Persbericht

Iveco op IAA Hannover 2012

IVECO OP DE IAA-AUTOBEURS 2012 IN HANNOVER

 

DE NIEUWE STERREN IN HET GAMMA ZWARE VOERTUIGEN VAN IVECO
OP IAA 2012

·         De nieuwe STRALIS in de kijker

·         STRALIS Emotional: nieuwkomer met ‘superuitrusting’

·         De nieuwe Trakker: hertekende cabine en meer comfort

·         Trakker Dakar

 

DE IVECO-STAND

·         Focus op het gamma zware voertuigen

·         Innovatieve aandrijflijntechnologieën van FPT Industrial in het hart van de stand

·         Ook lichte en middelzware voertuigen zijn aanwezig

·         Astra toont HD9 in Hannover

·         Iveco-oplossingen voor collectief personenvervoer

·         Buitenzone: testrit met de elektrische Daily

·         Het Iveco Dual Energy-chassisconcept

·         Naverkoop en financiële diensten

 

INNOVATIETECHNOLOGIEËN VAN IVECO VOOR TOEKOMSTIGE MOBILITEIT

·       ‘Iveco Dual Energy’: voor het lichte bedrijfsvoertuig van morgen

 

HET IVECO-GAMMA: TECHNISCHE INFORMATIE

·       STRALIS Hi-Way: working on the hi-way

·      STRALIS Hi-Way ‘Emotional’

·       STRALIS LNG Natural Power: alternatieve aandrijfbron voor de transportsector

·       New Trakker: efficiëntie en sterke prestaties, zelfs off-road

·      Astra HD9 presenteert zich aan het internationale publiek

·       Daily: het lichte bedrijfsvoertuig dat alle soorten werk aankan

·       Eurocargo: een ideale oplossing voor elke uitdaging

·       Personenvervoer: van minibussen tot luxetouringcars

DE NIEUWE STERREN IN HET GAMMA ZWARE VOERTUIGEN VAN IVECO OP IAA 2012

Ter gelegenheid van de 64e internationale beurs voor bedrijfsvoertuigen (IAA) in Hannover, van 20 tot 27 september 2012, stelt Iveco de nieuwe sterren in zijn gamma zware voertuigen voor: de nieuwe STRALIS en de nieuwe Trakker.

De nieuwe STRALIS in de kijker

Na zijn introductie op 1 juli maakt de nieuwe STRALIS zijn debuut voor een groot internationaal publiek, met twee belangrijke nieuwigheden wat de keuze van de aangeboden Euro VI-motoren betreft. Dit voertuig is Iveco’s antwoord op de huidige behoeften van de transportsector. Het kan worden uitgerust met de nieuwe krachtige Cursor 9 met 400 pk en 1.700 Nm, een zeer concurrerende keuze voor brandstoftransporttoepassingen, en de Cursor 11 met 480 pk en 2.250 Nm, die dezelfde prestaties levert als een 13-litermotor en daarnaast aanzienlijke voordelen biedt op het vlak van gewicht en brandstofverbruik.

Met de nieuwe STRALIS versterkt Iveco zijn klantgerichte strategie, want de total cost of ownership (TCO) ligt tot 4 % lager wanneer hij wordt ingezet voor langeafstandstransport. Het voertuig wordt gekenmerkt door een zeer innovatieve nieuwe motortechnologie, het gepatenteerde Hi-eSCR-systeem van FTP Industrial, dat aan de Euro VI-normen voldoet zonder dat dit ten koste gaat van de brandstofefficiëntie.

Een andere nieuwkomer voor 2012 die in Hannover wordt getoond, is de STRALIS LNG Natural Power, een voertuig op vloeibaar aardgas dat uitstekend geschikt is voor distributieopdrachten over middellange afstanden en nachtleveringen en dat dit jaar overal in Europa op de markt komt.

STRALIS Emotional: nieuwkomer met ‘superuitrusting’

Een van de nieuwe telgen in het gamma zware voertuigen dat Iveco voorstelt, is de STRALIS ‘Emotional’. Dit voertuig biedt een gigantische keuze aan extra accessoires om een aangename rijomgeving en een compleet ontspannen gevoel te creëren in de cabine. Deze factoren dragen bij aan een hogere productiviteit en meer voertuigveiligheid.

De nieuwe Trakker: hertekende cabine en meer comfort

Om de vernieuwing van zijn gamma zware voertuigen te vervolledigen, stelt Iveco in wereldpremière de New Trakker voor, een off-road-bouwvoertuig met volledig vernieuwde cabine. De cabine is ontworpen om het rij- en leefcomfort, beschouwd als fundamentele factoren voor de productiviteit en de veiligheid, te verbeteren.

De nieuwe Trakker is geschikt voor ontoegankelijk ruw terrein en vertrouwt daarbij op zijn Cursor-motoren (8 en 13 Euro V), die vermogen en een lange levensduur garanderen voor een voertuig dat 365 dagen per jaar moet kunnen worden ingezet. De nieuwe Trakker verhoogt de productiviteit aanzienlijk en biedt het comfort van een wegvoertuig op bouwterreinen en bij off-roadopdrachten.

Trakker Dakar

Iveco presenteert ook de Trakker waarmee kampioen Miki Biasion deelnam aan de Dakar-rally van 2012. Onlangs won dit voertuig een andere internationale wedstrijd, de 29e Baja España-Aragón, de zesde manche van de wereldbeker Cross-Country Rally’s.

 

DE IVECO-STAND

Focus op het gamma zware voertuigen

De stand neemt ruim tweeduizend vierkante meter in beslag en weerspiegelt de kleuren en materialen die werden gebruikt bij de bouw van de Fiat Industrial Village in Turijn. De meest representatieve voertuigen uit de verschillende gamma’s worden er voorgesteld, onderverdeeld in secties.

In het midden van de stand staat het gamma zware voertuigen in de kijker en het hart van de stand wordt gevormd door een ruimte die in het teken staat van motoren en motortechnologieën. Rond de centrale zone van de stand staan de voertuigen van de andere gamma’s opgesteld, van lichte tot middelzware voertuigen, waaronder minibussen, bussen en bouwvoertuigen.

De volledige tentoonstellingsruimte dient niet alleen om producten uit te stallen, maar laat ook zien hoe Iveco de klant centraal plaatst in zijn bedrijfsstrategie. Vanaf het ontwerp tot en met het op de markt brengen van het product, van technische ondersteuning tot financiële diensten op maat, de grootste aandacht gaat altijd naar het creëren van meerwaarde voor al wie dagelijks Iveco-voertuigen gebruikt voor zijn werk.

