Novi Daily Natural Power je vozilo na metan, z dvojnim rezervoarjem in dvojnim napajanjem, na metan in bencin. Vozilo, ki je načrtovano in optimizirano za delovanje na metan, v primeru porabe goriva, samodejno preide na funkcijo “recovery”, t.j. na delovanje na bencin. Njegove avtonomija doseže tako 400km.
Na razpolago je šest različic skupne mase (od 3.5t do 6.5t za vozilo s kabino in od 3.5 do 5.2t za furgon) in trije modeli karoserije: furgoni, s kabino in z dvojno kabino 6+1.
Ima šest medosnih razdalj (od 3.300mm do 3.950mm za furgon, od 3.450mm do 4.750mm za vozilo s kabino in od 3.450mm do 4.100mm za vozilo z dvojno kabino). Prostornina nakladalne površine za furgon sega od 12 do 17,2m3.
Iveco je edini proizvajalec full-liner komercialnih in tovornih vozil, ki ponuja celotno serijo vozil na metan. V Evropi je že približno 10.000 vozil Iveco na metan, ki se uporabljajo predvsem v mestnem prevozu.
Metan je eno izmed goriv prihodnosti– danes pa predstavlja ekološko in ekonomično rešitev za težave mobilnosti:
  • omogoča 20% prihranek na ceni goriv v primerjavi z dizel motorjem;
  • med motorji z notranjim izgorevanjem je najprijaznejši okolju (brez žvepla, ogljikovodika in z nizkimi emisijami CO2);
  • motor je tih (približno 5db manj kot enakovreden dizel motor);
  • je varno gorivo. Temperatura samovžiga je dvakrat večja v primerjavi s temperaturo dizla in bencina. Jeklenke zdržijo dvakrat višji pritisk od delovnega pritiska. V primeru izgub se hitro razprši, saj je lažji od zraka.

Vozilom na metan je dovoljen vstop v garaže, na trajekte, zaradi zmanjšanih emisij pa so lahko prisotna tudi v območjih omejenega prometa.
Celotna serija Iveco na metan je pridobila homologacije EEV (Environmentally-friendly Enhanced Vehicle), ki določa še nižje meje emisij kot Euro5.
Za vožnjo Novi Dailyja zadostuje vozniško dovoljeno B kategorije (do 3.5t skupne mase).

Web Part Error: A Web Part or Web Form Control on this Page cannot be displayed or imported. The type could not be found or it is not registered as safe. Correlation ID: 84eb069f-795d-8089-73e1-ac98e3ec47eb.