Persbericht

IVECO Trakker 10x4 voor Rutte Groep Amsterdam

Recent heeft Rutte Groep uit Amsterdam een 500pk sterke IVECO Trakker 10x4 in gebruik genomen. De Trakker met 10x4 as-configuratie zal door Rutte Groep worden ingezet bij uiteenlopende werkzaamheden zoals in krappe binnensteden, waarbij langere snelwegafstanden moeten worden afgelegd of waar de ondergrond onverhard is.

Rutte Groep uit Amsterdam

Ruim 60 jaar geleden werd de Rutte Groep opgericht. De Rutte Groep specialiseerde zich sinds de oprichting op het vervoer van materiaal en materieel voor gemeente Amsterdam. Rutte Groep is door de verschillende bedrijfsactiviteiten en het zeer diverse wagenpark erg flexibel. In 1983 is Rutte Groep begonnen met het recyclen van bestratingsmateriaal. Later, in 1994, heeft het Amsterdamse bedrijf zich ook toegelegd op de wegenbouw.

“Wij zijn niet te groot voor kleine projecten en niet te klein voor grote projecten,” aldus de heer Y. Rutte. De heer Y. Rutte is de derde generatie werkzaam in het familiebedrijf. Op dit moment is de Rutte Groep marktleider in het plaatsen van ondergrondse afval inzamelingssystemen. Andere activiteiten waar Rutte zich mee bezighoudt zijn onder andere brugkoeling, gladheidsbestrijding en het recyclen van wegenbouw/bouw materialen op de Amsterdamse monumentenwerf.

IVECO Trakker 10x4 met kraan en kipper

De onlangs in gebruik genomen 10x4 IVECO Trakker beschikt over een 500pk sterke IVECO Cursor 13 dieselmotor en is voorzien van een Hyva kraan en kipper. Het volledige voertuig is herkenbaar uitgevoerd in antraciet met grijze kleurstelling, net als al het materieel van Rutte Groep.

Rutte Groep heeft een wagenpark van ruim 10 zware voertuigen. Dit betreffen allemaal IVECO Trakkers met een 8x4 of 10x4 as-configuratie. Wendbaarheid, robuustheid en de beschikbaarheid van een hoog vermogen zijn belangrijk voor de zeer diverse werkzaamheden die het Amsterdamse bedrijf met de voertuigen uitvoert. Rutte Groep kan met de zeer complete en divers uitgeruste voertuigen altijd het geschikte materieel inzetten.

Rutte 10x4 jan16 - 5 (2000x1500).jpg