Iveco Daily sandučar: balans, upravljivost i okretnost

Idealan za svaku prepravku, vrhunsko vozilo

UPRAVLJANJE

Sada je vožnja Novog Daily-ja sandučara još jednostavnija i lakša, čak i za one sa B kategorijom naviknute na automobile.

Novi Iveco sandučari su opremljeni novim sistemom prednjeg oslanjanja QUAD-LEAF, koji poboljšava komfor i dinamičko ponašanje, istovremeno obezbedjujući maksimalnu stabilnost čak i pri naglim promenama pravca pod punim opterećenjem.

U stnadardu na svim modeli sadučara do 3.5 t, je novo oslanjanje bazirano na četvorougaonom sistemu sa dulpom oscilatornom viljučkom i lisnatom oprugom; potpuno je redizajnirano sa posebnim uglovima proračunatim za bolje dinaičko ponašanje.

Veliki broj najvažnijjh delova – kao što su nosači motora na ramu šasije – su redizajnirani kako bi se povećala krutost i smanjila ukupna masa Daily sandučara.

QUAD-LEAF oslanjanje pruža visoke performanse (1,900 kg je standardno max dozvoljeno opterećenje) i smanjuje masu suspension (40 kg manje u odnosu na prethodni model).

Za teške aplikacije, Iveco Daily sandučari mogu opciono biti opremljeni sa QUAD-TOR oslanjanjem (standarda za sandučare preko 3.5t), gde je umesto lisnate opruge postavljena  torziona opruga, time opterećenje osovine može biti i do 2,500 kg (2,100 kg za verzije do 5t).

Na modelima sandučara sa jednostrukim točkovima je nova geometrija zadnjeg oslanjanja, drugačije podešeno ako bi se smanjilo predupravljanje na minimum, i koje spušta utovranu visinu (-55 mm), a takodje smanjuje i sopstevnu masu vozila (-8 kg).

Poboljšali smo balans i upravljivost Daily sandučara bez uticaja na njegovu izvanrednu agilnost na malom prostoru: radijus okretanja zid-zid je 11.9 m, i najbolji je u segmentu komercijalnih sandučara.

 

                  
 

Pripravljen za dostavo

Ste seznanjeni z našo ponudbo in imate v mislih že specifično vozilo? Kliknite tu in preverite ali je na voljo za naročilo.

Najdi dobavitelja

Alt