrske motorje, medtem ko večina naših konkurentov ponuja le 13-litrske različice,
• naše razmerje zadnje preme, ki je 2:47, pa omogoča najbolj učinkovito porabo goriva pri le nekaj nad 1.100 vrtljaji.

Naša zaveza k trajnosti nas je pripeljala do nadaljnjega izboljšanja učinkovitosti vseh pogonskih agregatov in do povečanja zmogljivosti le nekaterih:
povečali smo največji navor motorja CURSOR 11 (+100 Nm pri različici s 420 KM in +50 Nm pri različici s 480 KM)
• in največjo moč motorja CURSOR 13 (ki je zdaj na voljo s 510 in 570 KM). 

SMART EGR: VEČJA UČINKOVITOST
ZGOREVANJA

Optimizirana sinhronizacija vbrizgavanja dodatno poveča najvišji tlak valja in zmanjša porabo goriva. Proizvodnja NOx se zmanjša s pomočjo rahlega kroženja izpušnih plinov pri določenih območjih obremenitve motorja.
Smart EGR je sistem za omogočanje ekonomičnosti porabe goriva in ne naprava za nadzor izpustov: zmanjša porabo pri vožnjah na dolge razdalje, obenem pa nudi vse prednosti sistema HI-SCR.

PAMETNI PRIPOMOČKI MOTORJA

Pametni pripomočki preprečujejo izgubo energije, ko njihovo delovanje ni potrebno:
• kompresor sklopke in enota za obdelavo zraka
• alternator za regeneracijo energije in inteligentno spremljanje akumulatorja
• črpalka servokrmiljenja s spremenljivim pretokom. 

PREPREČEVANJE PROSTEGA TEKA

Ta nova funkcija preprečuje dolga obdobja delovanja motorja v prostem teku. Sistem samodejno izklopi motor po vnaprej določenem času, ko se pojavijo potrebni pogoji.

ZMANJŠEVANJE TRENJA

Številne komponente smo preoblikovali, da bi zmanjšali trenje v motorju: na novo smo oblikovali profile na batih in uporabili nove obročke z manjšo tangencialno obremenitvijo.
Poleg tega smo izboljšali tudi toplotno upravljanje olja, s čimer smo preprečili pregrevanje in nepotrebno porabo energije.

Katalog

Pripravljen za dostavo

Ste seznanjeni z našo ponudbo in imate v mislih že specifično vozilo? Kliknite tu in preverite ali je na voljo za naročilo.

Najdi dobavitelja

Alt