Persbericht

Iveco noviteiten in Gorinchem

Iveco zet tal van noviteiten in de schijnwerpers op de Carrosserie Vakdagen Gorinchem.

 

 

Iveco is opvallende sterk aanwezig dit jaar op de Carrosserie Vakdagen in Gorinchem:

·         In avant-première de nieuwe Stralis Hi-Way

·         Iveco bevestigt zijn leiderschap in het aanbieden van gasvoertuigen met niet alleen een Daily CNG maar nu ook een Stralis LNG geschikt voor ADR transport.

·         Een Eurocargo met voorloopas, smalspoor en GVW 21 ton .

 

 

De nieuwe Iveco Stralis Hi-Way is dé grote noviteit in Gorinchem.

Enerzijds komt de nieuwe Stralis met Iveco’s nieuwe Euro 6 motoren die uitblinken door hun eenvoud: common-rail technologie gecombineerd met de gepatenteerde Hi-eSCR technologie (zonder toepassing van EGR).

Anderzijds heeft de nieuwe Stralis een state-of-the-art multimedia en fleetmanagement systeem, IVECONNECT, inclusief het door Iveco zelf ontwikkelde on-board Driving Style Evaluation systeem.

 

 

De Daily CNG Natural Power die op methaangas loopt, levert 136 pk en 350 Nm koppel. Zijn verbruik en emissiewaarden zijn de laagste in zijn klasse en de roet uitstoot wordt tot vrijwel nul herleid, wat de Daily CNG Natural Power de beste keuze maakt voor stadsdistributie.

 

 

De emissiewaarden van de Stralis LNG Natural Power voor ADR liggen onder de grenswaarden van Euro 6, en dit zonder complexe uitlaatsystemen. Verbranding van aardgas levert namelijk minder schadelijke emissies op dan de verbranding van diesel en hierdoor kan de Stralis LNG stedelijke milieuzones binnenrijden.

Bijkomend voordeel is de aanzienlijke geluidsreductie, de Stralis LNG Natural Power produceert zo’n 3 tot 6dB(A) minder dan een vergelijkbare dieselvrachtwagen. Dit maakt de Stralis LNG 50% tot 75% stiller, een groot voordeel bij het lossen en laden in de vroege ochtend en in stedelijke gebieden.

Dat de Stralis LNG Natural Power nu ook geschikt is voor ADR  transport betekent dat het vloeibare biogas voor LNG trekkers kunnen laten ophalen door een LNG trekker. Hierdoor kan de CO2 neutraliteit van de brandstof nog groter worden dan de huidige 80% omdat we het transport d.m.v. een diesel truck kunnen elimineren.

Daarnaast is de inzetbaarheid van de Stralis LNG trekker vergroot doordat we deze nu ook kunnen inzetten in wagenparken die gevaarlijke stoffen vervoeren. Hierbij valt te denken aan ADR stukgoed en tanktransport.

 

 

Ten slotte staat op het buitenplein in Gorinchem een Eurocargo met een smalspoor huisvuilchassis, een uitgekiende aslastverdeling, hoog netto laadvermogen met een beperkte extra investering.

Het Eurocargo chassis wordt in samenwerking met een Italiaanse partner ingekort en voorzien van een hydraulisch gestuurde voorloopas. Hierdoor ontstaat een zeer compact  6x2 chassis met een GVW van 21.000 kg en een maximale breedte van 2,38 meter. Door de toepassing van een standaard chassis en componenten wordt de investering binnen de perken gehouden.

Het eerste chassis zal in september door Geesinknorba worden voorzien van een 12 m3 opbouw met een nuttig laadvermogen van ruim 8500 kg. Het bijzondere is dat dit laadvermogen volledig kan worden benut zonder een over- of onderbelasting van de assen. Deze opbouw heeft een maximale breedte van 2,35 meter en kan ook als 13 m3 tot en met 18 m3 inhoud geleverd worden.