Pressemelding

ECODAILY – naturlig sterk
Iveco er stolt av å kunne presentere den nye ECODAILY – markedets mest økonomiske og miljøvennlige yrkesbil. Lanseringen av den nye Daily skjer i forbindelse med at den nye utslippsstandarden Euro 5 trer i kraft 1. oktober. Den nye Daily lanseres ikke bare i en flottere design, men inneholder også en lang rekke fordelaktige oppgraderinger, som bl.a. omfatter:
 • 5 nye motorer
 • ESP som standard på alle modeller
 • dieselpartikkelfilter som standard på alle modeller
 • mulighet for 3 500 kg hengerkapasitet på alle 35S-modellene.
Daily er et produkt som er skapt for å imøtekomme kundenes behov, og er ikke minst et produkt som setter standarden for fremtidens miljøvennlige transportbiler uten å gå på kompromiss med prestasjoner, sikkerhet og pålitelighet.

ECODAILY – en sterk motor

Iveco møter utslippsstandarden Euro 5 med åpner armer, da den har et enda bredere utvalg av motorer som gir sjåføren større fleksibilitet og effektivitet. Iveco introduserer dessuten – som de første på markedet – EEV-motorer, som er enda mer miljøvennlige enn Euro 5-standarden.

Den nye Daily presenteres med i alt fem nye motorer:
 • 2,3 liter 106 hk
 • 2,3 liter 126 hk
 • 3,0 liter 140 hk Twin Turbo EEV
 • 3,0 liter 170 hk Twin Turbo EEV
 • 3,0 liter 136 hk Twin Turbo EEV
Daily-motorprogrammet omfatter dermed i alt ti forskjellige motoreffekter (fra 96 til 176 hk) med to typer motorteknologi:
 • diesel med common rail
 • Natural Power/naturgass/biogass.
Daily har lenge hatt tilnavnet ”Verdens sterkeste varebil” pga. den store trekkraft dens med bakhjulsdrift og høytytende motorer. Bakhjulsdriften sikrer maksimal trekkraft med alle typer last og på alle slags veier, mens de høytytende motorene leverer effekt og et dreiemoment som ligger i toppen blant yrkesbiler. Med enda mer fokus på motorstyrke arbeider Iveco målrettet på å bevare dette kjærkomne kjelenavnet.

ECODAILY – fokus på sikkerhet og komfort

Kjøresikkerhet, respekt for andre bilister og fokus på miljøet danner grunnlaget for den nye ECODAILY. ESP-sikkerhetspakke (Elektronisk Stabilitets Program) er standard på alle modeller. Det gjør bilen tryggere på glatte veier og sikrer at frakten kommer uskadd frem.

ESP-pakken inneholder:
 • ABS – som sikrer at hjulene ikke blokkerer helt når det bremses
 • ASR (Anti-Slip Regulator) – en viktig funksjon spesielt når man skal bakke opp en rampe på glatt føre
 • HBA (Hydraulic Brake Assist) – som øker bremsetrykket for å hjelpe sjåføren å bremse på kortest mulig strekning i en panikksituasjon
 • Hill Holder – som påvirker bremsene og hindrer kjøretøyet i å rulle bakover ved bakkestart
 • LAC (Load Adaptive Control): som identifiserer endringer i kjøretøyets masse og tyngdekraftspunktet på lengdeaksen og innstiller sikringssystemene ABS, TCS og ESP etter kjøretøyets vekt. På den måten optimeres yteevne, trekkraft og stabilitet. Dessuten reduseres risikoen for at kjøretøyet velter.
ECODAILY – en sterk design

Daily er designet for å tilgodese kundenes behov. Den nydesignede fronten gir ECODAILY mer karakter, mens førerhuset er gjort mer komfortabelt og oversiktlig. Instrumentbordet er mørkegrått og sølvfarget. Det gir ECODAILY en tidstypisk og flott design. Sjåføren kan se det ”grønne” turtallsområdet som gir lavest drivstofforbruk, på turtelleren. Det sikrer mest økonomisk akselerasjon og kjøring, og bidrar til å redusere drivstofforbruket og påvirkningen av miljøet.

ECODAILY – en sterk familie

Iveco har lenge hatt en lederstilling når det gjelder utvikling av miljøvennlige yrkesbiler. Den utslippsfrie Daily Electric så dagens lys allerede i 1986, mens Daily CNG, som går på naturgass, har vært på markedet siden 1998. Inntil videre er det dog i praksis vanskelig å utnytte denne miljøriktige løsningen i Norge, da distribusjonsnettverket for naturgass foreløpig er dårlig utbygd.

ECODAILY gir imidlertid norske kunder muligheten for at få verdens sterkeste og miljøvennlige varebil i samme pakke.

Iveco

Iveco utvikler, produserer og markedsfører et bredt spekter av lette, mellomtunge og tunge yrkesbiler, entreprenørbiler, by- og intercity-busser samt spesialbiler til anvendelse innen brannvern, off-road, militæret og sivilforsvaret.

Iveco har mer enn 26 000 ansatte og 27 produksjonsvirksomheter fordelt på 16 land over hele verden og gjør bruk av nyeste teknologi utviklet på 5 forskningssentre. Utenfor Europa opererer Iveco i Kina, Russland, Australia, Argentina, Brasil og Sør- Afrika. Mer enn 4 600 servicesteder i mer enn 100 land sikrer teknisk support overalt på kloden hvor det er en Iveco-lastebil i virksomhet.