Pressemelding

Ivecos joint venture i Kina lanserer offisielt et nytt produkt: Kingkan

Sikkerhet, komfort, trekkraft, lastekapasitet, så vel som robusthet, holdbarhet og stil. Dette er noen av trekkene til Kingkan, den nye tunge lastebilen fra joint venture Iveco Hongyan Commercial Vehicle Co. (SIH) mellom Iveco, SAIC (Shanghai Automotive Industry Corporation) og Chongqing Machinery. Den ble offisielt presentert i OCT Theatre i Chengdu i Sichuan-provinsen 26. oktober.

Kjøretøyets hovedtrekk blir gjenspeil I navnet: “Kingkan” kan oversettes med “konge” i betydningen av leder. “Kan” er navnet på et meget sterkt dyr i en kinesisk legende. Det representerte stor kraft. Slik er Kingkan et ledende produkt når det gjelder styrke og trekkraft og som derfor skaper en ny legende for selskapet.

Til stede på lanseringsseremonien var Xiong Weiming, SIH General Manager di SIH, Xiao Guopu, Vice President i SAIC og Franco Ciranni, Senior Vice President for internasjonale operasjoner hos Iveco. Rundt 600 personer overvar den spennende lanseringen.

- SIH, Ivecos kinesiske joint venture og den nye Kingkan er resultatet av et solid partnerskap bygd opp av SAIC Motors og Iveco i løpet av de siste årene, sa Franco Ciranni.

- Kingkan er bygd for å konkurrere på hjemmemarkedet, hvor salgsvolumet er større enn 900.000 enheter pr. år. Lastebilen har mange kvaliteter og en holdbarhet som også kvalifiserer den til å operere i andre land over store deler av verden, fortsatte han.

- Iveco vil fortsette å investere i SIH med visshet om vekst i både volum og markedsandel og at det vil skje en utvikling som vil føre til lansering av nye produkter og teknologier, konkluderte Ciranni.

Den nye tunge lastebilen er en videreutvikling av SIHs klassiske produkter med innovative teknologier. Kjøretøyet har gjennomgått tøffe tester, og Kingkan er nå et robust, dynamisk og moderne produkt med et gunstig forhold mellom høy ytelse og pris. Inspirert av Ivecos familietrekk er det nye førerhuset karakterisert av den V-formede fronten.

Lanseringen er beviset for at produktene fra joint venture Iveco Hongyan Commercial Vehicle Co. (SIH) er resultatet av integreringen av Ivecos europeiske teknologiske fortrinn og kvalitet i det kinesiske markedet.


Iveco
Iveco et selskap i Fiat Industrial konsernet, utvikler, produserer og markedsfører et bredt spekter av lette, mellomtunge og tunge nyttekjøretøy, offroad lastebiler, by- og intercitybusser og turbusser, så vel som spesialkjøretøy som brannbiler, kjøretøy for offroad-operasjoner, samt det militære og sivilforsvaret.

Iveco har nesten 25.000 ansatte og 24 produksjonsvirksomheter i 11 land over hele verden og gjør bruk av den nyeste teknologien utviklet på 6 forskningssentre. I tillegg til Europa opererer selskapet i Kina, Russland, Australia og Latin-Amerika. Mer enn 5.000 servicesteder i mer enn 160 land sikrer teknisk støtte uansett hvor i verden et Iveco-kjøretøy er i arbeid.

Torino, 26. oktober 2010