Pressemelding

Iveco Daily – som ny etter 1.000.000 km

​En online video gjenforteller historien om 25 Iveco Daily som navigerer i det vanskelige terrenget på det afrikanske kontinent dag ut og dag inn fra Sør-Afrika til Namibia.

For å se på videoen, gå til: http://youtu.be/YL_2YBLt8B8

En typisk morgen i hverdagslivet til en Iveco Daily minibuss i Sør-Afrika: Avgang fra Soweto klokken 06.00 med første stopp 06.45 i utkanten av Johannesburg hvor den tar med passasjerer som skal til Namibia. Fra byen fortsetter Daily’en inn i vanskelig terreng som inkluderer strekninger med ørken og savanne fylt med ville dyr, samt elver som må forseres – mens kjøretøyets kilometerteller gradvis nærmer seg en million km.

Dette er historien som skildres i den nye videoen «Iveco Daily – som ny etter 1.000.00 km». Dette er en historie som er like imponerende som den er sann, med kjøretøyet i hovedrollen. Denne historien begynner hver morgen i Sør-Afrika og ender hver kveld i Namibia. Det er en historie med oppofrelse, følelser og kilometere som deles av 25 Iveco Daily, produsert på Ivecos fabrikker i Europa. De kjemper seg frem gjennom vanskelig terreng på det afrikanske kontinent dag ut og dag inn.

Det er en reise på 1.000 km, 365 dager i året – en enorm distanse som kommer opp en million kilometere på bare tre år. Videoen viser et team av Iveco-mekanikere som kommer akkurat tidsnok til å «redde» sjåføren, og de er svært forbauset over å finne at speedometeret viser seks nuller.

Tretten kunder i Sør-Afrika har rapportert til Iveco at de har nådd en slik kjørestrekning, en distanse som er mer enn dobbelt så langt som mellom jorden og månen (nesten 400.000 km) og 25 ganger rundt jordkloden (40.000 km).

Styrke, pålitelighet og utholdenhet har alltid vært kjennetegnet på kjøretøyene fra Iveco. Dette er kvaliteter som igjen har markert viktige milesteiner i selskapets historie. Helt siden 1978 har Iveco Daily vært den absolutte stjernen når det gjelder lett transport i Europa og resten av verden.

Helt fra den aller første modellen har kjøretøyet satt nye rekorder, alltid foran markedet, og har hele tiden vært i tet når det gjelder innovasjon innenfor lettere nyttekjøretøy.
Slik man kan se på videoen fra Sør-Afrika, har Daily vist seg å være et kjøretøy som ikke bare er sterkt, sikkert og pålitelig, men fremfor alt så tøft og holdbart at det er nødvendig med syv sifre på kilometertelleren.

Chassiset har stor stivhet og tåler mye slitasje, ikke minst i vanskelig terreng som i Afrika. I tillegg har det stor holdbarhet.

Det uavhengige forhjulsopphenget og den stive bakakselen gjør at kjøretøyet takler krevende underlag, samtidig som det har god styrerespons, kjørestabilitet og komfort.