Persbericht

VDH Logistics en Transport met een tweede IVECO Stralis LNG naar Spanje

In de optiek van VDH Logistics en Transport is alles in het leven op weg ergens naartoe! Mooi gezegd en absoluut waar. VDH biedt een total supply chain aan, dit houdt in dat hun specialisten ieder transport begeleiden van A tot Z. Van de allereerste expeditie werkzaamheden tot aan de zorgvuldige aflevering op eindbestemming.

Naast transport is warehousing één van de belangrijkste schakels binnen de keten van geconditioneerd transport. Ook hierin kan VDH Logistics en Transport voorzien, met 50.000 m2 opslag voor droge producten en een geconditioneerde opslag van 10.000 m2. Kortom, een bedrijf dat professioneel aan de weg timmert en van aanpakken weet.


Spanje

Het wagenpark van VDH is onlangs uitgebreid met een IVECO Stralis AS440S46 T/P LNG. Dit bedrijfsvoertuig heeft 460pk onder de motorkap, is voorzien van de nieuwe, volautomatische Hi-Tronix versnellingsbak en rijdt op LNG. Uitgevoerd met ruime Hi-Way cabine en 390 kg LNG voor 1.600 km actieradius is deze IVECO Stralis  bijzonder geschikt voor ritten naar Frankrijk, Spanje en Portugal. Mocht VDH op Duitsland rijden dan gelden MAUT vrije kilometers voor trucks op LNG.

Waarom koos VDH Logistics en Transport voor de IVECO Stralis op LNG? Het antwoord is simpel;
Duurzame en rendabele transportoplossingen passen binnen de visie van VDH Logistics en Transport én die van IVECO. Als koploper op gebied van LNG en als partner voor duurzaam transport weet IVECO precies waar de behoeftes van VDH liggen. Genoeg reden voor een perfecte samenwerking dus!


Getraind

De chauffeurs van VDH zijn betrokken en werden door pitpoint getraind in het behalen van het LNG tankcertificaat. IVECO heeft in goed overleg met VDH gezorgd dat de tankpassen voor Nederland en het buitenland met tankinstructie in orde waren voordat de eerste meters in buitenland werden afgelegd.

In Frankrijk en Spanje kunnen er verschillen zijn in het tanken van LNG. Denk aan; bediening van de pompinstallaties, tanklocaties, op- en afritten tankstations, gebruik van tags en tankpassen.
IVECO is dankbaar voor de fijne medewerking van chauffeurs en de afdeling planning. Met enthousiasme, begrip en geduld is VDH inmiddels een voorloper in het toepassen van LNG op ritten in het buitenland. Doordat de chauffeurs hun kennis en ervaring delen is er een duurzame en rendabele businesscase ontstaan. Een absolute win – win!

 

Mede door deze inspanningen vormen plaatsen als Madrid, Barcelona, Valencia en Burgos met een actieradius van 1600 km geen enkel probleem. De lagere prijs van een kg LNG in Frankrijk en Spanje is daarnaast een voordeel om optimaal rendement uit het transport te halen.

IVECO kijkt uit naar een goede samenwerking en wenst VDH Logistics en Transport nog vele veilige kilometers.​