​Novi Trakker - Pouzdanost: najsavremeniji menjači

Pouzdani i efikasni menjači

Novi Trakker ima ZF manuelni menjač sa 16 stepeni prenosa.

Ovi menjači savršeno odgovaraju zadacima koji se stavljaju pred vozilo i pružaju visok nivo pozdanosti, imaju male troškove održavanja i povećavaju efikasnost i produktivnost vozila.

Pored toga, izuzetno se laki za rukovanje, zahvaljujući hodu ručice u obliku dvostrukog H.

Na mehaničkom menjaču sa 16 stepeni prenosa postoji servo uređaj (servo-shift) koji, zahvaljujući brzom i preciznom  menjanju brzina, vožnju čini još ugodnijom.

Pneumatski servo sistem omogućava promenu stepena prenosa sa 50% manje sile, a hod ručice je smanjen za 40%.

Eurotronic = komfor i pouzdanost

Pored konvencionalnih manuelnih menjača, Novi Trakker nudi tehnološki sjajan automatizovan menjač Eurotronic s ručicom menjača na upravljaču. 

Prednosti toga su značajne, uključujući smanjenje mase za 60 kg u odnosu na manuelni menjač, manje dimenzije i manji broj pneumatskih i električnih priključaka.

S obzirom da nema sinhronizatora, promene stepena prenosa su brže i sigurnije:  sistem ne dozvoljava nepravilno biranje stepena prenosa.

Menjač Eurotronic se može koristiti u automatskom ili poluautomatskom režimu rada. Automatsko menjanje brzina se izračunava na osnovu opterećenja vozila, uslova na putu i stila vožnje, čime se postižu optimalno ubrzanje vozila, potrošnja goriva i udobnost.

Kada su teški uslovi u pitanju, poput terenske vožnje, možete izabrati program za terenske uslove pritiskom na prekidač na instrument tabli, a koji pruža veći obrtni moment i povećava vučnu snagu.

брошура