Pressemelding

Iveco vinner Dakar 2012

Med en 1-, 2- og 6-plass i den totale lastebilrankingen dominerte Iveco det 33. Dakar Rally, verdens viktigste billøp, hvor flesteparten av de europeiske og asiatiske lastebilprodusentene deltok.

Petronas De Rooy Iveco-teamet vant rallyet med nederlenderen Gerard De Rooy, bak rattet i en Iveco Powerstar, et kjøretøy som blir produsert og solgt av Iveco i Australia. Iveco Powerstar var utstyrt med en FPT Industrial C13-motor med mer enn 900 hk, samt Magneti Marelli-deler.

Bak De Rooy kjørte de andre sjåførene i teamet, Stacey og Biasion, to Iveco Trakker Evolution 2, også utstyrt med den samme motoren. De tre kjøretøyene var utstyrt for de ekstreme forholdene i rallyet, men var ellers standardbiler optimert for størst mulig effektivitet i klassen.

Ivecos toppsjef, Alfredo Altavilla, hadde denne kommentaren: “Ivecos deltakelse i Dakar Rally 2012 hadde som mål å vise nok en gang at Iveco lastebiler og motorer fra FPT er å stole på. Å vinne rallyet og samtidig ha tre lastebiler blant de seks første er en overbevisende suksess som viser effektiviteten, styrken og sikkerheten i Iveco Trakker og Powerstar.

Mange kunder har for lengst konstatert at disse bilene er en ideell løsning for både hverdagsbruk og tøffe utfordringer. Jeg vil spesielt takke sjåførene og alle de andre teamdeltakerne for deres innsatsvilje og hengivenhet”.
For Iveco var Dakar Rally 2012 en viktig anledning til å vise at produktene virkelig er til å stole på.

Kjøretøyene ble utsatt for ekstreme forhold i rallyet gjennom tre land i Sør-Amerika. Rallyet startet 1. januar i Mar del Plata og krysset Argentina, Chile og Peru på 14 etapper. Total distanse var 8.500 km, hvorav hele 4.200 var fartsetapper.

Iveco
Iveco, et selskap i Fiat Industrial konsernet, utvikler, produserer og markedsfører et bredt spekter av lette, mellomtunge og tunge nyttekjøretøy, offroad lastebiler, by- og intercitybusser og turbusser, så vel som spesialkjøretøy som brannbiler, kjøretøy for offroad-operasjoner, samt det militære og sivilforsvaret.

Iveco har ca. 25.000 ansatte og 24 produksjonsvirksomheter i 11 land over hele verden og gjør bruk av den nyeste teknologien utviklet på 6 forskningssentre. I tillegg til Europa opererer selskapet i Kina, Russland, Australia og Latin-Amerika. Mer enn 5.000 servicepunkter i mer enn 160 land sikrer teknisk støtte uansett hvor i verden et Iveco-kjøretøy er i arbeid.

FPT Industrial
FPT Industrial er selskapet i Fiat Industrial konsernet med ansvar for design, produksjon og salg av motorer og girkasser til nyttekjøretøyer, både on- og offroad, samt motorer for marineinstallasjoner og kraftverk. Denne sektoren sysselsetter rundt 7,500 medarbeidere i 9 fabrikker og 5 forsknings- og utviklingssentre over hele verden. Et distribusjonsnettverk med 100 forhandlere og mer enn 1000 servicepunkter sikrer nærværet til FPT Industrial i rundt 100 land.

Et særdeles bredt produktprogram (5 motorfamilier med effekter fra 50 til 870 hk og girkasser konstruert for maksimalt dreiemoment fra 300 til 470 Nm) og sterkt fokus på forskning og utvikling gjør FPT Industrial til en av verdens viktigste aktører innenfor sitt område.