IVECO Trakker 8x6 voor G. van der Ven B.V. Aannemingsbedrijf

Persbericht

IVECO Trakker 8x6 voor G. van der Ven B.V. Aannemingsbedrijf

Recent heeft G. van der Ven B.V. Aannemingsbedrijf uit Brakel een nieuwe 450pk sterke IVECO Trakker met 8x6 as-configuratie in gebruik genomen. Het bouwvoertuig met HMF kraan en AJK haakarm systeem werd klaargemaakt en afgeleverd door IVECO-dealer Schouten uit Almkerk. Deze nieuwe Trakker vervangt een oude IVECO Trakker 8x8 uit het wagenpark van Van der Ven.

G. van der Ven B.V. Aannemingsbedrijf uit Brakel


Het familiebedrijf G. van der Ven B.V. Aannemingsbedrijf is opgericht in 1968 en is werkzaam in de civiele techniek, beton- en waterbouw, leidingen, natuur en recreatie, restauratie en utiliteitsbouw. Op het gebied van milieuwerkzaamheden is zij gespecialiseerd in gecertificeerde asbestsanering, bodemsanering en sloop. De multidisciplinaire organisatie zorgt ervoor dat Van der Ven in staat is om integrale oplossingen te bieden voor de realisatie van een project. Vakmanschap en ouderwetse degelijkheid worden gecombineerd met efficiënt werken en oplossingsgericht denken en handelen. Van der Ven heeft de beschikking over een zeer divers machine- en wagenpark. Van kleinere bestelwagens tot grote graafmachines, transportmaterieel en mobiele kranen.

450pk sterke IVECO Trakker 8x6


Het nieuwe bouwvoertuig van Van der Ven is in nauwe samenwerking tussen het aannemingsbedrijf en IVECO geconfigureerd. De basis is een IVECO Trakker 6x6 waar door System Truck S.p.A. uit Roverbella (Italië) een extra as onder is geplaatst. Deze extra as is gestuurd waardoor het voertuig een relatief kleine draaicirkel heeft. Ook kan de chauffeur deze extra as liften wanneer onbeladen wordt gereden of in het terrein, waardoor er meer gewicht op de aangedreven assen komt en daardoor grip ontstaat.

Onder de cabine bevindt zich een 450pk en 2200Nm krachtige IVECO Cursor 11 dieselmotor. Deze voldoet zonder uitlaatgasrecirculatie (EGR) aan Euro-VI, dankzij het Hi-eSCR uitlaatgas behandelingssysteem. Hierdoor hoeft de IVECO Trakker van Van der Ven ook nooit actief een roetfilter te regenereren wat gevaarlijke situaties met warmteontwikkeling op bouwplaatsen voorkomt. Daarnaast is het onderhoudsinterval verlengt dankzij het Hi-eSCR systeem, en het brandstofverbruik lager vanwege de schonere verbranding.

De opbouw van de 450pk sterker IVECO Trakker 8x6 is verzorgd door Jansen Hydrauliek uit Dongen. Jansen heeft een AJK haakarm systeem en een 20,7 ton/m HFM laadkraan met radiografische afstandsbediening gemonteerd. In de cabine is de chauffeur voorzien van onder andere IVECOnnect navigatiesysteen, verwarmbare chauffeursstoel met lendensteunen en is er een overdrukunit geplaatst.

VD Ven Trakker 8x6 1 (1600x1200).jpg