​​​​NOVI HI-TRONIX MENJAČ & IVECO HI-CRUISE

Stil vožnje dobitne kombinacije: pogodno za vozače i vlasnike flote

NOVI HI-TRONIX MENJAČ

Automatizovani menjač nove generacije, 12-brzinski HI-TRONIX sa elektronskim kvačilom nudi najnapredniju tehnologiju u svojoj kategoriji:
• modularan koncept, pogodan za servisiranje,
99,7 % efikasnosti,
• izuzetno trajanje,
• raspon brzina najbolji u klasi (16,7),
• i najbolji u klasi odnos obrtni momenat-masa.

U poređenju sa prethodnim modelom, HI-TRONIX je unapredio sve indikatore performansi: smanjuje vreme promene za 10 %, dizajniran je za skoro dvostruko više promena brzina od prethodne generacije automatizovanih menjača i produžuje intervale promene ulja menjača čak do 600.000 kilometara (za dugolinijski transport).

HI-TRONIX takođe nudi dodatne funkcije, kao što je režim manevrisanja (puzanja) za operacije spore brzine, radeći kao transformator obrtnog momenta; funkcija za ljuljanje za poboljšanje prianjanja na slabo prianjajućim površinama, 4 brzine za hod unazad i nova ponuda izvoda snage.

IVECO HI-CRUISE INTEGRISANI SISTEM VOŽNJE

Zajedno sa HI-TRONIX menjačem, STRALIS uvodi IVECO HI-CRUISE integrisani pogonski sistem, koji uključuje sisteme zasnovane na GPS, kao što je predvidljivi tempomat i promena brzina i dodatno poboljšava eco-roll funkciju. Menjač i GPS sistem su umreženi, tako da je moguća predvidljiva strategija vožnje koja savršeno usklađuje topografiju i promenu stepena prenosa.
Novi IVECO HI-CRUISE takođe integriše ECOSWITCH parametre kao što su podešena brzina na tempomatu i graničnik obrtnog momenta: ograničava potrošnju goriva dok omogućava premošćavanje u slučaju nužde.

IVECO HI-CRUISE, u kombinaciji sa ECOSWITCH, je efikasna pomoć vozaču koja pruža značajne prednosti:
• brzinama upravlja algoritam „elektronski horizont” koji usvaja napredne strategije za uštedu goriva;
prevenciju zloupotrebe garantuje graničnik brzine, kick-down deaktivacija i elektronski kontrolisano vreme promene stepena prenosa;
• izvanrednu udobnost tokom vožnje.

IVECO HI-CRUISE je precizno podešen na zahteve misija iz stvarnog života kako bi svi bili zadovoljni:
vozači cene IVECO HI-CRUISE jer je lak, olakšava njihov posao i dozvoljava im da se fokusiraju na bezbednost pre nego na rutinu;
menadžeri flote izuzetno vrednuju IVECO HI-CRUISE, jer pruža održivu uštedu goriva (i povećanu dugoročnu pouzdanost) takođe i za neiskusne vozače.

брошура