 

 

Innovatieve aandrijflijntechnologieën van FPT Industrial in het hart van de stand

De motortechnologiezone in het hart van de stand toont Euro VI-motoren van FPT Industrial, dat de ruggengraat van Fiat Industrial vormt en innovatieve motoroplossingen biedt voor alle bedrijven van de groep.

Met zijn Tier IV-motoren voor CNH en het volledig gepatenteerde, geavanceerde katalysatorreductiesysteem High Efficiency SCR (HI-eSCR) garandeert FTP Industrial absolute voordelen in vergelijking met de concurrentie. De nabehandelingstechnologie van FPT Industrial voor Euro VI-voertuigen is uniek en exclusief omdat ze aan de strenge emissielimieten voor stikstofoxiden voldoet via het katalysatorreductiesysteem, zonder recirculatie van uitlaatgassen.

Ook lichte en middelzware voertuigen zijn aanwezig

Op de stand zijn ook voertuigen van het middelzware (Eurocargo) en lichte (Daily) gamma te bezichtigen. In totaal worden drie Daily-voertuigen voorgesteld, waarvan één elektrisch. Dit voertuig garandeert een hoge betrouwbaarheid en kan perfect worden aangepast voor gewone stedelijke opdrachten, zoals deur-aan-deur-distributie en stedelijk personenvervoer.

Bij het middengamma wordt de Eurocargo, de beste in zijn klasse in Europa voor distributie over middellange afstand, getoond in zijn Euro V EEV-uitvoering. Dit model blijft de onbetwiste referentie voor de Europese markt. Hij is zelfs marktleider in het segment van 6 tot 19 ton bruto voertuiggewicht.

Astra toont HD9 in Hannover

Het off-roadgamma omvat ook het merk Astra, dat in Hannover uitpakt met de nieuwe versie van de HD9, een nog krachtiger voertuig met een nieuwe cabine. Astra is een essentieel referentiepunt op het vlak van transport in steengroeven en op bouwterreinen voor alle grote bouwbedrijven die op zoek zijn naar een betrouwbare partner, zowel wat sterkte en veelzijdigheid van de voertuigen als wat klantenondersteuning betreft.

Iveco-oplossingen voor collectief personenvervoer

Iveco stelt de nieuwe Daily Minibus en de Magelys Pro voor. De nieuwe Daily Minibus, te bezichtigen in de Daily Tourys-versie van 170 pk, koppelt de traditioneel erkende kwaliteiten van de Daily aan de kenmerken van een marktleider in de sector van het collectief personenvervoer. Het voertuig is de ideale oplossing voor personenvervoermaatschappijen, zowel voor stadsroutes als snel buitenstedelijk transitvervoer.

De Magelys Pro wordt vertegenwoordigd door de 12-meterversie, aangedreven door een Cursor 10 EEV met 450 pk, en behoort tot een voertuigfamilie die in de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een leider in het zeer gespecialiseerde segment van Gran Turismo-touringcars.

Buitenzone: testritten met de elektrische Daily

Iveco heeft ook een tentoonstellingszone buiten. Hier staan onder meer vier Daily’s, twee Eurocargo’s – waarvan één op aardgas – twee nieuwe Trakkers, twee STRALIS Hi-Way en drie andere STRALIS Hi-Road, met middelgrote cabine, een Daily Minibus, een Crossway LE en een Leoncino. Bezoekers kunnen de elektrische Daily testen in de daartoe bestemde buitenzone.

Het Iveco Dual Energy-chassisconcept

Om te bewijzen dat het voortdurend bezig is met onderzoek naar nieuwe technologische oplossingen en mogelijke toekomstscenario’s, heeft Iveco ook een zone die gewijd is aan innovatie. Hier wordt het technologieconcept ‘Iveco Dual Energy’ – een chassis van een licht voertuig, een diesel-elektrische hybride – getoond.

In dezelfde zone toont Iveco stoelen die zijn uitgerust met ‘omhullende D-air airbags’, ontwikkeld door Dainese, waarmee het menselijk lichaam veilig ingekapseld zit.

Naverkoop en financiële diensten

De aandacht voor de klant blijkt tot slot uit een zone die volledig in het teken staat van naverkoopdiensten. In deze comfortabele ruimte kunnen bezoekers kennismaken met het brede aanbod dienstverlening en productondersteuning, originele reserveonderdelen en accessoires.

Alle naverkoopproducten en -diensten van Iveco zijn bedoeld om de klant de zekerheid te geven van een ongeëvenaarde technische en financiële ondersteuning vanaf de aankoop van het voertuig tot het einde van zijn levensduur en worden voortdurend verbeterd. In dezelfde zone is Iveco Capital aanwezig, dat klanten een maximale financiële ondersteuning biedt.

 

INNOVATIETECHNOLOGIEËN VAN IVECO VOOR TOEKOMSTIGE MOBILITEIT

‘Iveco Dual Energy’: voor het lichte bedrijfsvoertuig van morgen

Om aan de behoeften van een alsmaar duurzamere mobiliteit tegemoet te komen en daarbij een goed evenwicht te vinden tussen economische groei en milieubescherming, voert Iveco dagelijks onderzoek naar nieuwe technologische oplossingen.

 

Deze innovatieve aanpak leidde tot Iveco Dual Energy, een technologisch concept met een chassis dat de technologie voor het lichte bedrijfsvoertuig van morgen voorstelt en te bewonderen is in de innovatiezone van Iveco in Hannover. Iveco Dual Energy toont uiterst flexibele technologie voor lichte bedrijfsvoertuigen, waarmee naar de meest geschikte energiebron kan worden overgeschakeld afhankelijk van de uit te voeren opdracht.

 

Het systeem werkt met twee aandrijfbronnen. De ene is zuiver elektrisch en zorgt voor een lokale emissie van nul en lage geluidsniveaus. De andere is hybride (thermo-elektrisch) en is geschikt voor lange ritten en opdrachten buiten de stad. Hierdoor kunnen het verbruik en de CO2-uitstoot met wel
25 % worden verlaagd. Het werkingsprincipe bestaat uit slechts enkele fasen: de chemische energie van de brandstof wordt omgezet in mechanische energie voor de beweging; tegelijk wordt de kinetische energie die vrijkomt tijdens het remmen of vertragen gerecupereerd en omgezet in elektrische energie, die in de accu wordt opgeslagen. Indien nodig is deze energie beschikbaar voor aandrijving.

