IVECO Stralis XP voor Den Bakker Transport uit Hellevoetsluis

Persbericht

IVECO Stralis XP voor Den Bakker Transport uit Hellevoetsluis

Recent heeft Den Bakker Transport een nieuwe IVECO Stralis in gebruik genomen. De Stralis XP met Hi-Way cabine en 460pk sterke 11-liter dieselmotor is uitgerust met hydrauliekinstallatie en zal door het transportbedrijf uit Hellevoetsluis voornamelijk worden ingezet voor het transport met walking floor en tank opleggers. De beslissing door Den Bakker Transport om een tweede IVECO Stralis XP aan te schaffen, is genomen op basis van de zeer positieve ervaringen met de eerste Stralis XP die half 2017 in gebruik werd genomen.

Den Bakker Bedrijven BV

De historie van Den Bakker Bedrijven BV gaat terug tot de oprichting in 1948. De eerste activiteiten bestonden uit het maaien van granen en het ploegen van land, toen nog uitgevoerd met paarden. Later is Den Bakker zich gaan specialiseren in werkzaamheden in de milieutechnologie, industrie, stofbestrijding en grondverzet. Den Bakker Transport is één van de hoofdactiviteiten van de bedrijven.

IVECO Stralis XP

Het jongste voertuig in het wagenpark van Den Bakker Transport is een IVECO Stralis in XP-uitvoering. De positieve ervaringen bij de inzet van de Stralis XP heeft het transportbedrijf doen besluiten deze tweede IVECO Stralis aan te schaffen. Deze trekker is uitgerust met zeer ruime Hi-Way cabine en IVECO Cursor 11 dieselmotor met een vermogen van 460pk en 2150Nm koppel, gekoppeld aan de Hi-Tronix volautomatische versnellingsbak (ZF Traxon).

De XP-uitvoering helpt de transportondernemer om het brandstofverbruik en daarmee de totale TCO bij de inzet van de Stralis te verlagen. Zo is de trekker onder andere uitgerust met de EcoSwitch, Hi-Cruise (cruise control met predictive shifting op basis van GPS-data) en slimme motorvoorzieningen om de motorbelasting en het brandstofverbruik te verlagen.