Tehnologija telematika nudi nove načine za povećanje produktivnosti.
Danas je moguća sofisticirana interakcija između vozača, vozila i radnih soba u cilju:
  • praćenja cele flote i trenutnog upravljanja dnevnim radom,
  • stalnog praćenja radnih sati i sati odmora vozača kako bi se izbegle kazne i povećala ukupna raspoloživost i efikasnost flote,
  • analize načina vožnje i predlaganja posebne obuke na osnovu prikupljenih podataka,
  • povećanja zadovoljstva stranaka pružanjem brzih i preciznih podataka o položaju vozila i očekivanom vremenu dolaska,
  • neprekidnog praćenja potrošnje goriva po vozilu i po vozaču,
  • izbegavanja duge pripreme dokumentacije i nepotrebnog stajanja vozila zbog skidanja, obrade i skladištenja memorije tahografa i podataka o radu vozača u skladu sa propisima.
Iveco, u saradnji s Qualcommom, odgovara na potrebe drumskog saobraćaja sistemom Blue&Me™ Fleet. Blue&Me™ Fleet je dostupan u 3 paketa (Blue&Me™ Fleet Standard, Blue&Me™ Fleet Advanced i Blue&Me™ Fleet Professional) koji nude modularna i prilagođena rešenja za različite potrebe malih i velikih flota.

Blue&Me™ Fleet je otvoreni sistem koji se neprekidno usavršava. Uz pomoć njega je moguće smanjiti prosečnu potrošnju goriva u floti za 5% do 9%, u zavisnosti od vrste prevoza i učestalosti promene vozača.
Web Part Error: A Web Part or Web Form Control on this Page cannot be displayed or imported. The type could not be found or it is not registered as safe. Correlation ID: 93b8fd9e-c95d-8089-37b2-c36d05700381.