"Veilig op Weg" gaat op pad met IVECO Stralis XP

Persbericht

"Veilig op Weg" gaat op pad met IVECO Stralis XP

Er wordt veel gedaan om de veiligheid op de Nederlandse wegen te vergroten en het aantal ongevallen te verkleinen. De opleiding van Nederlandse chauffeurs behoort tot de beste in Europa en sinds 2003 zijn vrachtauto’s verplicht uitgerust met een extra dodehoekspiegel of camerasysteem. We zijn er nog niet: er gebeuren nog dagelijks ongelukken met vrachtwagens, bussen en landbouwvoertuigen. Initiatiefnemers TLN en Veilig Verkeer Nederland zijn daarom het lesprogramma Veilig op Weg gestart.

Veilig op Weg wil de meest kwetsbare groep – jonge fietsers – op een leuke en zeer belevingsgerichte manier bewustmaken van grote voertuigen in het verkeer. Veilig op Weg bezoekt met een vrachtauto en lesmateriaal basisscholen door het hele land. In 1,5 uur krijgen de leerlingen een complete les. In de klas krijgen ze een theorieles met een leerzame film en een test. Daarna gaan ze naar buiten waar de vrachtauto klaarstaat voor de praktijkles. Na afloop krijgen de leerlingen een kleine attentie als aandenken aan deze les mee naar huis.

Veilig op Weg maakt gebruik van IVECO Stralis XP
IVECO stelt belangeloos voor drie maanden een IVECO Stralis XP beschikbaar voor Veilig op Weg. De Stralis XP is af-fabriek uitgerust met state-of-the-art veiligheids- en rijassistentiefuncties om de verkeersdeelname voor de chauffeur en medeweggebruikers zo veilig mogelijk te maken. Naast deze af-fabriek geleverde opties is de Stralis XP ook voorzien van een CornerEye camerasysteem. Met een geavanceerde HD-monitor en één robuuste camera krijgt de chauffeur de blinde hoeken rondom zijn truck optimaal in beeld. Op deze manier hoopt IVECO naast de veiligheidsvoorzieningen op haar trucks een bijdrage te leveren aan het reduceren van verkeersongevallen met grote voertuigen.

Initiatiefnemers Veilig op Weg

TLN
Transport en Logistiek Nederland (TLN) komt op voor de belangen van de transportsector in het algemeen en van haar 5100 leden in het bijzonder. Een sector waarin zo’n 700.000 mensen werken en die een belangrijke spil is in de Nederlandse economie. Bij TLN staat aandacht voor veiligheid bovenaan. Met Veilig op Weg wil TLN de verkeersdeelname voor scholieren en chauffeurs veiliger maken. Simpelweg door bewust te worden van de risico’s en elkaar beter te leren begrijpen.

Veilig Verkeer Nederland
Veilig Verkeer Nederland staat voor veilig verkeer. Voor kinderen, ouders, jongeren, ouderen, fietsers, automobilisten, bromfietsers, kortom voor iedereen. Veilig verkeer betekent vooral het zoeken van een goed evenwicht. Want iedereen heeft ruimte nodig in het verkeer. En iedereen wil zich veilig in het verkeer kunnen bewegen. Veilig op Weg sluit mooi aan bij deze gedachte. Door meer begrip voor elkaar te krijgen, weet je wat je kunt verwachten in het verkeer en kun je meer verantwoordelijkheid nemen voor je eigen veiligheid.