Novi Daily šasija sa kabinom ima najširu i najnapredniju gamu motora u svetu komercijalnog transporta i predstavlja izraz najbolje tehnologije motora i očuvanja okoline: primenom najnovijih tehnologija kao što su Multijet II, Start & Stop i indikatora stepena prenosa, čine ga nepobedivim u smislu snage, obrtnog momenta, efikasnosti i male štetne emisije. Njegovi 2.3 i 3 – litarski motori pružaju izuzetnu elastičnost (sa maksimalnim obrtnim mometntom raspoloživim na niskom broju obrtaja, i stalnim u širokom opsegu brzine motora). Performanse su samim tim sjajne za sve tipove zadatka. Velika pouzdanost i laka pristupnost za dnevne kontrole znače kraće vreme zadržavanja i niže operativne troškove. Svi motori ispunjavaju ili Euro 5 ili EEV standarde i uključuju tri važne novosti:

• Nov, visoko efikasan pogon, posebno razvijen da smanji potrošnju goriva i štetnu emisiju, obuhvata 2.3 – litarski motor sa promenljivom geometrijom turbine i Multijet II ubrizgavanjem goriva koji razvija 146 KS i obrtni moment od 350 Nm, u kombinaciji sa posebnim 6 – stepenim menjačem sa Start & Stop fukncijom i indikatorom stepena prenosa. Ove funkcionalnosti su takodje raspoložive i na verzijama od 106 i 126 KS, takodje 2.3 litarskog motora.

• Najsnažniji četvorocilindričan dizel motor na tržištu, 205 KS, 3.0 litre, Twin Turbo tehnologija sa medjuhladjenjem, koji razvija obrtni moment od 470 Nm; ovo je prvi motor takve vrste koji prelazi granicu od 200 KS zahvaljujući upotrebi dve turbine: jedne sa malom inercijom za brz odziv na niskim obrtajima i druge koja omugućava dostizanje maksimalne snage.

• Nov od 146 KS, 3.0 – litarski dizel sa promenljivom geometrijom turbine ostavruje obrtni moment od 370 Nm, dopunjuje se sa onim od 170 KS, isto 3.0 – litarskim Twin Turbo odnodno 3.0 – litarskim  Natural Power motorom, na metan – svi ispunjavaju EEV (Environmentally-friendly Enhanced Vehicle) standarde sa emisijom štetnih gasova značajno nižom od propisanih vrednosti.

Motor od 126 KS, 2.3 litre dobio je veći obrtni moment, sada od 320 Nm. Dakle, Novi Daily nudi izbor od devet motora snaga u rasponu od 106 do 205 KS, koji ostavruju i rekordni obrtni moment od čak 470 Nm.

Svi dizel motori na Novom Daily-ju su opremljeni sa filterom materijalnih čestiva (DPF - Diesel Particulate Filter) u standardu. Natural Power, pogonjen metanom, je vodeći od onih na bazi benzinskih motora, ostvaruje snagu od 136 KS i obrtni moment od 350 Nm, istovremeno ostvarujući jednu od najmanjih vrednosti kako potrošnje tako i štetne emisije u svojoj klasi. Natural Poewr motor se može koristiti i sa benzinom u izuzetnim situacijama (“recovery mode”).

Web Part Error: A Web Part or Web Form Control on this Page cannot be displayed or imported. The type could not be found or it is not registered as safe. Correlation ID: e4c60e9f-39de-8089-73e1-a67d620bdb3f.