Twee stuks IVECO Stralis Hi-Way voor Tanktransport Van der Veen BV

Persbericht

Twee stuks IVECO Stralis Hi-Way voor Tanktransport Van der Veen BV

Recent heeft Tanktransport Van der Veen B.V. uit Langelille twee nieuwe IVECO Stralis Hi-Way trekkers in de vaart genomen. De twee trekkers, voorzien van 460pk sterke Cursor 11 dieselmotor, zullen door Van der Veen worden ingezet voor het vervoeren van grondstoffen in vloeistofdichte kippers.

Tanktransport Van der Veen B.V. is in 1983 begonnen als mesthandel met transporten tussen het noorden van Friesland en de Noordoostpolder. Het bedrijf verhuisde in 1986 naar Langelille en heeft in de loop van de jaren die daarop volgden zijn activiteiten laten uitgroeien tot het vervoer van allerlei vloeibare materialen, is GMP+ gecertificeerd en mag voor een opdrachtgever rijden met enkele kippers en bakwagens.

IVECO Stralis Hi-Way


De twee nieuwe IVECO’s in het wagenpark van Tanktransport Van der Veen B.V. zijn van het type Stralis Hi-Way, uitgerust met de grootste cabine uit het gamma van de Italiaanse fabrikant waarin de chauffeurs van alle ruimte en comfort zijn voorzien tijdens het werk en rustmomenten. Onder de cabines bevinden zich 460pk en 2150Nm krachtige IVECO Cursor 11 dieselmotoren, gekoppeld aan de nieuwe Hi-Tronix volautomatische versnellingsbak. Beide trucks zijn uitgerust met hydrauliek voor kipper- en walking-floortrailers.

De Stralissen zijn voorzien van het Hi-eSCR uitlaatgas nabehandelingssysteem, zonder uitlaatgasrecirculatie. Dit zorgt voor een schonere verbranding, lager brandstofverbruik en een langer onderhoudsinterval. Daarnaast staan de chauffeurs van het transportbedrijf uit Langelille nooit meer ongewenst stil om het roetfilter te regenereren. Door het Hi-eSCR systeem en weglaten van EGR is het actief regenereren van het roetfilter op de IVECO Stralis overbodig!

VD Veen 2.jpg Op de foto: Margriet Oosterveld van der Veen (Van der Veen B.V.) en Bart Stobbe (IVECO NLS)