IVECO Stralis NP 400pk wint Project of the Year 2017-award tijdens European Gas Conference in Wenen

Persbericht

IVECO Stralis NP 400pk wint Project of the Year 2017-award tijdens European Gas Conference in Wenen

De European Gas Awards of Excellence 2017 zijn uitgereikt tijdens de European Gas Conference, die gehouden werd in Wenen van 23 tot en met 25 januari 2017. IVECO stond met de Stralis NP op de shortlist van vijf bedrijven voor de "Project of the Year"-award. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan doorbrekende projecten in de Europese gasmarkt.


Turijn, 25 januari 2017 - De IVECO Stralis NP, de eerste aardgastruck voor zwaar transport over lange afstand, is uitgeroepen tot "Project of the Year" bij de European Gas Awards of Excellence 2017 die werden uitgereikt tijdens de European Gas Conference in Wenen (van 23 tot en met 25 januari 2017). Tijdens dit jaarlijkse evenement komen ruim 450 vertegenwoordigers van regionale overheden, industriepartijen en gasproducenten bijeen om kwesties gerelateerd aan de toekomstige Europese energiemarkt te bespreken.

De tweede dag van de European Gas Conference 2017 werd afgesloten met het uitreiken van de zesde jaarlijkse European Gas Awards of Excellence. Hiermee worden de toewijding, successen en innovaties van bedrijven en personen in de Europese gasmarkt beloond. In de categorie "Project of the Year" waren de volgende projecten geselecteerd:

  • Zeebrugge's Second LNG Jetty
  • Sabine Pass LNG Terminal
  • IVECO New Stralis NP 400pk gastruck
  • LNG Dunkerque Terminal
  • AUDI e-gas Project

Pierre Lahutte, IVECO Brand President reageerde: "We zijn erg trots dat IVECO opnieuw is beloond voor haar inzet op het gebied van duurzaamheid. IVECO zag al erg vroeg de toekomst van duurzame alternatieve brandstoffen in transport. Onze nieuwe Stralis NP is een revolutionaire gastruck voor duurzaam transport, een stap in de toekomst dankzij de uitgebreide ervaring van IVECO met trucks op aardgas. Het is de eerste lange afstand gastruck op de markt als écht alternatief voor dieseltrucks en daarnaast ook nog eens het meest duurzame zwaar transportmiddel."

De nieuwe Stralis NP heeft dezelfde prestaties en rijeigenschappen als zijn diesel equivalent. Dit wordt gecombineerd met een reductie van uitstoot, een hoger comfort vanwege de geluidsreductie en een lagere Total Cost of Ownership. Met de Hi-Way cabine en een vermogen van 400pk en 1700Nm (17% krachtiger en 6% hoger koppel dan zijn beste concurrent) is de Stralis NP de best-in-class gas-aangedreven truck. De capaciteit van de LNG-tanks op de IVECO Stralis NP bieden een maximale actieradius van 1500 kilometer. De FPT Cursor 9 motor in combinatie met 12-gangs automatische versnellingsbak met eco-roll functie zorgt voor 5% verlaging van het brandstofverbruik vergeleken met de vorige aardgas-Stralis.

 

"Making a difference in the European gas industry"


Tijdens het discussiepanel "Making a difference in the European gas industry" presenteerde IVECO haar visie op duurzaam zwaar transport, wat heeft geleid tot de ontwikkeling van de Stralis NP. Het merk was de eerste fabrikant in de wereld van goederenvervoer die het potentieel van aardgas serieus nam en daarmee aansloot op de aanbeveling van de Europese Commissie in de publicatie "A European strategy for low-emission mobility". Daarin worden de voordelen van vloeibaar aardgas (LNG) voor zwaar transport uiteengezet, die een reducerende oplossing bieden voor de problemen van vandaag: lokale luchtkwaliteit, broeikaseffect en geluidsproductie.

Karl-Martin Studener, IVECO Business Director Oostenrijk, Centraal- & Oost-Europa legde uit tijdens de conferentie: "IVECO introduceerde verschillende gas-aangedreven trucks, bestelwagens en bussen op de markt. Het resultaat daarvan is dat er vandaag de dag ruim 16.000 gas-aangedreven IVECO's op de Europese wegen rijden. Onze Natural Power-technologie is klaar voor de toekomst en biedt oplossingen om emissies te verlagen, gecombineerd met een lage Total Cost of Ownership (TCO). Bijkomend is het lage geluidsniveau van gasmotoren, wat voordelen biedt bij stedelijke vervoersbewegingen. Met het stijgende aanbod van bio-LNG en bio-CNG in Europa kunnen alle transporteurs CO2-neutraal transporteren en bijdrage aan een onafhankelijkheid aan fossiele energie."

 

Op de foto hierboven (van links naar rechts):

Francois-Regis Mouton    -   Vice President Oil & Gas Advocacy bij Total (sponsor of the Award)
Hannah Wharrier    -    Managing Director bij The Energy Exchange, European Gas Conference Organisation
Karl-Martin Studener    -     IVECO Business Director Oostenrijk, Centraal- & Oost-Europa
Giorgio Marrapodi    -    Italiaans ambassadeur in Oostenrijk