Pressemelding

Iveco har mottatt europeisk pris for bæredyktig transport

​Iveco har mottatt “Europäischen Transportpreis für Nachhaltigkeit“, en europeisk pris for bæredyktig transport. Beslutningen ble tatt av en jury bestående av nøkkel-representanter for transportbransjen, the German Association of the Automotive Industry (VDA), samt medier, forskning og tyske statlige institusjoner.

Prisen tar sikte på å oppfordre virksomheter innen transport- og nyttekjøretøybransjen til å arbeide på en bæredyktig måte og til å bidra ytterligere til å forankre prinsippene for bæredyktig utvikling. Det er anerkjent at ansvarlige og bæredyktige handlinger er fundamentale for å løse miljøproblemer globalt, men også for å øke lønnsomheten og konkurranseevnen i virksomhetene.

Med flytende naturgass, LNG, som drivstoff i motorer opp til 330 hk i Iveco Stralis har bilen ikke bare svært beskjedne utslipp som tilfredsstiller Euro VI-kravene, med den er også meget støysvak. Det siste aspektet gjør bilen velegnet i bytrafikk, blant annet når det gjelder tidlige leveranser til forretninger. Med en rekkevidde på ca. 750 km kan Stralis LNG også benyttes til langtransport. Samlet er kjøretøyets bruk av høykvalitetsdrivstoff og det meget lave drivstofforbruket et meget sterkt økonomisk argument.

Stralis LNG scorer også poeng på et makroøkonomisk nivå. I tillegg til miljøvennligheten er hver kg naturgass brukt som erstatning for en tilsvarende mengde olje med på å redusere pristrykket på drivstoff. Bæredyktighet handler om mer enn bare sluttproduktet. Juryens evalueringskriterier krever også bæredyktig praksis i produksjonsprosessen, samt beskyttelse av miljømessige ressurser og miljøet.

For tredje år på rad er CNH Industrial (tidligere Fiat Industrial) blitt førende i sin sektor i Dow Jones Sustainability Indices (DJSI) World and Europe, ett av de viktigste kriteriene når det gjelder bedømmelsen av bæredyktige investeringer.