Persbericht

Stralis CNG bij CURE

De eerste zes Iveco Stralis 6x2 CNG huisvuilchassis geleverd bij CURE in Eindhoven.


Iveco Nederland heeft in samenwerking met Translift de eerste 6 uit de serie huisvuilchassis geleverd bij CURE in Eindhoven. Het gaat om CNG voertuigen van het type Iveco Stralis AD260S27 Y/PS 6x2 CNG Natural Power, met een Cursor 8-motor die 270 pk ontwikkeld.

Deze 6x2 heeft een gestuurde achteras en een 9 ton vooras. De wagen heeft een Allison automatische versnellingsbak en beschikt over een weegsysteem en navigatie.

 

Nieuw is ook dat deze Iveco vrachtwagens van een  ‘CANopen’ optie voorzien zijn. Deze voorziening is ontworpen om opbouwers te helpen met een betere communicatie tussen het chassis en de opbouw, het minimaliseert de bedradingskosten, het biedt nieuwe functies aan en garandeert een grotere betrouwbaarheid.

 

De chassis zijn voorzien van een Translift zijlader opbouw type Plus Duo Diftar welke middels joystick bediening 2 mini containers tegelijk inzamelt. Nieuw aan deze dubbele grijper is de reikwijdte. Op verzoek van CURE heeft Translift een zijlader ontwikkeld die containers op een afstand van 3 meter van het voertuig kan oppakken en terugplaatsen. De zijlader met IES afzetsysteem heeft drie hoofdfuncties: inzameling, transfer en transport en dus kan de inzameling worden losgekoppeld van het transport van het afval waarbij het ook mogelijk blijft om met het inzamelvoertuig zelf te storten.

 

De wagens rijden tussen 70/80 km per dag, ongeveer 17.000 km per jaar. Ze blijven 10 tot 12 jaar in omloop. Op deze acht Iveco’s CNG zijladers is een full service onderhoudscontract afgesloten waarbij de werkzaamheden aan de opbouw door Translift in combinatie met TCE (Technisch Centrum Eindhoven) worden uitgevoerd en de onderhoud- en service werkzaamheden aan het chassis door de Iveco werkplaats De Burgh in Acht worden gedaan.

 

De keuze van Cure voor aardgasvoertuigen was uiteraard uit milieu overweging, zowel qua emissies als omwille van de lage geluidsemissies. Er waren ook duurzaamheid overwegingen en plannen om in de toekomst over te gaan naar biogas.

CURE


CURE verzorgt in opdracht van de gemeenten Eindhoven, Valkenswaard en Geldrop-Mierlo de afvalinzameling. Maar CURE doet meer. Naast het inzamelen van verschillende afvalstromen, beheert CURE ook de milieustraten binnen deze gemeenten. Ook het repareren en ruilen van minicontainers  hoort hierbij.

CURE heeft in totaal 35 inzamelvoertuigen. Ongeveer 100 medewerkers zijn dagelijks in de weer om bij ruim 135.000 huishoudens het afval op te halen.

CURE leegt niet alleen de grijze en groene minicontainers en ondergrondse containers, maar zorgt ook voor de gescheiden inzameling van oud papier & karton, kunststoffen, grof huishoudelijk afval, glas en Klein Chemisch Afval (KCA) en beheert de milieustraten in deze gemeenten. Daarnaast is CURE verantwoordelijk voor de distributie en reparatie van minicontainers en flatcontainers.

CURE, is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Valkenswaard en Van Gansewinkel op het gebied van de huishoudelijke afvalinzameling.

 

Translift Group BV

Het Nederlandse Translift telt ca 75 medewerkers en heeft in Dronten haar hoofdvestiging. In de fabriekshallen van deze vestiging worden per jaar ca 200 innovatieve voertuigen geproduceerd voor de internationale markten.  

 

Vanuit Dronten worden ook de service organisatie, verkoop en ontwikkeling aangestuurd welke adequaat kunnen reageren op klantenbehoeften, zoals bv. het ontwikkelen van de door CURE gewenste minicontainer oppak afstand van 3 meter, een noviteit op de zijladermarkt.