Pressemelding

Iveco leverer militærkjøretøyer til den franske hær

Iveco, et selskap i Fiat Industrial Group, har sammen med det franske Soframe, et datterselskap i Lohr Group i Alsace, vunnet en kontrakt for levering av MPV militærkjøretøyer til den franske hær.

Anbudsinnbydelsen ble utskrevet i 2007 av det franske forsvarsdepartementets avdeling for innkjøp av forsvarsmateriell (DGA – Division of General Armaments).

Kontrakten omfatter en første leveranse på 200 kjøretøyer til en verdi av ca. 160 millioner euro. Dette er en del av en leveransekontrakt med etterfølgende valgfrie delleveranser på opptil 2400 enheter til en samlet verdi av ca. 800 millioner euro.

8x8 militære high-mobility spesialkjøretøyer leveres av Iveco Astra, som er en del av Iveco Defence Vehicles, et Iveco-selskap spesialisert på taktiske forsvarskjøretøyer i en lang rekke forskjellige konfigurasjoner, samt konstruksjon og produksjon av offroad-kjøretøyer til bruk i anleggssektoren og gruver.

Kjøretøyene til den franske hær leveres med delvis pansret førerhus, forskjellige typer vekselpåbygg, tilhengere og kraner til berging av militærkjøretøyer. De sikrer enestående fleksibilitet og maksimal beskyttelse av mannskapet, samt stor lastekapasitet. Leveransen vil også omfatte vedlikehold og reservedeler.

Påbyggene vil bli produsert og montert i Frankrike av Soframe, et selskap i Lohr Group. Kjøretøyene vil bli utstyrt med Cursor-motorer fra Fiat Powertrain Industrial. De skal produseres i Frankrike sammen med andre høyverdige komponenter.

Kontrakten er resultatet av den anbudsinnbydelsen som ble utskrevet av DGA i 2007 og som førte til valget av Iveco og Soframe. Deres tilbud ble vurdert som det beste både teknisk og økonomisk. Dette er den mest komplekse og omfattende kontrakten i Europa innenfor denne sektoren i 2010 og en av de største som er inngått av DGA.

Med denne viktige leveringskontrakten konsoliderer Iveco, sammen med sin høyt kvalifiserte partner, sin ledende posisjon på det europeiske markedet innenfor den militære sektoren, hvor selskapet alltid har utmerket seg med innovative løsninger. Det gjelder både kjøretøyene med sine avanserte teknologier til spesifikke militære komponenter, som førerhusbeskyttelse, og tilbudet av service og vedlikehold, som er av vesentlig betydning for kjøretøyer av denne typen. Iveco lever fullt opp til den franske hærs strenge kravspesifikasjoner.

Fiat Industrial Group beskjeftiger ca. 6500 ansatte i Frankrike og har en omsetning på ca. 4 milliarder euro.

Iveco er massivt til stede i landet med sitt omfattende salgs- og servicenett for vare- og lastbiler, og her ligger også hovedkontoret og produksjonsvirksomheter for Iveco Irisbus, som er det Iveco-selskapet som produserer by- og turistbusser. I Frankrike ligger også Camiva, et selskap som produserer brannbiler innenfor Iveco Magirus. I tillegg produserer Fiat Powertrain Industrial alle sine tunge Cursor-motorer og stasjonære motorer i Frankrike.

Iveco
Iveco utvikler, produserer og markedsfører et bredt spekter av lette, mellomtunge og tunge nyttekjøretøy, offroad lastebiler, by- og intercitybusser og turbusser, så vel som spesialkjøretøy som brannbiler, kjøretøy for offroad-operasjoner, samt det militære og sivilforsvaret.

Iveco har nesten 25.000 ansatte og 23 produksjonsvirksomheter i 10 land over hele verden og gjør bruk av den nyeste teknologien utviklet på 6 forskningssentre. I tillegg til Europa opererer selskapet i Kina, Russland, Australia og Latin-Amerika. Mer enn 5.000 servicesteder i mer enn 160 land sikrer teknisk støtte uansett hvor i verden et Iveco-kjøretøy er i arbeid