 

Het hybride systeem is het meest geschikt om energiezuinig te rijden op wegen buiten de stad. In vergelijking met een dieselmotor liggen het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot immers tot 25 % lager met dit systeem. Het elektrisch systeem is aangewezen voor stadsverkeer of verkeersluwe zones waar maximaal 50 km/uur mag worden gereden. Het wisselen tussen beide aandrijfbronnen maakt voertuigen geschikt voor stadsdistributie in nulemissiezones en garandeert tegelijk optimale prestaties voor buitenstedelijke activiteiten.

 

Iveco werkte dit concept uit met een open innovatieve geest in samenwerking met belangrijke partners, waarmee het ideeën, vaardigheden en enthousiasme uitwisselde. De getoonde chassisonderdelen zijn het resultaat van teamwerk waarbij grote internationale bedrijven betrokken waren.

 

Namelijk: het multifunctionele chassis werd ontwikkeld samen met ARCELOR MITTAL en MAGNETTO; de onderdelen van vezelcomposietmateriaal samen met Xperion; de ophangingen in multimateriaal samen met Streparava; de ingebouwde kunststofmodules werden ontwikkeld in samenwerking met Sole. De e-drive, een elektromotor-dynamo gekoppeld aan een omvormer, werd ontwikkeld in samenwerking met Bosch; de multimodale handmatige transmissie in samenwerking met FPT Industrial; de lithium-ion-tractieaccu in samenwerking met Johnson Control; het elektrische stuurwiel in samenwerking met ZF Lenksysteme; het elektrische remsysteem in samenwerking met Brembo; het airconditioningsysteem met twee niveaus in samenwerking met DENSO; de warmtewisselaar in samenwerking met CRF; de D-air® met omhullende airbags in samenwerking met Dainese.

 

In dezelfde zone worden vijf stoelen getoond, vier voor een Daily Minibus en één voor een STRALIS. Op deze laatste zijn ‘omhullende D-air-airbags’ geïnstalleerd, die gebruikmaken van de D-air®-technologie van Dainese.

 

D-air® is een technologie die afkomstig is uit het motorracen. D-air®, ontwikkeld door Dainese, maakt gebruik van speciale hogedrukzakken met een gepatenteerde 3D-structuur voor een maximale bescherming en ergonomie en van gasgeneratoren met ‘koude’ technologie. Dit nieuwe concept, dat een beschermende omhulling biedt voor passagiers, werd speciaal ontwikkeld om aan de noden van bedrijfsvoertuigen te voldoen en om een nieuwe vorm van passieve bescherming en een nieuwe manier om de veiligheid van het transport te verhogen te introduceren.

 

De D-air®-zak heeft een driedimensionale structuur met gecontroleerde uitzetting (de totale interventietijd van activering tot opblazen is ongeveer 45 milliseconden), wordt onder hoge druk opgeblazen en krijgt zo de vorm en het volume die ervoor zorgen dat het lichaam van de passagier omhuld en beschermd is. Dit alles maakt een maximale schokdemping op een minimale ruimte mogelijk: het best denkbare compromis tussen veiligheid en ergonomie.


 

HET IVECO-GAMMA: TECHNISCHE INFORMATIE

 

 

STRALIS Hi-Way: working on the hi-way

Iveco stelt de STRALIS Hi-Way voor, de nieuwe generatie van zijn gamma zware vrachtwagens. De nieuwe STRALIS Hi-Way, gebouwd in de Iveco-fabriek in Madrid, biedt klanten een aantal belangrijke voordelen: lager brandstofverbruik, lagere onderhoudskosten en hogere kwaliteit en betrouwbaarheid.

Hi-Profitability: de laagste ‘cost of ownership’ over de volledige levenscyclus van een voertuig

Bij de keuze van technische oplossingen in zijn producten laat Iveco zich in de eerste plaats leiden door de behoeften van zijn klanten. Iveco mikte bij de ontwikkeling van de nieuwe STRALIS Hi-Way dan ook op een zo laag mogelijke Total Cost of Ownership (TCO).

Op basis van een combinatie van productkwaliteit en een reeks geïntegreerde diensten, waaronder geprogrammeerde bijstand, fleetmanagement en opleidingen in zuinig rijden, kan Iveco in bepaalde gevallen de TCO met 4 % verlagen. Dit cijfer heeft betrekking op een internationale opdracht met een STRALIS Hi-Way-trekker over een gemiddelde afstand van 130.000 kilometer per jaar over een periode van vier jaar.

Het brandstofverbruik is de belangrijkste kostenfactor die de waarde van de TCO bepaalt. De nieuwe STRALIS wordt met een nieuwe generatie oplossingen op pad gestuurd die gebaseerd zijn op de ECOSTRALIS-technologieën die al in het vorige gamma werden toegepast en die garant staan voor een uitstekende brandstofefficiëntie. Samen laten deze oplossingen in sommige gevallen een brandstofbesparing van 10 % toe.

Hi-Design en aerodynamica: het nieuwe voorgedeelte

De nieuwe cabine, die in de eerste plaats werd ontworpen om de luchtweerstandscoëfficiënt (Cx) te beperken, is verbeterd met nieuwe designkenmerken die haar unieke stijl nog meer doen opvallen. Het nieuwe voorgedeelte wordt gekenmerkt door een centrale radiatorgrille en hertekende luchtdeflectoren, een nieuwe zonneklep met ledlichten, een geoptimaliseerd bumperdesign, lichtblokken met led-dagrijverlichting en BiXenon-koplampen.

Aerodynamica is een van de meest cruciale factoren bij het bepalen van de energie-efficiëntie: bij een snelheid van 85 km/uur wordt 40 % van de brandstof gebruikt om de luchtweerstand te overwinnen. De nieuwe, gestroomlijnde STRALIS-cabine heeft een 3 % betere luchtweerstandscoëfficiënt (Cx). Hierdoor is de cabine niet alleen stiller voor de chauffeur, maar springt de truck ook veel zuiniger om met de brandstof over lange afstanden, wat door de operator zeker op prijs wordt gesteld.

Hi-Comfort en ergonomie: de nieuwe cabines

De STRALIS-cabines zijn leverbaar in twee breedten: de premium Hi-Way cabine (2500 mm breed), die werd ontworpen met het oog op een maximaal comfort voor langeafstandsopdrachten met één of twee chauffeurs. Van deze topmodelcabine wordt een sleeper cab-versie met een hoog en een met een laag dak aangeboden. Daarnaast is er een middelgrote cabine (2300 mm breed) verkrijgbaar als sleeper cab Hi-Road-model met een middelhoog of met een laag dak of als day-cab Hi-Street-model met een laag dak.

