IVECO verdubbelt aanwezigheid in European Truck Racing Championship 2017

Persbericht

IVECO verdubbelt aanwezigheid in European Truck Racing Championship 2017

IVECO neemt in seizoen 2017 voor het eerst als technisch sponsor van twee teams deel aan het volledige FIA European Truck Racing Championship: het blijft de ondersteuning verzorgen van Team Schwabentruck, maar ondersteunt nu ook Team Hahn, dat in 2017 zijn titel zal verdedigen onder de vleugels van IVECO.

De eerste ronde van het kampioenschap wordt gereden op de Red Bull Ring in Oostenrijk op zaterdag 13 en zondag 14 mei.

 

Turijn, 10 mei 2017

In seizoen 2017 van het FIA European Truck Racing Championship verdubbelt IVECO zijn aanwezigheid op het racecircuit. Team Schwabentruck trad de voorbije acht jaar al aan voor IVECO en dit jaar koos ook Team Hahn (de kampioen van 2016 en dus in 2017 samen met IVECO zijn titel verdedigt) ervoor de strijd aan te gaan in een Stralis-racetruck.

 

Pierre Lahutte, IVECO Brand President, gaf als commentaar: "We zijn de uitdaging aangegaan om 100% voor het kampioenschap te gaan, met twee zeer competitieve teams die de kleuren van IVECO zullen verdedigen. We zijn er trots op dat onze trucks deel zullen uitmaken van de opwindende wereld van de racerij, en onze klanten over heel Europa zo heel wat spannende momenten zullen bezorgen. Dit is een waardevolle kans om de ongelofelijke prestaties van onze trucks te laten zien op circuits die de motoren en de mechanische componenten van de trucks tot op de limiet op de proef zullen stellen. In die intense omstandigheden kunnen we de levensduur van de voertuigen en de betrouwbaarheid van de componenten testen die worden gebruikt voor de productie van de trucks."

 

IVECO ondersteunt Team Schwabentruck met twee Stralis-modellen die speciaal ontwikkeld werden om te racen. De Duitser Gerd Körber (al drie keer winnaar van de European Truck Race (1996, 2001 en 2003)) en teamgenoot Markus Altenstrasser zullen aan de start komen met een Stralis 440 E 56 XP-R 5,5-ton racetruck, voorzien van een IVECO Cursor 13-motor die een indrukwekkende 1150 pk ontwikkelt. De trucks zijn specifiek ontwikkeld en uitgerust voor een topsnelheid van 160 km/u, de door het sportieve reglement opgelegde maximumsnelheid. Teamleider Gerd Körber zal voor het eerst proberen het volledige kampioenschap op zijn naam te zetten en aan alle races deelnemen.

 

Team Hahn werd opgericht in 1996. Rijder Jochen Hahn nam in 1999 de plaats in van zijn vader toen hij dankzij schitterende resultaten de titel van Rookie of the Year won. De gloriejaren begonnen voor Jochen en Team Hahn in 2011. Ze behaalden drie jaar na elkaar de titel, een tweede plaats in 2014, de derde podiumplaats in 2015, en opnieuw de eerste plaats in de recentste editie. Ook Team Hahn zal deelnemen in een Stralis 440 E 56 XP-R racetruck.

 

Als voorbereiding op het eerste treffen in Oostenrijk namen de twee teams deel aan de officiële FIA-test op het circuit van Most in Tsjechië, waar ze de nieuwste ontwikkelingen voor hun trucks en de nieuwe motoren konden testen. De test in Most werd bijgewoond door het grootste deel van de teams die het tegen elkaar zullen opnemen in het kampioenschap, en was een zeer nuttige gelegenheid om de competitiviteit te peilen.

 

Beide IVECO-teams profiteerden ten volle van deze eerste intensieve test om de trucks te testen, met een specifieke focus op de prestaties van de nieuwe motoren. Het was voor Jochen Hahn ook een belangrijke kans om vertrouwen op te bouwen met de Stralis XP-R, die veel verschilt van de trucks waarmee hij tijdens eerdere seizoenen reed.

 

Agenda FIA European Truck Racing Championship 2017:

 

RondeDATUMCIRCUITLAND
113-14 meiRed Bull RingOostenrijk
227-28 meiMisanoItalië
31-2 juliNürburgringDuitsland
415-16 juliSlovakia RingSlowakije
526-27 augustusHungaroringHongarije
62-3 septemberMostTsjechië
716-17 septemberZolderBelgië
823-24 septemberLe MansFrankrijk
97-8 oktoberJaramaSpanje