Persbericht

Iveco op Venray 20-22 Nov. 2012

De nieuwe Iveco Stralis Hi-Way, Truck of the Year 2013, eye-catcher op de Iveco stand tijdens Transport Venray, 20-21-22 november 2012.

 

Op 20, 21 en 22 oktober 2012 vind de beurs Transport Venray plaats in de Evenementenhal in Venray. Iveco zal aanwezig zijn om de professionele bezoekers uit de sector te ontvangen.

Het verkoop team van Iveco dealers CFG en KFT zullen aanwezig zijn om klanten informatie en advies te geven.

 

Truck of the Year 2013

 

De New STRALIS HI-WAY, de truck range van Iveco, sleepte de award 'Internationale Truck van het Jaar 2013' in de wacht. De
25 toonaangevende magazines voor bedrijfsvoertuigen in Europa kennen elk jaar deze prijs toe.

 

De nieuwe Iveco Stralis Hi-Way trekker zal aanwezig zijn op de Iveco stand.

De nieuwe on-road heavy range van Iveco is een verregaande ontwikkeling van de huidige Stralis. Iveco zal een drie-assige trekker met voorloopas presenteren aan het publiek.(TXP uitvoering)

 

Hi-eSCR: de unieke technologie van Iveco voor Euro VI

 

De nieuwe Iveco Euro 6 motoren gebruiken nu de common-rail technologie gecombineerd met de gepatenteerde Hi-eSCR technologie (nabehandeling van de uitlaatgassen zonder toepassing van EGR). Deze Iveco ontwikkeling staat garant voor een vermindering van de Total Cost of Ownership tot 4%.

 

Keuze uit verschillende nieuwe motoren zowel Euro 5 / EEV als Euro 6(Cursor 9,11 en 13).

 

De drie verschillende basis cabine types krijgen dan ook nieuwe benamingen:

 

  • Hi-Way            2,5 m breed en slaapcabine met extra hoog dak of    

laag dak

  • Hi-Road          2,3 m breed en slaapcabine met hoog en laag dak
  • Hi-Street         2,3 m breed, korte cabine met laag dak

 

De cabines zijn als MY 2013 helemaal up to date, waarbij nieuwe spoilers, nieuwe gril met zij deflectoren  en nieuwe onder-bumper bijdragen tot een verlaging van de luchtweerstand met 3 %. De dagrijverlichting in LED uitvoering is in de standaard opgenomen.

Nieuw is ook  het IVECONNECT FLEET-systeem: dit programma geeft de fleetmanager de mogelijkheden om de prestaties van iedere individuele chauffeur te evalueren, waarmee ook aanzienlijke kostenbesparingen kunnen worden gerealiseerd.

 

Voor de chauffeur biedt de cabine een verbeterd comfort met verschillende nieuwe voorzieningen: bediening telefoon aan het stuur, Touch screen, driving style evaluation, luxe stoel met extra ventilatie, bed met lattenbodem, twee opbergvakken met slot, grote koelkast en gebruik van materialen voor bekleding en dashboard van zeer hoge kwaliteit.

 

 

Iveco Daily CNG Naturel Power

 

Op de Iveco stand zal ook een Daily met aardgasmotor aanwezig zijn. De Daily CNG Natural Power die op methaangas loopt, levert 136 pk en 350 Nm. koppel. Zijn verbruik en emissiewaarden zijn de laagste in zijn klasse en de roet uitstoot wordt tot vrijwel nul herleid, wat de Daily CNG Natural Power de beste keuze maakt voor stadsdistributie.

De Daily range biedt een ruim aanbod aan bestelwagens, chassis met enkel en dubbele cabine, aannemers versie en 4x4, trekker BE-rijbewijs,…

 

De klanten kunnen bij Iveco een voertuig op maat vinden dankzij:

  • Keuze uit twee motoren: 2.3 L en 3.0 L cilinderinhoud tot 205 pk
  • Bestelwagens met laadvolumes van 7 tot 17 m3
  • GVW’s van 3.3 tot 7.0 ton
  • Sleepgewicht: 3.500 kg
  • Van korte tot zeer lange wielbasis voor de chassis
  • Manuele of geautomatiseerde versnellingsbakken
  • Talrijke opties verkrijgbaar: PTO’s, achteras overbrengingen, luchtvering,…

 

Er zal aandacht en uitleg te krijgen zijn over ander modellen uit het Iveco programma zoals de Eurocargo en de Nieuwe Trakker.

 

Op het buiten terrein completeert Iveco met zijn dealers het totaal overzicht van het brede  leveringsprogramma middels: Trakker AD380T41 EEV, EcoStrator torpedo truck ASN440S46 T/P, Superman Daily Van 35S13 met Agile automatisch schakelende versnellingsbak.

 

Iedereen welkom op de Iveco stand met een hapje en een drankje.