Pressemelding

7 Iveco EuroCargo til Coca-Cola Enterprise

​Iveco Norge AS har levert 7 Iveco Eurocargo 75E18P til Coca-Cola Enterprise. Bilene skal blant annet benyttes til å etterfylle automater på Østlandet.

Det er behov for å kunne komme frem på trange steder med bilene, og derfor har de en akselavstand på bare 3105 mm. Det gir dem suverene manøvreringsegenskaper. Skapene fra Norka har en lengde på 4,3 meter og et volum på 22 m3.

Bilene er utstyrt FPT Tector 4 liters motor Euro 5 med en effekt på 180 hk og et dreiemoment på 570 Nm. I kraftoverføringen finner vi Eurotronic 6-trinns automatiserte girkasse som gjør arbeidsdagen lettere for sjåføren i tett bytrafikk. Av utstyr ellers kan nevnes elektrisk motorvarmer, aircondition og varmer i skap. Bilene skal gå på vedlikeholdsavtale i 7 år.

Også internasjonalt er Coca-Cola en stor Iveco-kunde.
- Coca-Cola Enterprises har ca. 7000 automater/kjøleskap plassert ute hos kunder over hele landet. For å sikre at disse kjøleskapene alltid tilbyr kald drikke til forbrukerne, er det viktig at våre selgere/sjåfører enkelt og raskt kan besøke de ulike kundene for å etterfylle med produkter. Derfor er det viktig med riktig kjøretøy som tilfredsstiller våre krav, sier Roger Andreassen i Coca-Cola Enterprises.

- Lastebilene må være gode og trygge å kjøre, de skal være miljøvennlige gjennom å bruke minst mulig drivstoff, de skal være rimelige i innkjøp og drift og det må være god tilgang på dyktige sjåfører for denne type lastebiler. Iveco var den leverandøren som best tilfredsstilte disse kravene, og våre sjåfører i region Oslo og Østfold ser nå frem til å besøke kundene i sine nye lastebiler, sier Roger Andreassen.
Coca-Cola Enterprise

Oppskriften på Coca-Cola ble laget i 1886 av apotekeren John S. Pemberton i Atlanta, USA. I 1895 fantes
drikken i alle statene i USA, og ved århundreskiftet kom Coca-Cola til Europa. I Norge kom Coca-Cola på
markedet i 1926. Siden 1997/98 har Coca-Cola Enterprises Norge AS hatt ansvaret for produksjon, salg
og distribusjon av Coca-Cola i Norge. Fra produksjonsanlegget på Lørenskog, like utenfor Oslo,
markedsføres og distribueres, i tillegg til Coca-Cola, også Coca-Cola light, Coca-Cola zero, Fanta, Sprite,
Urge, TAB X-tra, Bonaqua, Powerade, Mer, Nestea, Minute Maid, Burn,Kuli og CHAQWA. Coca-Cola
Enterprises AS har til sammen ca. 700 ansatte i Norge. Selskapet omsatte for ca 2,4 milliarder kroner i
2011 og solgte 290 millioner liter drikke her til lands.

Se www.coca-cola.no for mer informasjon eller vår nettside om samfunnsansvar: http://cceansvar.no/