Alle cabines werden opnieuw ontworpen rond de chauffeur en bieden een uitzonderlijke ergonomie, comfort, veiligheid en infotainment. Dit helpt om een optimale werkomgeving te creëren, waar de nadruk op een maximale productiviteit ligt.

Hi-Technology en telematica: de telematicasystemen aan boord

In de stand in Hannover is er naast het STRALIS-gamma een zone die volledig in het teken staat van TELEMATICA

Bij de zoektocht naar meer efficiëntie wordt ook gebruikgemaakt van geavanceerde en gebruiksvriendelijke bedieningselementen die helpen om een productieve werkomgeving te creëren . De nieuwe STRALIS is meer bepaald uitgerust met IVECONNECT, het exclusieve systeem met

7”-touchscreen waarmee u infotainment, navigatie, rijhulpsystemen en geavanceerde fleetmanagementdiensten op een eenvoudige en geïntegreerde manier kunt beheren.

IVECONNECT DRIVE omvat een navigatiesysteem met trucknavigatiefunctie, het ‘Driving Style Evaluation’-systeem, dat dienstdoet als rijinstructeur aan boord, en de veiligheidsvoorziening Driver Attention Support, die de chauffeur voor vermoeidheid en slaperigheid behoedt. Dezelfde touchscreen-interface is ook de boordterminal voor de geavanceerde fleetmanagementdiensten van IVECONNECT FLEET, een nieuw systeem dat de locatie van het voertuig controleert en gegevensintegratie met de logistieke systemen van de onderneming mogelijk maakt.

 

Hi-Efficiency: laag brandstofverbruik en uitstekende prestaties

De nieuwe STRALIS is uitgerust met Cursor FPT Industrial-motoren met 6 cilinders in lijn. Deze bestaan in drie uitvoeringen (8, 10 en 13 liter voor het Euro V-gamma en 9, 11 en 13 liter voor het Euro VI-gamma) met een vermogen van 310 tot 560 pk.

In Hannover doet Iveco twee belangrijke aankondigingen over de leverbare motoren voor het Euro VI-gamma van STRALIS. Het gamma wordt uitgebreid met de krachtige Cursor 9 van 400 pk - 1.700 Nm, die de brandstoftransportvoertuigen een concurrentievoordeel geeft, en de Cursor 11 van 480 pk - 2.250 Nm, die even goed presteert als een 13-litermotor, maar lichter is en minder verbruikt.

Dit zijn motoren die weinig brandstof verbruiken en toch uitstekend presteren, onder meer doordat het maximale koppel al bij heel lage toerentallen (vanaf 1000 omw/min.) beschikbaar is. Doordat er minder moet worden geschakeld, leidt deze flexibiliteit tot een hoge efficiëntie en een hoog rijcomfort. De uitzonderlijke autonomie van het voertuig wordt gegarandeerd door brandstoftanks met een maximale capaciteit van
1.400 liter. Alle aandrijflijnen zijn uitgerust met een decompressiemotorrem, die extra veiligheid biedt en helpt om de slijtage en de onderhoudskosten van het remsysteem zo veel mogelijk te beperken.

Bovendien zijn alle Euro VI-motoren uitgerust met een smoorklep aan de uitlaatzijde, die tot 30 % betere motorprestaties toelaat in vergelijking met de huidige Euro V-motoren. Dit systeem kreeg de naam Super Engine Brake (SEB). De motorrem is in het bedrijfsremsysteem en de extra retarder-intarder geïntegreerd.

Hi-Performance: het High Efficiency SCR-systeem

Het voertuig wordt gekenmerkt door een zeer innovatieve nieuwe motortechnologie, het gepatenteerde Hi-eSCR-systeem van FTP Industrial, dat aan de Euro VI-normen voldoet zonder dat dit ten koste gaat van de brandstofefficiëntie. Dankzij de bijzonder hoge efficiëntie van het HI-eSCR-systeem is de nieuwe STRALIS het enige zware bedrijfsvoertuig op de markt dat aan de Euro VI-normen voldoet zonder EGR (uitlaatgasrecirculatie).

Deze exclusieve oplossing liet Iveco niet alleen toe om het nabehandelingssysteem van de uitlaatgassen te vereenvoudigen, maar ook om dezelfde ‘body-in white’ van de bestaande cabine toe te passen, aangezien de motor met HI-eSCR geen extra koeling en dus geen grotere stralingsoppervlakte nodig heeft. Daarnaast biedt HI-eSCR de klanten van Iveco talrijke voordelen, zoals een lager gewicht, een lager brandstofverbruik en een grotere duurzaamheid dankzij een minder complexe maar toch bijzonder efficiënte technologie.

Hi-Safety: veilig op weg

De chauffeur van een STRALIS kan op een efficiënt en betrouwbaar remsysteem rekenen. Het EBS-systeem beschikt nu ook over de remhulpfunctie, waardoor nog sneller en doeltreffender kan worden geremd. De geavanceerde veiligheidssystemen zijn van essentieel belang voor de bescherming van de chauffeur, het voertuig en de lading. De nieuwe STRALIS staat garant voor veiligheid op de weg en zorgt ervoor dat er meer ontspannen en productiever kan worden gewerkt.

Op het voertuig zijn veel veiligheidssystemen beschikbaar. Naast de al bekende systemen als EBS (elektronisch remsysteem), ESP (elektronisch stabiliteitsprogramma), ACC (adaptieve cruisecontrol) en de Hill Holder (wegrijhulp op hellingen) is er ook het waarschuwingssysteem voor het onbedoeld verlaten van de rijstrook. Dit systeem laat een pieptoon horen zodra het voertuig over de strepen tussen de rijstroken rijdt zonder dat de richtingaanwijzers werden ingeschakeld.

Voorts is er het Driver Attention Support-systeem, dat voortdurend het aandachtsniveau van de chauffeur in het oog houdt door de bewegingen van het stuurwiel te verwerken. De xenonkoplampen maken het verlichte gezichtsveld groter en verbeteren de kwaliteit van de verlichting en de dagrijverlichting zorgt ervoor dat het voertuig maximaal zichtbaar is.

