​Visoka zanesljivost

Napredni sistemi nadzora za off-road

Na vozilu Novi Trakker so na razpolago napredni varnostni sistemi:
ABS
EBL
- in, po naročilu, ASR.
Zahvaljujoč sistemu“offroad mode” je mogoče izklopiti funkcijo ABS in s tem (do maksimalne hitrosti 15km/h) omogočiti blokado koles –  to je posebno uporabno za premagovanje strmih in spolzkih terenov. Ko je hitrost 15km/h presežena, se ABS ponovno, samodejno, vključi.  

ABS

Sistem ABS (Anti-lock Braking System) prepreči blokado koles med zaviranjem, ne glede na podlago. 
Opozorila, ki jih pošiljajo senzorji  ABS, nameščeni na kolesih, dajejo natančne informacije o obnašanju in reakcijah vsakega kolesa med zaviranjem.  ABS  torej omogoča zmanjšanje zavorne moči, preden pride do blokade enega ali več koles. Če razmere na cestišču omogočajo ostrejše zaviranje, ABS ponovno spodbudi zavorno moč do najvišje meje prileganja.

EBL

Novi Trakker je opremljeno s sistemom EBL (Electronic Brakeforce Limitation) za optimiziranje zavorne moči, glede na obremenitev.
Impulzi, ki jih pošiljajo senzorji  sistema ABS, dajejo informacije o obnašanju in reakcijah posameznih koles med zaviranjem. 
Na tak način je mogoče izračunati trenutno porazdelitev obremenitve med premo in mostom ter usmeriti zavorni tlak na vsako os, glede na trenutne pogoje.

ASR

Sistem ASR (Anti-Slip Regulation), z uporabo impulzov sistema ABS, preprečuje zdrs pogonskih koles in izboljša vleko med pospeševanjem. 
Elektronska centrala sistema ASR:
- izboljša stabilnost vozila, 
- preprečuje zdrs obremenjenih koles 
- in zmanjša obrabo pnevmatik.
Z napravo ASR, pogonska kolesa imajo na razpolago najboljšo vleko tudi na razgibanih in spolzkih terenih. 

Katalog

Pripravljen za dostavo

Ste seznanjeni z našo ponudbo in imate v mislih že specifično vozilo? Kliknite tu in preverite ali je na voljo za naročilo.