Cursor 13

Moč v razponu od 410 do 500 KS

Motor Cursor 13 je motor s prostornino 12.880cc s šestimi cilindri v vrsti in tremi nivoji moči:

410KS  s sistemom prenapajanja, s fiksno geometrijo in ventilom “waste-gate”,
450 in 500CV s turbino z variabilno geometrijo (VGT).

Cursor 13 s 500KS proizvaja maksimalni navor 2.300 Nm že od 1.000 obratov/min in ga ohranja vse do 1.525 obratov/min.
Motor Cursor 13 s  410KS je opremljen s Combined Engine Brake.

CEB: Motorna zavora z dvojnim učinkom

CEB – Combined Engine Brake (nameščne na  Cursor 13 s  410KS) je potencirana motorna zavora, ki združuje dva učinka: dekompresijo in zavorni navor. Preko dušilne lopute na izpušni cevi, ustvari podtlak izpušnih plinov in s tem upočasni  vrtenje motorja in poveča zavorno moč.
Waste-gate: več navora, manjša poraba , večja zanesljivost 
Dizajn turbine, ki je bila nalašč izdelana z vgrajenim ventilom waste-gate, omogoča nizek tlak napajanja že pri nizkih obratih, in s tem optimizira navor in porabo
Pri dosegu maksimalnega tlaka napajanja (ki ustreza številu obratov) je vseeno potrebna mehanska zaščita motorja in turbine.
To nalogo opravlja sistem waste-gate, ki omogoča  konstanten in omejen tlak na turbini ter s tem postopno izhajanje plinov neposredno proti izpušni cevi.

Turbo z variabilno geometrijo: več moči brez turbo-lag
Sistem prenapajanja odločno pripomore  k delovanju motorjev – zagotavlja zagon pri pospeševanju , več elastičnost in moči. Izboljša tudi udobje vožnje, saj odstrani  “turbo-lag": motor se takoj odzove na delovanje pedala plina.
Turbina z variabino geometrijo, preko elektronskega nadzora, prilagodi značilnosti turbokompresorja na obrate motorja: zaradi sistema koaksialnega delovanja ventilatorja, se turbokompresor prilagodi prostornini iztisnjenega plina na vhodu, kar omogoča optimalen nadzor tlaka prenapajanja.

 

Katalog

Pripravljen za dostavo

Ste seznanjeni z našo ponudbo in imate v mislih že specifično vozilo? Kliknite tu in preverite ali je na voljo za naročilo.