 

Hi-Reliability: kwaliteit, hoge betrouwbaarheid van de onderdelen, lage onderhoudskosten

Bij de ontwikkeling van de nieuwe STRALIS werd zo veel mogelijk nadruk gelegd op kwaliteitsaspecten. In vergelijking met de vorige versie van het voertuig werd het aantal kwaliteitscontroles met 40 % opgevoerd. De nieuwe functies, de gebruikte materialen en de ontwikkelingsprocessen ondergingen de strengste kwaliteitscontroles. Daarbij werden zelfs experimentele fleets samengesteld met voertuigen waarop talrijke betrouwbaarheidstests werden uitgevoerd. De testvoertuigen legden in totaal 6 miljoen kilometer af in bijzonder zware omstandigheden, waarbij hun uithouding werd gecontroleerd, en 11 miljoen kilometer in normale beladings- en rijomstandigheden, waarbij de betrouwbaarheid op de weg werd getest. Sommige testritten werden door klanten uitgevoerd.

 

 

STRALIS Hi-Way ‘Emotional’

 

Bezoekers kunnen ook de STRALIS Hi-Way ‘Emotional’ bewonderen in Hannover. Dit voertuig biedt een ruime keuze aan opties, waarbij de klant aangepaste pakketten kan kiezen met standaard en optionele uitrustingsitems, afhankelijk van zijn behoeften. De STRALIS ‘Emotional’ is uitgerust met alle nieuwe accessoires van Iveco Parts&Services. Deze zijn ontwikkeld om aan de voornaamste behoeften van de chauffeur – zowel tijdens het rijden als bij stilstand – te voldoen en om de productiviteit van de chauffeur en de veiligheid van de chauffeur en de lading onder alle omstandigheden te garanderen.

De voornaamste accessoires van het voertuig zijn: de nieuwe espressomachine van Lavazza, een technologisch geavanceerd audio/videosysteem van hoge kwaliteit en een ledverlichtingssysteem dat een aangename rij- en ontspanningsomgeving creëert.

Daarnaast laat Iveco zien dat het aandacht heeft voor duurzaamheid: op het dakluik van de STRALIS ‘Emotional’ kan een optioneel zonnepaneel worden gemonteerd, waarmee accu’s ook kunnen worden opgeladen terwijl het voertuig stilstaat.

Met de STRALIS Emotional richt Iveco de blik op de toekomst door twee innovatieconcepten voor te stellen, die mogelijk een evolutie betekenen in het huidige aanbod van leverbare opties: het Vehicle Control Center en de volledige ledkoplampen en -achterlichten van Truck-lite.

Het Vehicle Control Center is een nieuw gebruikersinterface-concept dat gebaseerd is op een tablet-app-platform en speciaal ontworpen is met het oog op een betere systeembediening. Hierdoor is het veiliger en eenvoudiger te gebruiken tijdens het rijden en op elk ander moment. De interface is aangepast om het Iveco-familiegevoel te creëren en voor een naadloze integratie in de cabineruimte en de voertuigomgeving.

De technologie geeft toegang tot een complete wereld van standaardfuncties, zoals het streamen van radio naar keuze van de gebruiker, een webbrowser, een mediaspeler en socialemediaplatformen: al deze elementen worden een onderdeel van de cabine-ervaring en worden, indien nuttig, gebruikt om de rijtaak te vergemakkelijken.

 

De voorgestelde interface biedt echter nog veel meer mogelijkheden: enkele aangepaste, speciaal voor de Iveco-klant ontworpen apps en deze overzichtelijke, innovatieve en slimme interface zullen er in de toekomst voor zorgen dat de gebruiker en het voertuig op de meest efficiënte en intuïtieve manier met elkaar kunnen communiceren. Een greep uit de functies: demo-interfaces voor klimaatregeling; een eenvoudige tool om voertuiginstellingen te kiezen, op te slaan en te koppelen aan een gebruikersprofiel; een fleetmanagementvoorziening; een eenvoudig te raadplegen interactieve versie van de gebruikershandleiding; een gebruiksvriendelijke manier om diagnoseresultaten van de hoofdonderdelen van het voertuig weer te geven.

Tijdens het rijden geeft de interface alleen de functies weer die betrekking hebben op het voertuigbeheer. Wanneer het voertuig stilstaat zijn alle functies beschikbaar, ook die voor webnavigatie, entertainment en sociale media.

De ledproducten (lichtgevende dioden) die voor de koplichten (parkeerlicht, dimlicht, grootlicht, dagrijverlichting) en de achterlichten (remlicht, parkeerlicht, mistlicht, achteruitrijlicht, richtingaanwijzers) van de truck kunnen worden gebruikt, vormen een innovatief aanbod van Iveco en bieden een mogelijke technologische oplossing voor de toekomst. Het gebruik van deze oplossing biedt de volgende voordelen: een lange levensduur, een laag stroomverbruik in vergelijking met de traditionele gloeilampen (doorgaans 80 % lager) en een optimale zichtbaarheid overdag en ’s nachts (10 % langer gezichtsveld in vergelijking met xenonlampen).

 

STRALIS LNG Natural Power: alternatieve aandrijfbron voor de transportsector

Iveco streeft er voortdurend naar zijn producten milieuvriendelijker te maken en heeft in zijn stand dan ook veel plaats voorzien voor zware voertuigen op vloeibaar aardgas (LNG). Het internationale publiek in Hannover kan er onder meer een Stralis LNG (vloeibaar aardgas) bekijken.

In LNG-voertuigen is het vloeibare aardgas in vloeibare vorm bij -125 ºC opgeslagen in cryogene tanks en wordt het als aardgas in gasvormige vorm naar de motor gevoerd nadat het is verwarmd in een warmtewisselaar. Op het vlak van de vermindering van emissies maakt het LNG-systeem in vergelijking met CNG-voertuigen ook een lager leeggewicht en een groter rijbereik mogelijk.

Het gebruik van voertuigen op aardgas (CNG of LNG) geeft klanten ook een aanzienlijk economisch voordeel. Naar schatting zouden de besparingen voor regionale distributieopdrachten over een afstand van ongeveer 40.000 km per jaar kunnen oplopen tot 10.000 euro in vergelijking met een traditioneel dieselvoertuig. Voor afvalophalings- en recyclingopdrachten wordt de besparing zelfs geschat op wel 20.000 euro per jaar.

Deze voertuigen bieden vooral marktmogelijkheden in de voedsel- en drankindustrie en voor logistieke diensten en bedrijven die ’s nachts leveren gezien de lagere geluidsniveaus van de motoren met vonkontsteking. Gemiddeld genomen liggen de geluidsniveaus van Stralis-voertuigen op aardgas tussen de 3 en 6 decibel lager dan bij een dieselvoertuig met hetzelfde vermogen.

Het voertuig dat in Hannover wordt getoond is een 4x2-trekker met een laadvermogen van 40 ton GCW, een Cursor 8-aardgasmotor van 330 pk, een handgeschakelde versnellingsbak en een intarder en EBS als standaarduitrusting. Deze versie is ideaal voor regionale en nationale opdrachten, zoals het transport van brandstof.

