Pressemelding

Nye Daily 2014 - To kjøretøy i ett
Nye Daily 2014: To kjøretøy i ett for best resultat
En helt ny kjøretøyserie med en av de beste løsningene i sin kategori når det gjelder last-produktivitet, som er best i klassen når det gjelder lastevolum og overbevisende kapasitet, komfort og har kjøreegenskaper som en personbil og like bra interiør. I tillegg kommer ytterligere forbedringer når det gjelder drivstoffeffektivitet.

Bærum, 6. juni 2014

Nye Daily 2014 i korte trekk: En fullstendig fornyet arving til en tradisjon av fortreffelighet
Den tredje generasjonen Iveco Daily har kommet på det europeiske marked. Den har den perfekte blandingen av tradisjon og innovasjon og representerer et fullverdig generasjonssprang som markerer en viktig milepæl for Iveco. Nye Daily imponerer med konkrete og profesjonelle løsninger for å tilfredsstille behovene til de mest krevende kundene. To kjøretøy i ett gjør den beste Daily noensinne til en perfekt balanse mellom avgjørende innovasjoner og en kontinuerlig evolusjon.
Det nye kjøretøyet er praktisk i bruk som en lett kassevogn. Daily fremstår som alltid med overbevisende holdbarhet, effektivitet og allsidighet. 80% av komponentene er blitt redesignet, men Nye Daily har beholdt den klassiske stigerammen som hele tiden har vært en nøkkelkomponent i kjøretøyets DNA og som sikrer styrken, allsidigheten og holdbarhet over tid. Samtidig gir dette optimale påbyggingsmuligheter på chassisversjonene.
 
Under utviklingen fokuserte selskapet på begge versjoner av kjøretøyet, chassiset og kassevognen, med et ambisiøst mål: å konsolidere ledelsen i begge sektorer, i tillegg til å forbedre ergonomien, kjørekomforten, kjørbarheten og håndtering. Konseptet med to kjøretøy i ett ble skapt ved et helt redesignet Daily-chassis og en helt ny Daily kassevogn. Sterkest fokus har det vært på sistnevnte hvor ytelsen både når det gjelder håndtering og lastekapasitet er forbedret på alle måter gjennom optimert lastevolum og samtidig lettere adkomst til lasterommet.
Kassevognens kapasitet er blitt betydelig utvidet gjennom et bedre forhold mellom akselavstand og totallengde lasteromslengde, Dette har gitt nye modeller på 18 og 20 m3 (størst lasterom i sin kategori), samt versjonen med 10.8 m3 (best i sin kategori når det gjelder last-effektivitet, en indikator som måler forholdet mellom lengden på lasterommet og totallengden på kjøretøyet).
Takket være den nye arkitekturen med lenger akselavstand og redusert bakre overheng har Nye Daily fremragende kjørbarhet uten å kompromisse med manøvreringsegenskapene på trange plasser.
Den nye forhjulsfjæringen QUAD-LEAF er standard på alle modeller opp til 3,5 tonn. Dette innebærer klare forbedringer fra de tidligere modellene med enkle bakhjul eller tvillinghjul, økt lastekapasitet på førstnevnte og bedre bakkeklaring og tillatt aksellast på sistnevnte.
Modeller med enkle bakhjul har fått redesignet bakhjulsfjæring. Dette innebærer to viktige forbedringer, redusert lastehøyde med rundt 55 mm for enklere lasting og lossing, samt reduksjon i overstyring med mye last i skarpe svinger. Kombinasjonen av ny fjæring foran og bak, samt lengre akselavstander for kassevognene har gitt en dynamisk klasseledende ytelse når det gjelder sikkerhet og stabilitet.
Med den tredje generasjonen Daily er det også fokusert på bransjens krav om lavere kostnader. Den nye serien har betydelig lavere drivstofforbruk sammenlignet med foregående modell som selvsagt også innebærer lavere driftskostnader for kjøretøyet. I tillegg til den beste ytelsen i klassen har Daily også et bredt spekter av motorer, girkasser og drivakselutvekslinger.
Men dette er ikke alt. Også komforten i kjøretøyet er blitt vesentlig forbedret. Daily-sjåføren har fordelen av en mer komfortabel førerplass med lavere støy. mer komfortabelt interiør med enda bedre kjørestilling og ellers innredning som er typisk for en premium personbil, samt en rekke lukkede og åpne oppbevaringsrom. Den ergonomiske designen på betjeningsorganene er på topp i sin klasse, lydisoleringen er blitt forbedret, klimaanlegget er mer effektivt, og kjørekomforten er utmerket uavhengig av lasten.
Daily er et “globalt” kjøretøy. Til nå er mer enn 2,6 millioner Daily solgt i mer enn 110 land over hele verden. Den blir produsert på Iveco Suzzara-fabrikken nær Mantova i Italia og på Iveco Valladolid-fabrikken i Spania. Selskapet har nylig gjort betydelige investeringer i begge disse fabrikkene for å fornye produksjonslinjene.
Hver av fabrikkene har oppnådd sølvmedalje fra det høyt aktede World Class Manufacturing (WCM) programmet, en av de viktigste produksjonsstandardene i verden, og oppnådde en av de høyeste score i sin klasse. Programmet tar for seg hele fabrikk-organiseringen og alle produksjons-arealene for å optimere produksjonsresultatene gjennom kontinuerlige prosesser og forbedringer av produktkvaliteten, særlig når det gjelder styringen av alle miljøspørsmål og eliminering av produksjons-avfall.
 
Iveco
Iveco er et selskap innenfor CNH Industrial N.V., en global leder innenfor kapitalvaresektoren, oppført på New York Stock Exchange (NYSE: CNHI) og på Computerised Stock Exchange, organisert og styrt av Borse Italiana (MI: CNHI). Iveco utvikler, produserer og markedsfører et bredt spekter av lette, mellomtunge og tunge nyttekjøretøy, offroad lastebiler, by- og intercitybusser og turbusser, så vel som spesialkjøretøy som brannbiler, kjøretøy for offroad-operasjoner, samt det militære og sivilforsvaret.
 
Iveco har over 26.000 ansatte og produksjonsvirksomheter i 11 land over hele verden og gjør bruk av den nyeste teknologien. I tillegg til Europa opererer selskapet i Kina, Afrika, Australia, Oseania og Latin-Amerika. Mer enn 5.000 servicesteder i mer enn 160 land sikrer teknisk støtte uansett hvor i verden et Iveco-kjøretøy er i arbeid.
 

For more on Iveco visit: www.iveco.com
For more on CNH Industrial visit: www.cnhindustrial.com
For mer informasjon kontakt:
Jan-Åke Carlsson
Mail: jan-aake-carlsson@iveco.com eller nordic-press@iveco.com
Tlf.: +46 702-63 09 50