Pressemelding

Nye Daily for profesjonelle brukere

Nye Daily – en ny helt for profesjonelle brukere

Den nyeste evolusjonen for profesjonell transport vil snart være her. Iveco Daily er solgt over hele verden i et antall av mer enn to millioner. Den nye lette kjøretøyserien fra Iveco vil bli lansert i september 2011. Den bygger videre på alt som har gjort Daily til en suksess for profesjonelle brukere.

Fra starten av har Daily vært bygd som et skikkelig nyttekjøretøy med separate ramme, konstruert for å gjøre det enkelt å montere påbygg. Samtidig har den vært i tet når det gjelder økonomi og økologi, samt fleksibilitet til å dekke alle transportbehov når det gjelder gods og mennesker. Den egner seg like godt I byen, i hurtig intercity-transport og i tøff anleggskjøring.
Den kommende versjonen, Nye Daily, bygger videre på alle kvaliteter forgjengeren er kjent for; styrke, holdbarhet, effektivitet og smidighet, egenskaper som Iveco forbedrer kontinuerlig. Nye Daily bringer i tillegg nye høyeffektive motorer med mer trekkraft og med enda bedre egenskaper når det gjelder økonomi og miljøvennlighet.

På topp finner vi FPT Industrials 3,0-liters Euro 5 dieselmotor med en effekt på hele 205 hk (150 kW) og et dreiemoment på massive 470 Nm. Takket være dobbelt turbo, en kompakt som gir rask og effektiv respons allerede fra lavt motorturtall, samt en større enhet som sørger for maksimal effekt, har det vært mulig å oppnå høyt dreiemoment og stor effekt i kombinasjon med beskjedne utslipp og lavt drivstofforbruk.

Til Nye Daily er det stadig mulig å få 2 forskjellige 3,0-liters motorer som tilfredsstiller EEV-kravene (Enhanced Environmentally friendly Vehicle), som fortsatt er Europas strengeste utslippsstandard.

FPT Industrial 2,3-liters motor har fått dreiemomentet økt til 320 Nm, og den nye Multijet II flertrinnsinnsprøytningen optimerer forbrenningsprosessen, noe som gir klare fordeler når det gjelder motorstøy, drivstofforbruk og avgassutslipp.

Alle dieselmotorene leveres med et forbedret EGR-system som gir bedre kontroll med resirkuleringen av eksosen, samt DPF (dieselpartikkelfilter) som standard. Eksossystemet er særlig forbedret med tanke på typisk bykjøring, hvor det er aller viktigst med utslipp som påvirker miljøet minimalt.

I Nye Daily går hensynet til miljøet hånd i hånd med respekten for andre trafikanter. Kjøretøyene blir nå levert med automatiske kjørelys i hele Europa, kombinert med nye tåkelys. Dette gjør det lettere for sjåfører i Nye Daily å se og bli sett.

Standardutstyret omfatter nye ESP 9 sikkerhetssystem med aktive sensorer og omfatter ABS (blokkeringsfrie bremser), EBD (elektronisk bremsekraftfordeling), ASR (anti-spinn), MSR (motorstyring for å forhindre overturtall), ESP (elektronisk stabilitetskontroll), HBA (hydraulisk bremseassistent som sikrer maksimal bremseeffekt ved nødbremsing), Hill holder, LAC (lastavkjennende bremsekontroll), TSM (demper uheldige hengerbevegelser), HRB (hydraulisk bakhjuls-bremsekraft), HFC (hydraulisk kompensasjon for bremseslitasje), RMI (demper krenging) og ROM (veltebeskyttelse).

Nye Daily kommer i versjoner fra 3,2 til 7,0 tonn totalvekt, som gir en nyttelast opptil 4,7 tonn. Kassevognene leveres med lastevolum opptil 17,2m3 i seks forskjellige varianter, som er best i klassen. Det leveres et bredt spekter av motorer, som også omfatter naturgassmotorer, samt batteridrift.

Også i førerkabinen er det gjort forbedringer, blant annet når det gjelder rattjustering og enda større reguleringsområde for førerstol og passasjersete.

Nye Daily lever opp til sitt DNA, “sterk og profesjonell”, hvor hovedfokus ligger på økonomi og økologi. Siste versjon introdusert i 2009 er solgt i mer enn 100.000 enheter i løpet av to år. Nye Daily responderer nok en gang på ønsker fra dem som ønsker tekniske innovasjoner for bærekraftig mobilitet, uten å gi avkall på ytelse, holdbarhet og stabilitet. Nye Daily er et produkt av kontinuerlige forbedringer hvor alle utfordringer er tatt.

For Nye Daily har Iveco forlenget garantitiden i Norge til fem år fabrikkgaranti, begrenset til 100.000 km

Presskontakt: Jan-Åke Carlsson
Mail: jan-aake.carlsson@iveco.com
Tlf: +46 702 63 09 50.

Iveco
Iveco et selskap i Fiat Industrial konsernet, utvikler, produserer og markedsfører et bredt spekter av lette, mellomtunge og tunge nyttekjøretøy, offroad lastebiler, by- og intercitybusser og turbusser, så vel som spesialkjøretøy som brannbiler, kjøretøy for offroad-operasjoner, samt det militære og sivilforsvaret.

Iveco har ca. 25.000 ansatte og 24 produksjonsvirksomheter i 11 land over hele verden og gjør bruk av den nyeste teknologien utviklet på 6 forskningssentre. I tillegg til Europa opererer selskapet i Kina, Russland, Australia og Latin-Amerika. Mer enn 5.000 servicesteder i mer enn 160 land sikrer teknisk støtte uansett hvor i verden et Iveco-kjøretøy er i arbeid.

Torino, 1. juli 2011