 

New Trakker: efficiëntie en sterke prestaties, zelfs off-road

Een van de nieuwkomers die Iveco op de autobeurs van Hannover presenteert, is de nieuwe Trakker. Het voertuig met hertekende cabine en telematicasystemen beleeft er zijn wereldpremière. De betrouwbaarheid, efficiëntie, robuustheid en veiligheid van de nieuwe Trakker maken hem perfect inzetbaar voor zowel dagelijks gebruik als de zwaarste uitdagingen.

Het voertuig van Iveco voor steengroeven en bouwterreinen kan op ontoegankelijk, ruw terrein werken omdat het tegen constante belasting bestand is en buitengewoon krachtig is. Om de klant een hoge productiviteit te garanderen onder de meest lastige omstandigheden heeft Iveco het perfecte werkvoertuig ontworpen, vanaf het ontwerp tot en met zijn robuustheid en functionaliteit. Dit voertuig tilt de productiviteit naar een ongekend niveau en biedt tegelijk het comfort van een wegvoertuig op bouwterreinen en bij off-roadopdrachten.

 

Hi-Comfort en ergonomie: de nieuwe cabines

De belangrijkste innovatie is de hertekende cabine, waarbij is voortgebouwd op de oplossingen die werden gebruikt voor de zware STRALIS-wegvoertuigen, Hi-Street en Hi-Road. De achterliggende idee bij het ontwerpen van de nieuwe cabine was het rij- en leefcomfort, beschouwd als fundamentele factoren voor de productiviteit en de veiligheid, verbeteren.

Hi-Land is de korte cabine met laag dak, Hi-Track is de lange cabine voor opdrachten waarbij de chauffeur in de cabine moet overnachten en is zowel met laag als met hoog dak leverbaar.

Het volledig hertekende, uiterst ergonomische dashboard is uitgevoerd in massief gekleurde, hoogwaardige kunststoffen en heeft een antikrasbehandeling ondergaan. Alle knoppen en schakelaars zijn goed zichtbaar en binnen handbereik zonder dat de chauffeur uit de stoel moet opstaan.

Hi-Performance

De New Trakker is uitgerust met Cursor-motoren, die garant staan voor een hoog vermogen en een lange levensduur. De Cursor-motoren van de Trakker – ontworpen om uitstekende prestaties, een lage cost of ownership en een superieur rijcomfort te garanderen – zijn verkrijgbaar in 8- of 13-literversie en met een vermogen van 310 tot 500 pk. De Cursor 8 is verkrijgbaar in een 360 pk-versie met turbo met variabele geometrie, heeft een cilinderinhoud van 7790 cm3 en zes cilinders in lijn en voldoet aan de EEV-normen, die nog strenger zijn dan Euro V.

De Cursor 13 is ideaal voor de meest veeleisende toepassingen in de moeilijkste omgevingen onder de meest ongunstige omstandigheden. Hij levert een hoog koppel bij lage toerentallen voor een beter rijgedrag. De Cursor 13 is verkrijgbaar in 450 en 500 pk-uitvoering met turbo met variabele geometrie en in 410 pk-versie met turbo met vaste geometrie en overdrukklep. De New Trakker kan ook met een intarder worden uitgerust om de door de remmen veroorzaakte slijtage van het wrijvingsmateriaal verder te verminderen.

 

Hi-Reliability

Het hoofdkenmerk van de nieuwe Trakker is zijn robuustheid. Elk individueel onderdeel staat garant voor duurzame prestaties, te beginnen met het stalen chassis met hoge elasticiteitsgrens. Bij de ZF-versnellingsbakken die leverbaar zijn op de nieuwe Trakker draait alles om ergonomie en prestaties. De handgeschakelde Ecosplit-versnellingsbakken met 9 en 16 versnellingen bijvoorbeeld, zijn uitgerust met een servoschakelsysteem om de veiligheid en het rijcomfort te verbeteren. Bij de automatische versnellingsbakken met 12 en 16 versnellingen is het schakelsysteem ingebouwd in de stuurkolomhendel voor meer rijcomfort.

 

 

 

Astra HD9 presenteert zich aan het internationale publiek

Ook het merk Astra staat in de spotlights in Hannover, met de presentatie van de nieuwe versie van de HD9. Het tentoongestelde model is de 8x4 84.44.

Dankzij de kenmerken van deze veelzijdige en toch robuuste voertuigen en de talloze aanpassingsopties kunnen ze voor alle transportbehoeften en op elk terrein worden ingezet, waar ook ter wereld, van steengroeven tot de bouwsector en van uitzonderlijk transport tot de olie- en gastransportsector. Met de nieuwe HD9-serie toont Astra zich eens te meer de wereldleider met een nog krachtiger voertuig met een nieuwe cabine.

De hertekende cabine van de HD9 straalt het beste de zelfzekere, unieke persoonlijkheid van Astra-voertuigen uit. De cabine, gemaakt van bewerkt staal, heeft een nieuw en agressief design. De nieuwe radiatorgrille, die in het oog springt door zijn afgeronde lijnen, gaat volledig open samen met de aansluitende hoekelementen, wat de toegang voor onderhoud vergemakkelijkt.

Ook het interieur is volledig vernieuwd met functionele elementen, voorzieningen en oplossingen die het leef- en rijcomfort verbeteren. De toegang tot de cabine is gemakkelijker dankzij de ideale afstand tussen de eerste twee treden, twee verticale handgrepen aan beide zijden van het portier en het feit dat het portier meer dan 90 ° opengaat.

De volledige kinematische keten is berekend op de meest veeleisende opdrachten: dankzij de uitzonderlijke koppelspecificaties bij de verschillende motortoerentallen garanderen de Cursor-motoren van 13 liter met elektronisch geregelde pompverstuivers en twee bovenliggende nokkenassen van de HD9 zeer veelzijdige rijprestaties en een uitzonderlijke remkracht, essentiële kenmerken bij het werken op een bouwterrein.

Astra biedt ook een ruime keuze aan mechanische versnellingsbakken, gaande van die met Ecosplit 4-technologie (ZF met 16 versnellingen) over geautomatiseerde Astronic-versnellingsbakken met 16 versnellingen tot automatische Allison-versnellingsbakken, voor maximale motorprestaties op het vlak van piekvermogen en een uitstekende trekkracht op elk terrein.

