Comunicate

Noul Daily 2014: două vehicule într-unul singur, cel mai bun de până acum
Noul Daily 2014 pe scurt: un moştenitor al unei tradiţii de excelenţă, complet nou

Cea de-a treia generaţie a lui Iveco Daily a ajuns pe piaţa din Europa, oferind o îmbinare perfectă între tradiţie şi inovaţie: un salt de generaţie impresionant care marchează un moment important pentru Iveco. Noul Daily impresionează prin oferirea unor soluţii profesionale complete care satisfac chiar şi cele mai solicitante cerinţe ale clienţilor: două vehicule într-unul singur pentru cel mai bun Daily de până acum, într-o combinaţie perfectă de inovaţii de ultimă oră şi o evoluţie continuă a unei moşteniri veritabile.

Cel mai la îndemână partener de lucru pentru profesioniştii din domeniul transporturilor, noul vehicul este prezentat ca fiind convenabil şi practic pentru a fi utilizat ca şi furgon, în acelaşi timp oferind un maxim de versatilitate, eficienţă şi încredere care au făcut întotdeauna din Daily un punct de referinţă în sectorul său. În timp ce 80% din componente au fost reconcepute, Noul Daily şi-a menţinut structura clasică a şasiului, care a reprezentat de-a lungul timpului o parte cheie a ADN-ului ce i-au asigurat robusteţea, versatilitatea şi durabilitatea, incluzând maximum de flexibilitate la carosare pentru versiunea şasiu.

Eforturile de a regândi designul s-au concentrat atât pe versiunea de şasiu cu cabină cât şi pe versiunea de furgon, având un obiectiv foarte ambiţios: consolidarea poziţiei de lider pe ambele segmente în acelaşi timp cu îmbunătăţirea ergonomicităţii, confortului la condus şi manevrabilităţii. Astfel a luat naştere conceptul de vehicul doi în unu: o versiune de şasiu restilizată şi un furgon complet nou, cu o atenţie mai mare acordată celui din urmă, unde perfomanţa din punct de vedere al manevrabilităţii şi capacităţii de încărcare a fost îmbunătăţită sub toate aspectele datorită abilităţilor de optimizare a spaţiului de încărcare şi o utilizare mai uşoară a platformei de încărcare.

Capacitatea furgonului a fost puternic îmbunătăţită prin revizuirea raportului dintre ampatament, lungimea totală a vehiculului şi capacitatea de încărcare: aceasta a dus la crearea noilor modele de 18 şi 20 m3 (oferind cea mai mare capacitate de încărcare din categoria sa) şi versiunea de 10.8 m3 (cel mai bun din categoria sa în ceea ce priveşte eficienţa de încărcare, un indicator care măsoară raportul dintre lungimea compartimentului de încărcare şi lungimea totală a vehiculului).

Datorită noii arhitecturi cu un ampatament mai mare si consola spate scurtata, noul Daily garantează o excelentă manevrabilitate fără a compromite agilitatea consolidată în spații înguste.

Noua suspensie față QUAD-LEAF, standard la toate modelele de până în 3.5 tone, constituie combinația excelentă dintre versiunile anterioare cu roată simplă și roată dublă, garantând o capacitate de încărcare mai mare și o sarcină utilă maxim admisă.

Pentru modelele cu roată simplă, suspensia spate a fost de asemenea regândită, fapt care a adus două îmbunătățiri: o descreștere a înălțimii platformei de încărcare cu aproximativ 55 milimetri pentru a facilita încărcarea și descărcarea mărfii și o reducere a supravirării în cazul transferurilor de sarcină la virare. Combinația dintre sistemul nou de suspensii față și spate și noul ampatament mai lung de la furgon produce o performanță dinamică, cea mai bună din clasa sa în termeni de stabilitate și siguranță.