Pressemelding

Nye Iveco Daily er “Van of the Year 2015”
Nye Daily, den tredje generasjonen av Ivecos lette nyttekjøretøy, er valgt til “International Van of the Year 2015”. Den årlige prisen er organisert av en jury bestående av 23 ledende journalister fra kjente fagtidsskrifter i Europa. Vinneren er en varevogn som, i henhold til juryen, “har gitt det største bidraget til effektivitet og bærekraft for transport av gods på vei når det gjelder miljø og sikkerhet ”.
 
Den prestisjefulle prisen ble overlevert på den 65. utgaven av Hannover International Motor Show (IAA), den største nyttekjøretøyutstillingen i Europa.
 
Det har aldri tidligere vært så sterk konkurranse om førsteplassen siden prisen ble etablert i 1991. Nye Iveco Daily vant med en margin på 17 poeng blant de nominerte finalistene som i tillegg var fra Fiat, Ford, Mercedes-Benz og Renault/Opel. Under avstemningen oppnådde Nye Daily førsteplassen fra de 23 jurymedlemmene.
 
Da han mottok prisen fra lederen av International Van of the Year, Jarlath Sweeney, sa Pierre Lahutte, Ivecos toppsjef: “Vi er beæret over at vår Nye Daily er blitt tildelt den prestisjefulle prisen Van of the Year. Nye Daily innebærer et langt skritt forover når det gjelder å forbedre TCO (total cost of ownership), komfort, kjørbarhet, produktivitet, og bærekraft. Vi vil gjerne dedikere denne prisen til våre kunder som hver dag stoler på denne holdbare og tillitsvekkende arbeidskameraten.
 

 

 

Egenskapene til Nye Daily
 
Nye Daily er et fullstendig fornyet kjøretøy som har den beste lastvolum-effektiviteten i sin kategori, som har komfort som en personbil, samt kjørbarhet og drivstofforbruk som er ytterligere optimert. Dette er hovedtrekkene til den tredje generasjonen lette nyttekjøretøy fra Iveco hvor 80% av komponentene er blitt redesignet.
 
Daily er to kjøretøy i ett, i en perfekt balanse mellom fremtidsrettede innovasjoner og den kontinuerlige evolusjonen som preger Dailys sterke arv. Denne arbeids-partneren er førstevalget hos transportutøvere. Det lette nyttekjøretøyet er tillitsvekkende og praktisk I bruk, og det tilbyr maksimal holdbarhet, effektivitet og allsidighet som har gjort at Daily alltid har vært en viktig referanse i sin sektor. Nye Daily har behold den klassiske stigerammen som hele tiden har vært et nøkkelpunkt i kjøretøyets DNA og som sikrer styrke, allsidighet og holdbarhet over tid, samt at chassis-versjonene gir maksimal fleksibilitet når det gjelder påbygg.
 
Med den tredje generasjonen Daily er det fokusert på hvilke krav kundene har. I tillegg har bilen en betydelig reduksjon i drivstofforbruket sammenlignet med foregående modell. Dette gir reduserte driftskostnader, samt at Daily er best i kategorien når det gjelder utvalg av motorer, girkasser og bakakselutvekslinger.
 
Nye Daily har teknologier for å redusere drivstofforbruket med i gjennomsnitt 5,5%, avhengig av kjøretøyutførelse. Med EcoPack for bykjøring er det mulig å oppnå enda større drivstoffbesparelser, helt opp til 14%. Aerodynamikken er blitt forbedret, spesielt på kassevognmodellene, og det har redusert luftmotstanden (Cx) med 6% (fra 0,335 til 0,316).
 
Den nye forhjulsfjæringen QUAD-LEAF gir større akselkapasitet med økt nyttelast og større bakkeklaring, mens den nye HI-MATIC 8-trinns automatiske girkassen gir økt fleksibilitet, effektivitet og drivstofføkonomi. Den representerer et høyt nivå når det gjelder teknologiske løsninger og gir Nye Daily uovertruffen kjørekomfort.
 
Kjøretøyet har nye, avanserte og integrerte telematikksystemer, forbedret serviceovervåkning og økt sikkerhet på veien med IVECONNECT, et eksklusivt system som gir enkel styring av infotainment og navigasjon, samt forbedret kjøreassistanse og flåtestyring. IVECONNECT har en 7" berøringsskjerm bygd inn i dashbordet og leveres komplett med radio, CD-spiller og tilkobling for iPod/iPhone. Den har også MP3-kompatibel USB-tilkobling med rattbetjening, samt en AUX/videotilkobling.
 
IVECONNECT DRIVE har navigasjon med lastebilnavigasjon-funksjon, "Driving Style Evaluation" sjåførevaluerings-system, som fungerer som en onboard kjøreinstruktør når du trenger det, samt sjåførassistent-systemet Driver Attention Support som sier ifra hvis sjåføren begynner å bli sliten eller søvnig.
 
Men det er ikke alt. Kjøretøykomforten er blitt forbedret betydelig. Sjåføren i Nye Daily har fordelen av et mer komfortabelt interiør og lavere lydnivå. Dette har gitt kjøreposisjon og komfort som i en premium personbil. Bilen er også utstyrt med mange åpne og lukkede oppbevaringsrom. Den ergonomiske utførelsen av betjeningsorganene er best i klassen, lydisoleringen er forbedret, klimaanlegget er mer effektivt og kjørekomforten er utmerket uansett hvordan bilen er lastet.
 
Teknologiske innovasjoner til beste for kundene styrker også Ivecos arbeid for økt bærekraft, ikke minst når det gjelder modeller for naturgass eller elektrisk drift. Nye Daily CNG, presentert i Hannover, byr på de samme fordelene som dieselutgavene når det gjelder holdbarhet, komfort og nyttelast. Chassiset med stigeramme gjør Nye Daily godt egnet for forskjellige påbygg, samtidig som konstruksjonen gir styrke og gode egenskaper for tung last. I CNG-utgavene er gasstankene plassert i rammen på en slik måte at det ikke er noen reduksjon i lastevolumet samtidig som man opprettholder full fleksibilitet når det gjelder påbygg.
 
Den elektriske utgaven er snart klar for å komplettere serien når det gjelder alternative fremdriftsmuligheter. Den har de samme forbedringer som andre versjoner, kjøretøy-arkitektur, akselavstander, fjærsystemer, interiør og eksteriør. Den vil bli tilgjengelig i utførelser som kassevogner og bybusser. Iveco er et foregangsselskap når det gjelder denne teknologien. Selskapet utviklet og bygde den første elektrisk drevne Daily i 2009. Den blir distribuert og vedlikeholdt gjennom det vanlige Iveco-nettverket.
 
Nye Daily inkluderer også en ny 7,2 tonns toppversjon med den høyeste nyttelasten i kategorien (opp til 4,9 tonn) og to forskjellige 4x4-modeller (en allsidig versjon med tvillinghjul på 3,5 tonn og større som kassevogn, chassis og dobbeltkabiner, samt en utførelse for kun bruk på vei med samme tekniske løsning som den foregående Daily4 x4).
 
Daily er et “globalt” kjøretøy. Mer enn 2,6 millioner Daily er til nå solgt i mer enn 110 land over hele verden. Den blir produsert på Iveco Suzzara-fabrikken nær Mantova i Italia hvor selskapet nylig har gjort store investeringer for å fornye produksjonslinjene.