Persbericht

Vier Iveco Stralis voor Peter Appel

Vier IVECO Stralis LNG trekkers voor Peter Appel

 

 

Peter Appel Transport en Appel Bosman Transport hebben vier IVECO Stralis LNG trekkers in ontvangst genomen van IVECO Schouten Almkerk. De voertuigen gaan rijden voor het distributiecentrum van Spar in Waalwijk en Albert Heijn in Tilburg.

De grote voordelen van het rijden op vloeibaar biogas komen tot uitdrukking in het beperkte geluid en de lagere emissies.

Door het gebruik van LNG gemaakt uit afval (LBG) is de uitstoot van de voertuigen 80% CO2 neutraal. De uitstoot van NOx en roetdeeltjes van deze voertuigen is drie maal schoner dan de aanstaande Euro VI norm.

De truck is een factor 5 stiller dan een vergelijkbare dieseltruck. Het bevoorraden van winkels in de ochtend en avond is mogelijk zonder overlast (PIEK gecertificeerd). Hierdoor dragen de voertuigen actief bij aan een beter leefklimaat.

 

Peter Appel Transport

 

Peter Appel Transport is een dynamische logistiek dienstverlener, gespecialiseerd in geconditioneerde transportactiviteiten in de foodsector. Met 400 trekkende eenheden inzetbaar vanaf meer dan 20 standplaatsen strategisch verdeeld over het hele land worden klanten uit het topsegment van de foodservice- en retail op hun wenken bediend. Door de kennis en ervaring die in de loop der jaren is opgedaan en door de transparante werkwijze, staat Peter Appel Transport  dichtbij de opdrachtgevers. Samen  wordt gestreefd naar de meest innovatieve en optimale processen. Door continu in beweging te blijven, kunnen het bedrijf  inspelen op de sterk wisselende behoefte van de opdrachtgevers en de dynamiek van de goederenstromen.

 

IVECO Schouten

 

IVECO Schouten is dealer van IVECO bedrijfswagens met vestigingen in Almkerk, Alblasserdam, Tiel, Tilburg, Spijkenisse en Utrecht en biedt een totaalconcept van sales, after sales, financiering, reparatie- en onderhoudscontracten, vervangend vervoer en specifieke technische oplossingen. IVECO Schouten is zich bewust van de wereld om ons heen en van de maatschappelijke verplichting die wij allen hebben om deze wereld in stand te houden en het leefklimaat te verbeteren. Daarom bieden we verantwoorde transportoplossingen aan. IVECO heeft al de meest schone dieselvoertuigen en CNG op de markt. Daarnaast maken wij CNG voertuigen geschikt voor LBG (vloeibaar biogas). Door LBG toe te passen wordt de actieradius ongeveer 6 maal groter en de uitstoot van het voertuig 80% CO2 neutraal.