Afhankelijk van de belasting biedt Astra de mogelijkheid om zijn voertuigen uit te rusten met voorassen en motorassen die lasten van 8, 8,5 en 9 ton kunnen dragen. Er is zelfs een verstevigde uitvoering met een draagvermogen van 10 ton voor 6x6-modellen met gemotoriseerde assen. Deze is bedoeld voor bijzonder zware toepassingen op een moeilijke ondergrond, zoals zand of modder: er zijn ook uitvoeringen met speciale configuraties waarbij de last vooral op de vooras rust, zoals sleepsystemen, kranen of boorconstructies.

Dé troef van de Astra-voertuigen is hun chassis, gemaakt van speciaal staal met de hoogst mogelijke weerstand en een hoge elasticiteit. Dit is te danken aan twee vlakke balken die evenwijdig aan elkaar lopen over de volledige lengte met een C-sectie (320 x 90 x 10 mm) en die via dwarsstukken met elkaar zijn verbonden. Met het hoogste railbuigmoment (R.B.M.) in vergelijking met concurrerende voertuigen staat het Astra-chassis bekend om het feit dat het zware lasten kan dragen op elk terrein. Het vermindert de torsiespanning en biedt een uitzonderlijke stabiliteit, zelfs bij hoge zwaartepunten.

 

Daily: het lichte bedrijfsvoertuig dat alle soorten werk aankan

De krachtige, milieuvriendelijke en betrouwbare Daily pakt in Hannover met al zijn troeven uit: hij is licht en veelzijdig om aan alle professionele transportbehoeften te voldoen.

Vrachtwagenchassisframe, achterwielaandrijving, turbodieselmotor met directe injectie, 4x4-versie, intercooler, aardgasmotoren, maximale laadruimte van 17,2 m3 en interieurhoogte van 210 cm, common-rail-brandstofinjectie, 6-traps versnellingsbakken en maximaal toegestane massa van 7 ton. Ziedaar de troeven die de geschiedenis van een onbetwiste ster in de markt van lichte bedrijfsvoertuigen in het kort samenvatten.

De Daily beschikt over de meest innovatieve motoren ter wereld in de sector van het commercieel transport: de krachtigste dieselmotor in zijn segment, de Euro 5, 3 liter Twin Turbo, met een vermogen van 205 pk
(150 kW) en een maximaal koppel van 470 Nm; de nieuwe 2,3 liter Euro 5-dieselmotor van 146 pk (107 kW) met een koppel van 350 Nm, een nieuwe turbocompressor met variabele geometrie en de exclusieve Multijet II-brandstofinjectietechnologie, die voor een maximale bedrijfsefficiëntie is geoptimaliseerd; een nieuwe EEV-versie van de 3 liter-dieselmotor met een vermogen van 146 pk, een koppel van 370 Nm en turbocompressor met variabele geometrie vervolledigt het nieuwe motorgamma en biedt uitlaatemissies van vaste deeltjes die ver onder het niveau liggen dat door de homologatienormen wordt voorgeschreven.

Tot het gamma behoort ook de Natural Power Bi-fuel-versie. Deze wordt aangedreven door de superecologische EEV-motor, is geoptimaliseerd voor het gebruik van aardgas en beschikt over een kleine benzinetank voor noodgevallen. Daarnaast is er nog de Daily Electric met nulemissie, die Iveco zelf ontwerpt, produceert en verkoopt.

Maar dat is niet alles. De chauffeur profiteert niet alleen van de voordelen van deze nieuwe motoren, maar kan ook zijn rijstijl verbeteren en optimaliseren dankzij nieuwe technologieën als de Stop & Start-functie en het GSI-syteem (schakelindicatie). Hiermee kan de chauffeur zijn manier van rijden beter beheren. Samen met de nieuwe 6-traps transmissie die op de 2,3 liter-dieselmotoren wordt aangeboden, resulteren deze functies in een lager brandstofverbruik en ligt de CO2-uitstoot tot 10 % lager in vergelijking met het vorige model.

Iveco heeft zich altijd onderscheiden door zijn aandacht voor verkeersveiligheid. Met de nieuwe Daily wordt de nieuwste generatie van het ESP 9-systeem geïntroduceerd. Dit is uitgerust met actieve sensoren en beschikt naast ABS, EBD, ASR (tractieregeling) en MSR (motorkoppelregeling), een Hill Holder (elektronisch systeem voor wegrijden op hellingen) en LAC (lastafhankelijke remregeling) over nieuwe kenmerken als HFC (hydraulische remfadingregeling), RMI (interventie bij rolbewegingen), ROM (beveiliging tegen omrollen) en TSM (selectief remmen voor betere dynamische stabiliteit van voertuig en oplegger). Al deze voorzieningen garanderen een optimale veiligheid tijdens het rijden.

 

Eurocargo: een ideale oplossing voor elke uitdaging

In een voortdurend veranderende sector is een maximaal aanpassingsvermogen vereist om concurrerend te blijven. Met de Eurocargo biedt Iveco zijn klanten een voertuig dat in talloze verschillende combinaties leverbaar is dankzij de vele varianten in het gamma en de mogelijkheid om zelf de ophangingen, assen en eindaandrijvingsverhoudingen te kiezen die het meest geschikt zijn voor de uit te voeren opdracht. Dit is het best uitgeruste en meest veelzijdige gamma in zijn categorie, met 14 varianten voor brutogewicht (van 6 tot
19 ton), 7 vermogensvarianten (van 140 tot 300 pk),
13 versnellingsbakvarianten (zeven handgeschakelde, drie geautomatiseerde en drie automatische), 4x2- en 4x4-aandrijving,
13 wielbasissen (van 2.790 tot 6.570 mm) en drie soorten cabines met twee dakhoogtes. De opties van het gamma variëren van carrosserieën tot dekzeilen, van isothermische vrachtwagens tot driezijdige kiepwagens, van tankwagens tot rijdende winkels, van laadplatformen tot hoogwerkplatformen, van brandbestrijdingsvoorzieningen tot kleine betonmixers en straatvegers.

De flexibiliteit en robuuste structuur van de Eurocargo komt nog meer tot uiting in het Tector-motorgamma. Het geheim van de Tector-motoren van de Eurocargo is hun elasticiteit: de koppelwaarden zijn hoog en constant bij een breed toerentalbereik en garanderen een vlot rijgedrag, minder schakelen, minder motorslijtage en een hogere energie-efficiëntie. Alle Eurocargo-motoren zijn ook goedgekeurd volgens de Europese rendementsnormen voor EEV (Enhanced Environmentally Friendly Vehicles).

