Na neravnim i strmim putevima, kvalitet kočnog sistema predstavlja osnov sigurnosti. Kočni sistem je hidrauličan s vakuumskim servo uređajem. Prednji točkovi imaju disk kočnice, dok su na zadnjim - doboš kočnice; parkirna kočnica deluje na zadnje točkove.
U najtežim uslovima kočenja i manevrisanja ABS (dostupan kao opcija na 3,5t – na 5,5t standard) smanjuje kočni put i održava smer vozila. U uslovima slabog prijanjanja na podlogu i neravnog terena, kada je potrebno uključiti blokadu diferencijala, ABS se automatski isključuje. Ispravnu raspodelu sile kočenja garantuje mehanički korektor.
Pored toga, Novi Daily 4x4 ima i posebna rešenja za terensku vožnju kao što su: zaštita od podletanja (zadnju je moguće skloniti), spoljna gazišta, posebna ogledala za manevrisanje i posebni rukohvati kao pomoć prilikom ulaska i izlaska iz kabine.
Web Part Error: A Web Part or Web Form Control on this Page cannot be displayed or imported. The type could not be found or it is not registered as safe. Correlation ID: b088d59e-d96c-8089-37b2-c961a3e4c1a4.