​Zanesljiv: revolucionarni menjalniki

Zanesljivi in učinkoviti menjalniki

Ročni menjalniki Novega Trakker-ja so ZF s 16 prestavami.
Ti menjalniki ustrezajo dejavnosti vozila: so zanesljivi, zmanjšujejo stroške vzdrževanja ter povečajo produktivnost in učinkovitost vozila.  Omogočajo tudi enostavnost vožnje, zaradi dvojne H sheme. 
Mehanski menjalnik s 16 prestavami je opremljen s sistemom servo-asistence “servo-shift”, ki dovoljuje udobnejšo vožnjo ter hitre in natančne menjave prestav. Pnevmatsko servoupravljanje dovoljuje izbiro prestav in s tem zmanjša napor voznika za 50%. Hod prestavne ročice je zmanjšan za 40%.

Eurotronic = udobje in zanesljivost
Poleg tradicionalnih ročnih menjalnikov, Novi Trakker ponuja izjemno učinkovitost avtomatiziranega menjalnika EuroTronic,  z menjalno ročico ob volanu.
Prednosti so očitne: zmanjšanje teže za približno 60kg v primerjavi z ročnim menjalnikom, zmanjšane dimenzij in manjše število pnevmatskih in električnih povezav.
Pomanjkanje sinhronizatorjev povzroči hitrejše in varnejše menjave prestav: sistem prepreči napačno izbiro prestav.
Menjalnik EuroTronic se lahko uporablja kot v celoti avtomatski ali polavtomatski. Avtomatska menjava prestave je v odnosu s pogoji obremenitve, pretočnostjo prometa in načinom vožnje: pospeševanje vozila, poraba goriva in udobje so optimizirani.
Za vožnjo pod zahtevnimi pogoji, npr. vožnja izven cestišča, je na razpolago ’“offroad mode”, ki se vključi z gumbom na armaturni plošči in omogoča večji navor in moč pri speljevanju.

Katalog

Pripravljen za dostavo

Ste seznanjeni z našo ponudbo in imate v mislih že specifično vozilo? Kliknite tu in preverite ali je na voljo za naročilo.