Iveco Novi Daily 4x4 je opremljen stalnim pogonom na sve točkove s blokadom diferencijala. Raspodela obrtnog momenta (32% na prednju, a 68% na zadnju osovinu) nudi pravilno prijanjanje na bilo kojoj podlozi.
Menjač sa 6 stepena prenosa (i 6 polustepena - overdrive), je vezan za centralni reduktor sa dva stepena i time se dobija:
  • 24 stepena prenosa za vožnju unapred: 12 za mešovite puteve i 12 za terensku vožnju (6x2 + 6x2)
  • i 4 za vožnju unazad.

U toku kretanja vozila moguće je uključiti prvu sinhronizovanu redukciju (polovina stepena), dok je drugu redukciju, namenjenu terenskoj vožnji, moguće uključiti samo kada vozilo miruje.
Uključivanje i isključivanje tri blokade diferencijala zavisi od vrste delovanja kontrolne jedinice i, zahvaljujući posebnim prekidačima na instrument tabli, vozač ih može uključiti čak i u toku kretanja vozila (pod odredjenim uslovima).
Oslanjanje Novi Daily-ja 4x4 je posebno prilagođeno za terensku vožnju. Parabolične uzdužne lisnate opruge vrlo su elastične i imaju veliki raspon. Osovine, postavljene na lisnate opruge garantuju stabilnost i prijanjanje na podlogu u teškim terenskim uslovima. Teleskopski amortizeri i stabilizatori, zajedno s krutom osovinom, omogućavaju odlične performanse na bilo kom terenu i nagibu bez uticaja na nosivost vozila.

Web Part Error: A Web Part or Web Form Control on this Page cannot be displayed or imported. The type could not be found or it is not registered as safe. Correlation ID: 72f4e99e-09b8-8089-37b2-c0d10af3487c.