Pressemelding

Nye Daily 2014: Tredje generasjon og “still going strong”

Et helt redesignet kjøretøy som tilfredsstiller alle behovene til et lett nyttekjøretøy, fra et robust chassis til en mer romslig varebil med forbedrede manøvreringsegenskaper.

Den tredje generasjonen av Iveco Daily som snart kommer på markedet I hele Europa, vil bli presentert for internasjonal presse i løpet av juni. Dette helt nye kjøretøyet er resultatet av en perfekt blanding av tradisjon og innovasjon, og det gjør det til en foretrukket arbeidskamerat for profesjonelle transportører.

Kjøretøyet skal produseres på Iveco-fabrikkene i Suzzara i Italia og Valladolid i Spania. I disse to fabrikkene har selskapet nylig gjort betydelige investeringer for å fornye produksjonslinjene.

Nye Daily har som tidligere den klassiske chassis-strukturen som sikrer styrke, fleksibilitet og suveren holdbarhet. Kjøretøyet er lettere å spesifisere for varierte bruksområder, og Iveco tilbyr sine kunder av lette nyttekjøretøy mange nyheter.

Selskapet har i betydelig grad fornyet både chassis-utførelsen og varebilene, med særlig sterkt fokus på sistnevnte som er forbedret på alle områder, ikke minst når det gjelder kjøreegenskaper og lastekapasitet, takket være optimerte lastevolum og at det er blitt lettere å utnytte lasterommet.

Varebilenes kapasitet er blitt forbedret gjennom et bedre forhold mellom akselavstand, totallengde og lengden på varerommet. Denne omkonstrueringen har resultert i nye 18 og 20 m3 modeller (best i klassen når det gjelder volum) og 11 m3 modellen (best i klassen når det gjelder last-effektivitet, en indeks som måler forholdet mellom lengden på varerommet og kjøretøyets totallengde).

Takket være den nye designen med forlengede akselavstander og kortere bakre overheng, sikrer nye Daily utmerkede kjøreegenskaper uten å kompromisse med den velkjente manøvrerbarheten på trange plasser. Alle modeller opp til 3,5 tonn har fått ny forhjulsfjæring som sikrer enda bedre kontroll med kjøretøyet, gir bedre komfort og samtidig størst mulig lastekapasitet. Det er utviklet en ny bakhjulsfjæring for modeller med enkle hjul. Det reduserer lastehøyden med 55 mm og gjør det lettere å laste og losse kjøretøyet.

Den tredje generasjonen Daily er utviklet for å gi enda bedre økonomi, blant annet med en reduksjon i drivstofforbruket på mer enn 5%. Dette er sterkt medvirkende til betydelig lavere driftskostnader. Kjøretøyet er best I klassen på dette området blant annet takket være et bredt spekter av motorer, girkasser og drivakselutvekslinger.

Kjøretøyets komfort er også blitt sterkt forbedret med en førerkabin som er mer komfortabel og stille og med en kjøreposisjon og følelse som er typisk for de beste personbiler. Innvendig ergonomi (på topp i denne kategorien), bedre lydisolering og et mer effektivt klimaanlegg sørger for utmerket kjørekomfort under alle forhold.

Nye Daily er ikke bare solid, allsidig og enkel å kjøre, med også attraktiv med sin helt revolusjonerende design. Nye Daily er en konkret illustrasjon på kontinuerlige forbedringer av et produkt som har spilt en hovedrolle blant lette nyttekjøretøy i mer enn 35 år.

For å gjøre bildet komplett vil nye Daily også bli tilgjengelig i et bredt spekter av minibusser som vil tilfredsstille kundebehovene innenfor kollektivtrafikk, både i byområder og for hurtig og sikker transport i distriktene.

Nye Daily vil være i salg I hele Europa fra begynnelsen av juni.