Pressemelding

Nye Iveco Stralis Hi-Way ble "Truck of the year 2013"

Nye STRALIS Hi-Way, den tunge lastebilen fra Iveco, har vunnet “International Truck of the Year” award 2013, det årlige trofeet fra 25 ledende nyttekjøretøymagasin i Europa for lastebilen som i henhold til juryen "har gitt det største bidraget til effektiv veitransport utfra forskjellige perspektiver som inkluderer drivstofføkonomi, sikkerhet, kjørbarhet, komfort og miljøvenlighet".

Den viktige prisen ble presentert på en festmiddag på 64. Hannover International Motor Show, den største nyttekjøretøyutstillingen i Europa.

"Vi er stolte over denne prisen. Nye Stralis setter en ny standard når det gjelder effektivitet, kvalitet og kundeverdi. Kjøretøyet er et virkelig eksempel på vårt selskaps strategi om å være tett på kundene og gi dem fantastiske produkter" sa Alfredo Altavilla, toppsjef i Iveco da han motok prisen.

Nye STRALIS Hi-Way: innovasjoner i korte trekk
Hovedtrekkene ved nye Stralis Hi-Way er en betydelig reduksjon i Total Cost of Ownership (TCO) og det fremtidsrettede eksoseterbehandlings-systemet HI-eSCR, utviklet av FPT Industrial.

Ved å kombinere kvaliteten på produktet med en rekke integrerte serviceytelser, som sjåførassistenter, flåteadministrasjon og sjåførtrening for å oppnå økonomisk kjøring kan man med nye STRALIS oppnå en reduksjon i TCO på opptil 4% i internasjonal kjøring med STRALIS Hi-Way trekkvogn over en årlig kjørestrekning på gjenomsnitlig 130.000 kilometer i året over fire år.

Nye STRALIS er utstyrt med Cursor FPT Industrial-motorer, noe som sikrer lavt drivstofforbruk og utmerket ytelse. Det unike High Efficiency SCR (HI-eSCR) eksosetterbehandlings-systemet som er utviklet, patentert og blir produsert av FPT Industrial, gjør nye Stralis til det eneste tunge kjøretøyet på markedet som tilfredsstiller Euro VI-kravene uten bruk av EGR. FPT Industrial High Efficiency SCR-systemet reduserer utslippene av nitrogenoksider med over 95%. Etterbehandlings-teknologien fra FPT Industrial for Euro VI er unik og eksklusiv ettersom den tilfredsstiller de strenge kravene for utslipp av nitrogenoksider uten økende drivstofforbruk.

I tillegg kommer nye Stralis med et fullstendig redesignet førerhus. Forbedret ergonomi og komfort er resultatet av et tett samarbeid med forhandlere og kunder. Den ekserne restylingen av førerhuset har fokusert på å forbedre kjøretøyets aerodymamikk og dermed også drivstoffeffektiviten. Blant særtrekkene er en helt ny grill, vindavledere med ny design og ny støtfanger.

Kjøretøyet har også nye, avanserte og integrerte telematikk-tjenester, forbedrede instrumenter og de mest avanserte innretninger for økt sikkerhet, som EBS med bremseassistent-funksjon, Lane Departure Warning System, ESP, adaptiv cruisekontroll, kjørelys, nytt system som overvåker om sjåføren begynner å bli trett og et avansert nødbremsesystem.

For å øke kjøreytelsene har nye Straalis også fått "kjørestilevaluering", som er et assistentsystem som hjelper sjåføren å forbedre måten å kjøre på i sann tid. Hvis kjøretøyet er koblet til IVECONNECT FLEET-systemet vil dette programmet gi biladministrator tilgang til dataene til hver sjåfør individuelt.
Nye Stralis blir produsert ved Iveco-fabrikken i Madrid i henold til høyeste standard for produksjonskvalitet.

Iveco
Iveco, et selskap i Fiat Industrial konsernet, utvikler, produserer og markedsfører et bredt spekter av lette, mellomtunge og tunge nyttekjøretøy, offroad lastebiler, by- og intercitybusser og turbusser, så vel som spesialkjøretøy som brannbiler, kjøretøy for offroad-operasjoner, samt det militære og sivilforsvaret.

Iveco har rundt 25.000 ansatte og produksjonsvirksomheter i 11 land over hele verden og gjør bruk av den nyeste teknologien utviklet på 6 forskningssentre. I tillegg til Europa opererer selskapet i Kina, Russland, Australia og Latin-Amerika. Rundt 5.000 servicepunkter i mer enn 160 land sikrer teknisk støtte uansett hvor i verden et Iveco-kjøretøy er i arbeid.

Hannover, 20. September 2012