Pressemelding

Iveco på 2012 IAA Motor Show i Hannover

Iveco vil presentere flere nyheter på den 64. internasjonale nyttekjøretøy-utstillingen IAA i Hannover fra 20. til 27. september.

Nye STRALIS Hi-Way som hadde offisiell introduksjon 1. juli, vil få sin debut for et stort, internasjonalt publikum. I tillegg vil nye TRAKKER, med sitt betydelig oppdaterte førerhus, også få sin offisielle introduksjon på utstillingen.
I tillegg til kjøretøyene vil også Euro VI-motorene med det avanserte katalytiske eksosrensesystemet HI-eSCR patentert av Fiat Power Train Industrial (FPT) bli presentert.
Standen på IAA vil vise messegjestene et komplett panorama av Iveco-programmet, fra de letteste til de tyngste kjøretøyene, inklusive minibusser, busser og anleggskjøretøy.
 
Hele utstillingsarealet viser også hvordan Iveco setter kunden i sentrum av selskapets strategi. Oppmerksomheten er alltid fokusert på å skape verdi for dem som til daglig bruker en Iveco i sitt arbeid. Iveco bestreber seg på å maksimere produktiviteten, kvaliteten og komforten ved å benytte ny teknologi som forenkler bruken av kjøretøyet hvor målet er å redusere total cost of ownership (TCO).

Standen, som dekker mer enn to tusen kvadratmeter, vil reflektere fargene og materialene som er brukt for å skape Fiat Industrial Village i Torino, det første multifunksjonelle senter i Fiat Industrials verden.

Tunge Iveco på Hannover-messen
Hovedfokus på Iveco-standen vil ligge STRALIS Hi-Way, den tunge lastebilen som fremstår som et svært konkurransedyktig valg når det gjelder transport av tungt gods både nå og i fremtiden.

Trekkraft, komfort, ergonomi og sikkerhet utgjør bare en del av styrken I nye STRALIS Hi-Way, et kjøretøy som gir kundene et antall viktige fordeler og inkluderer en avgjørende reduksjon i total cost of ownership (TCO), opptil 4% i ordinær transport. På Hannover-messen 2012 blir nye Stralis stilt ut i versjoner for både Euro V og Euro VI.
I Stralis-serien vil det bli vist en annen viktig nyhet i Hannover, nemlig en versjon for flytende naturgass (LNG). Dette kjøretøyet er velegnet for mellomlang distribusjon og nattleveranser og blir markedsført i hele Europa fra i år.

For å komplettere fornyelsen av den tunge serien vil nye Trakker, anleggskjøretøyet for offroad, ha sin verdenspremiere i Hannover. Med sitt høyinnovative førerhus kan nye Trakker også operere utenfor veien. Også denne lastebilen er utstyrt med Cursor-motorer (8 og 13 Euro V) som sikrer styrke og lang levetid og som må kunne arbeide problemfritt 365 dager i året. Nye Trakker øker produktiviteten ytterligere ved å redusere total cost of ownership og ved å minimere driftskostnadene.

Astra er på plass i Hannover med den nye versjonen av HD9, kjøretøyet som representerer et viktig referansepunkt når det gjelder masseforflytning hos store anleggsentreprenører som trenger en partner man kan stole på når det gjelder styrke og allsidighet og hvor kundeoppfølging står i fokus.

Et komplett program: Daily, EuroCargo og Magelys Pro
Iveco vil også bruke mye plass på sin stand til resten av kjøretøyprogrammet. De lette kjøretøyene blir representert av Nye Daily og de mellomtunge av EuroCargo.
Det vil bli stilt ut tre Nye Daily. En av dem har elektrisk drift, et kjøretøy med stor holdbarhet og som passer perfekt til ordinær bytransport, som dør til dør-distribusjon og passasjertransport.

EuroCargo, den mellomtunge distribusjonsserien, vil selvsagt være på plass. Kjøretøyet er en ubestridt trendsetter i det europeiske marked, med en ledende posisjon i segmentet fra 6 til 18 tonn.

Standen vil også inkludere kjøretøy for passasjertransport. Iveco tilbyr den nye Daily minibuss, et kjøretøy som kombinerer Dailys velkjente kvalitet med de beste egenskaper for passasjertransport. Kjøretøyet er en ideell løsning for kunder som opererer innenfor offentlig kommunikasjon, både i byen og for rask transport utenfor urbane strøk.

For å gjøre bildet komplett vil standen også ha en Magelys Pro, et kjøretøy som de senere årene har etablert seg som en leder innenfor det meget spesialiserte Gran Turismo luksus-turbussegmentet. Høy ytelse, meget lavt drivstofforbruk, miljøvennlighet, stor holdbarhet over tid, og, fremfor alt, enestående komfort for sjåfør og passasjerer, er kjennetegn som har gjort det mulig å få innpass hos de mest krevende kunder.

FPT Industrial-motorer i sentrum på standen; områder dedikert til innovasjon og service
Midt på standen, i et område dedikert til motorteknologi, kan de besøkende se Euro VI-motorer utviklet og produsert av FPT Industrial, ryggraden i Fiat Industrial.
Med steg IV-motorer for CNH og det avanserte katalytiske rensesystemet High Efficiency SCR (HI-eSCR), som er patentert, har FPT Industrial utviklet og produserer innovative løsninger for alle sektorene i Fiat Industrial, det tredje største selskapet innenfor kapitalvaresektoren.

For å bekrefte Ivecos evne til forskning på nye teknologiske løsninger og mulige fremtidige scenarier er et eget område dedikert til innovasjon, hvor teknologikonseptet “Iveco Dual Energy” vil være utstilt. Dette er et chassis av et lett kjøretøy, en dieselelektrisk hybrid.

Sist, men ikke minst, vil standen også ha et område som dreier seg om ettermarkedstjenester, med fokus på Iveco kundeservice og Iveco finansiering. Dette er temaer som sikrer kundene maksimal teknisk og finansiell støtte, fra anskaffelse av kjøretøyet og gjennom hele dets operative liv.
Iveco stiller også ut på uteområdet. Her vil man finne kjøretøy med spesielt utstyr. Det gjelder blant annet en EuroCargo utstyrt med brannstige fra Iveco Magirus, en av de mest betydningsfulle globale aktører innenfor brannvern- og redningsutstyr. Selskapet er markedsleder når det gjelder produksjon av brannstiger.


Iveco
Iveco, et selskap i Fiat Industrial konsernet, utvikler, produserer og markedsfører et bredt spekter av lette, mellomtunge og tunge nyttekjøretøy, offroad lastebiler, by- og intercitybusser og turbusser, så vel som spesialkjøretøy som brannbiler, kjøretøy for offroad-operasjoner, samt det militære og sivilforsvaret.

Iveco har rundt 25.000 ansatte og produksjonsvirksomheter i 11 land over hele verden og gjør bruk av den nyeste teknologien utviklet på 6 forskningssentre. I tillegg til Europa opererer selskapet i Kina, Russland, Australia og Latin-Amerika. Rundt 5.000 servicepunkter i mer enn 160 land sikrer teknisk støtte uansett hvor i verden et Iveco-kjøretøy er i arbeid.

Torino, 3. september 2012