Pressemelding

Posten Norge AS velger Iveco som leverandør
Iveco Norge AS og Posten Norge AS har tegnet en rammeavtale som innebærer at Iveco leverer samtlige lastebiler fra 5,2 -12 tonn totalvekt. Avtalen strekker seg over tre år med mulighet for ytterligere ett års folengelse. Totalt handler det om cirka 180 Daily og Eurocargo frem til og med 2012.

- Iveco i Norge er veldig glade for avtalen. Den er strategisk viktig for Iveco i Norge da den bekrefter at vi er en pålitelig leverandør av vare-og lastebiler på det norske markedet. Det er første gangen som Iveco Norge blir leverandør til Posten i Norge. Iveco har forøvrig hatt et genuint samarbeide med den svenske Posten helt siden 1992, sier Gunni Mikkelsen, administrerende direktør for Iveco i Skandinavia. I løpet av 2009 regner Posten med å bestille cirka 60 stk. Daily og Eurocargo, hvoraf de ca. 35 stk er Eurocargo.

- Iveco Eurocargo har vunnet flere priser enn noen annen lastebil i veitransportens historie og overtok tidlig rollen som det toneangivende nyttekjøretøyet i det mellomtunge segmentet. Der har den hele tiden vært på første eller andre plass som den best selgende lastebilen i Europa. Helt siden introduksjonen har det blitt solgt godt over 400 000 Eurocargo, et bevis på at lastebilen virkelig har slått an hos de profesjonelle brukerne, sier Gunni Mikkelsen.

- Nye Eurocargo, som ble introdusert høsten 2008, er endret i både form og innhold. Førerhuset er fullstendig endret med ett attraktivt og ikke aggressivt utseende, både ut- og innvendig, samtidig som det viser sitt nære slektskap med øvrige produkter i Iveco-familien. Et fornyet utvalg manuelle girkasser sammen med nye automatiserte og automatiske girkasser, fullender modellutvalget og gjør at sjåføren kan arbeide svært effektivt og produktivt. Det store utvalget av modeller og tilleggsutstyr gjør Eurocargo til en lastebil som kan skreddersys til en rekke ulike oppgaver innenfor varedistribusjon, bygge- og anleggsbransjen samt offentlig service.
Iveco Scandinavian Operations Tel, växel: +45 44 57 05 00 Registreret firma: T Erhvervsvej 5 Tel, direkt: +45 44 57 05 16 Iveco Danmark A/S T DK-2600 Glostrup Tel, mobil: +45 60 40 22 58 Reg.nr.: A/S CVR-nr. 56577815 T E-mail: gunni.mikkelsen@iveco.dk Fax: +45 44 57 05 11 F

Iveco kommer også til å være eneleverandør av Daily skapbiler til Posten AS. I løpet av 2009 skal Posten bestille cirka 35 Daily fra Iveco.

Iveco Daily er en slitesterk varebil og en storselger i Europa. Siden den første Dailyen ble introdusert for 30 år siden har mer enn to millioner Daily rullet på veiene. Det er blant annet denne modellen Posten i Sverige har fått levert mer enn 800 stk. av.

- Interessen for Iveco Daily er stor og at vår transportbil også kan leveres som gassbil gjør den ekstra attraktiv. Iveco er en av få leverandører som kan tilby en komplett miljøbil, avslutter Gunni Mikkelsen.

Iveco

Iveco utvikler, produserer og markedsfører et bredt spekter av lette, mellomtunge og tunge nyttekjøretøyer, anleggskjøretøyer, by- og intercity-busser samt spesialkjøretøyer for bruksområder som brannvern, terrengkjøring, militæret og sivilforsvaret.

Iveco har mer enn 26 000 ansatte og 27 fabrikker fordelt på 16 land over hele verden og gjør bruk av nyeste teknologi utviklet på 5 forskningssentre. Dessuten opererer Iveco i Kina, Russland, Australia, Argentina, Brasil og Sør-Afrika. Mer enn 4 600 serviceverksteder i mer enn 100 land sikrer teknisk support uansett hvor i verden et Iveco-kjøretøy er på jobb.