Iveco Stralis LNG Natural Power

Iveco breidt zijn gamma Natural Power gasvoertuigen verder uit met een Stralis LNG af-fabriek.

Iveco nam al een unieke positie in door het aanbieden van een volledig gamma bedrijfsvoertuigen (Daily, EuroCargo en Stralis) die op CNG rijden, door het gamma nu uit te breiden met een Stralis LNG Natural Power wordt het leiderschap van Iveco in de markt van duurzame mobiliteit nog verder versterkt.

Het volume van LNG is bij een gelijke energiehoeveelheid ongeveer zeshonderd maal kleiner dan van gewoon aardgas en is net daarom interessant voor het vervoer op langere afstand. Met dezelfde tankinhoud kan je immers een veel grotere afstand afdekken: er kan ongeveer 1000 kilometer worden gereden na een tankbeurt.

De emissiewaarden van de Stralis LNG Natural Power liggen onder de grenswaarden van Euro 6, en dit zonder complexe uitlaatsystemen. Verbranding van aardgas levert namelijk minder schadelijke emissies op dan de verbranding van diesel en hierdoor kan de Stralis LNG stedelijke milieuzones binnenrijden.

Bijkomend voordeel is de aanzienlijke geluidsreductie, de Stralis LNG Natural Power produceert zo’n 3 tot 6dB(A) minder dan een vergelijkbare dieselvrachtwagen. Dit maakt de Stralis LNG 50% tot 75% stiller, een groot voordeel bij het lossen en laden in de vroege ochtend en in stedelijke gebieden.