De Eurocargo is ook leverbaar met methaangasaandrijving (CNG, samengeperst aardgas), een bruto voertuiggewicht van 11 tot 16 ton en een zescilindermotor van 200 pk.

Het voertuig heeft zijn sporen al verdiend als ideale vrachtwagen voor in de stad, waar hij ongelooflijk wendbaar is, en op gemengde wegen en snelwegen. Ook op het vlak van de veiligheid van passagiers, chauffeurs, voetgangers, de vervoerde lading en de financiële investering staat het voertuig aan de top.

Het voertuig is leverbaar met drie verschillende soorten cabines: de korte versie (MLC) is ideaal voor distributie en korte routes, de lange versie met laag of hoog dak (MLL) is aangewezen voor langeafstandstrajecten en overnachten in de cabine en de dubbele versie (MLD) biedt plaats aan zes personen en de chauffeur.

 

 

Personenvervoer: van minibussen tot luxetouringcars

 

Iveco is altijd trouw gebleven aan zijn roeping als constructeur die oog heeft voor de problemen van een alsmaar meer duurzame, functionele en ecologische mobiliteit. Het is een van de grootste distributeurs van hybride voertuigen in Europa en met zijn gamma’s hybride voertuigen Citelis en Access’Bus GX in de 12- en 18-meteruitvoering biedt het efficiënte voertuigen aan op het vlak van comfort, energiebesparing en uitstootvermindering. De milieuprestaties zijn zeer bevredigend: het hybride systeem verlaagt het verbruik van fossiele brandstof en de CO2-uitstoot gemiddeld met 25 tot 35 %.

Een 35 % lagere CO2-uitstoot vertaalt zich in ongeveer 500 gram minder CO2 per km. Als we uitgaan van een jaarlijks afgelegde afstand van
50.000 km (het gemiddelde voor een bus), kan de CO2-uitstoot in de atmosfeer met ongeveer 25 ton worden verminderd.

In de Iveco-stand in Hannover worden ook voertuigen uit het gamma voor personenvervoer getoond. Iveco demonstreert zijn volledige aanbod, van minibussen tot Gran Turismo-touringcars, en toont de nieuwe Daily Minibus en de Magelys Pro.

Het Daily Minibus-gamma omvat meer dan honderd configuraties voor het vervoer van maximaal dertig personen in vijf verschillende versies en is voor diverse opdrachten inzetbaar, van stads- en schoolvervoer tot toerisme. Het welzijn van de inzittenden is een topprioriteit voor Daily Minibus. De indrukwekkende zijramen garanderen een zeer goede lichtinval en bieden een panoramisch zicht op het omringende landschap. De ergonomische bestuurdersplaats is nog verbeterd en beschikt over de kenmerken van het nieuwe model.

De standaarduitrusting omvat ABS (antiblokkeerremsysteem), ASR (antislipregeling), ESP (elektronisch stabiliteitsprogramma), een Hill Holder (elektronisch systeem voor het wegrijden op hellingen) en mistlichten met Fog Cornering-functie. Dankzij deze systemen is de Daily Minibus een van de veiligste voertuigen in zijn categorie. Daarnaast kunnen nog een bestuurdersairbag, een snelheidsbegrenzer of een elektrische rem aan het voertuig worden toegevoegd.

Rijplezier en respect voor het milieu zijn de hoofdkenmerken van de
3-litermotor van FPT Industrial. Deze is leverbaar in twee EEV-dieselversies (146 pk of 170 pk) en één CNG-versie (136 pk) en wordt gekenmerkt door een maximaal koppel van 400 Nm bij
1.250 omwentelingen/min. (motor van 170 pk), lage emissieniveaus, een laag brandstofverbruik, een hoog vermogen en een hoge elasticiteit.

 

Een Magelys Pro vervolledigt het plaatje voor deze sector. Het is een nieuwe versie van een voertuigfamilie die de afgelopen jaren een toonaangevende positie heeft verworven in het zeer gespecialiseerde segment van Gran Turismo-touringcars. De hoge prestaties, een geoptimaliseerd brandstofverbruik, een lage milieu-impact, betrouwbaarheid op lange termijn en vooral een uitstekend bestuurders- en passagierscomfort zijn kenmerken die zelfs de meest veeleisende klanten wisten te overtuigen.

Het Magelys Pro-gamma is leverbaar in uitvoeringen van 12,2 en 12,8 m met vloerhoogte HD. De Magelys Pro heeft een stijve stalen carrosserie uit één stuk die een kataforese behandeling heeft ondergaan tegen corrosie en is ook uitgerust met de meest geavanceerde technologieën om de chauffeur bij zijn dagelijkse taken te helpen. De remwerking is verbeterd dankzij het elektronische EBS-systeem, het ESP-systeem regelt de voertuigstabiliteit en de optioneel verkrijgbare ACC (adaptieve cruisecontrol) zorgt ervoor dat de afstand tot de voorligger constant blijft.

Een geteste en beproefde kinematische keten in de Cursor 10 Euro V-motor van 380 of 450 pk en mechanische versnellingsbakken met
6 versnellingen of robotische versnellingsbakken met 12 versnellingen garanderen de betrouwbaarheid van dit voertuig op lange termijn.

 

 

 

 

 

Binnenzone: tentoongestelde voertuigen

1

DAILY

35S15V S&S 12m3

2

DAILY

70C21 w3450

3

DAILY

35SElectric 12m3

4

EUROCARGO

ML180E30/P

5

STRALIS

AS440S50T/P (emotional-concept)

6

STRALIS

AT440S33T/P LNG

7

STRALIS

AS440S46T/P

8

STRALIS

AS260S46Y/FS-CM

9

STRALIS

AS 440S46TX/P

10

STRALIS

AS440S50T/P

11

TRAKKER (LAUNCH)

AD410T50P

12

TRAKKER DAKAR (FIV)

AT190T44W

13

MINIBUS DAILY

Daily Tourys ERO

14

MAGELYS

PRO

15

ASTRA

HD9 8x4

 

Buitenzone: tentoongestelde voertuigen

1

DAILY

70C17K

2

DAILY

35S17D

3

DAILY

55S17W

4

DAILY

35S15V

5

EUROCARGO

75E18P

6

EUROCARGO

120EL20P-CNG

7

STRALIS

AS260S46Y/PS

8

STRALIS

AT260S42Y/PS

9

EUROCARGO

160E30

10

STRALIS

AT440S40T/P

11

STRALIS

AT440S42T/P-SL

12

STRALIS

AS440S50T/P

13

TRAKKER

AD410T50

14

TRAKKER

AD260T45

15

CROSSWAY

LE CITY

16

LEONCINO