IVECO ontvangt Global Industry Champion-award voor de inzet en ontwikkeling van volledige range aardgasvoertuigen

Persbericht

IVECO ontvangt Global Industry Champion-award voor de inzet en ontwikkeling van volledige range aardgasvoertuigen

Deze door NGV Global gesponsorde, tweejaarlijkse onderscheiding werd op 22 maart 2017 in Rotterdam uitgereikt tijdens de NGV GLOBAL Conference 2017.

Op een ogenblik dat aardgas erkenning afdwingt als de meest volwassen en betaalbare oplossing voor duurzaam transport, met een snelle uitbreiding van het tanknet en een steeds ruimere aanvaarding door wagenparken, vormt de onderscheiding een erkenning voor het pionierswerk dat IVECO de voorbije 20 jaar leverde met de ontwikkeling van een volledig gamma aardgasvoertuigen, van lichte bedrijfsvoertuigen tot zware trucks en bussen.

Rotterdam, 22 maart 2017

IVECO kreeg de "NGV Global Industry Champion"-award 2017 als erkenning voor zijn engagement in de aardgassector en voor haar inspanningen om de CNG- (gecomprimeerd aardgas) en LNG-markt (vloeibaar aardgas) verder te ontwikkelen. De award wordt gesponsord door NGV Global, de International Association for Natural Gas Vehicles, die wereldwijd de sector van de aardgasvoertuigen vertegenwoordigt en het gebruik van aardgas en biomethaan voor het transport promoot met het oog op de verhoging van de efficiëntie van voertuigen en de veiligheid in alle domeinen.

 

De officiële bekendmaking gebeurde door Diego Goldin, Executive Director van NGV Global, die in Rotterdam tijdens het galadiner van NGV GLOBAL 2017 op woensdag 22 maart verklaarde: "De focus van IVECO op de aandrijving met aardgas (en ook bio methaan) in haar volledige voertuigengamma, draagt aanzienlijk bij tot de vermindering van de uitstoot afkomstig van het wegtransport. Ik hoop dat u deze symbolische onderscheiding niet alleen in ontvangst wilt nemen als teken voor alles wat al werd bereikt, maar ook als de start van een nieuw hoofdstuk met een nog sterkere aanvaarding, ontwikkeling en bloei van de aardgastechnologie in de toekomst."

 

De tweejaarlijkse award is een erkenning voor initiatieven en programma's van ondernemingen die te maken hebben met de verdere ontwikkeling en vooruitgang van de aardgassector over de hele wereld. De raad van NGV Global kende de award toe aan IVECO op basis van criteria als de vooruitgang die geboekt werd in de toepassing van aardgas als alternatieve brandstof en de bijdrage tot de verdere uitbreiding van de wereldwijde markt voor aardgasvoertuigen. De jury keek naar de impact van de activiteiten van het merk op nationaal, regionaal en wereldniveau. NGV Global vertegenwoordigt de belangen van ruim 350 leden over de hele wereld. Sinds de oprichting ervan in 1986 steeg het aantal aardgasvoertuigen (Natural Gas Vehicles of NGV's) wereldwijd van nagenoeg geen tot meer dan 23 miljoen. Volgens een prognose van NGV Global zal dat aantal in de loop van de volgende jaren blijven groeien tot een beoogde 65 miljoen NGV's wereldwijd in het verkeer tegen 2030.

Het is de eerste keer dat NGV Global de Industry-award uitreikt tijdens zijn tweejaarlijkse Conference and Exhibition. Bij vorige gelegenheden gaf de NGV Champions-onderscheiding erkenning aan personen en ondernemingen die een belangrijke rol hadden gespeeld in de ontwikkeling van de sector in hun regio. Dit jaar werd de Industry-award rechtstreeks gekozen door het bestuurscomité van NGV Global met als doel erkenning te geven aan de toonaangevende ondernemingen met wereldwijde aanwezigheid in de sector "Aardgas voor het Wegvervoer".

De "NGV Global Industry Champion"-award werd in ontvangst genomen door Pierre Lahutte, IVECO Brand President, die het volgende verklaarde: "We zijn trots dat ons engagement voor de ontwikkeling van aardgas als brandstof voor duurzaam transport erkenning krijgt met deze award. Op een ogenblik dat velen op zoek zijn naar alternatieven voor diesel en manieren om de elektrische aandrijving of zelfs de aandrijving met waterstof technologisch en financieel haalbaar te maken – wat nog niet het geval is – blijkt aardgas zonder meer een volwassen, verstandige en betaalbare oplossing – zowel tank-to-wheel als, wat nog belangrijker is, well-to-wheel met biogas. De aardgastechnologie is geen droom voor de toekomst, maar een realiteit voor vandaag: een echte, praktische en onmiddellijk beschikbare oplossing. Bij IVECO hebben we ruim 20 jaar gewerkt aan de ontwikkeling van deze duurzame brandstof, en vandaag hebben we al 16.000 voertuigen in het verkeer die op aardgas of biogas rijden."

"We zijn trots," voegde Lahutte er nog aan toe, "te kunnen zeggen dat we de eerste constructeur zijn met een compleet gamma aardgasmodellen, van lichte bedrijfsvoertuigen tot zware trucks en bussen, en dat we elke dag weer zien dat de voertuigen steeds meer ingang vinden met nieuwe klanten die erbij komen. Het hoofddoel van onze productstrategie bestaat erin onze klanten voertuigen aan te bieden waarmee ze duurzamer kunnen werken, zowel vanuit het standpunt van het milieu als dat van hun bedrijfsresultaat. Onze Natural Power-technologie staat aan de top van de sector. Ze biedt een ultrageavanceerde oplossing die de vervuilende uitstoot tegengaat, tegelijk de totale kosten van eigendom verlaagt, en bovendien de geluidsvervuiling drastisch vermindert. Dat is nog een andere belangrijke factor die meespeelt in stedelijke gebieden die vandaag het sterkst getroffen worden door vervuiling. Dankzij de toenemende beschikbaarheid van bio-CNG en bio-LNG in Europa kunnen transporteurs en de exploitanten van het openbaar vervoer nu een CO2-neutraal wagenpark uitbaten, en daarnaast ook nog een bijdrage leveren tot energie-onafhankelijkheid en de strijd tegen de klimaatverandering."

De stoïchiometrische motoren van IVECO gelden al sinds 1996 als de referentie voor betrouwbaarheid, beperkt brandstofverbruik en lage uitstoot. Met 30% minder NOx, 99% minder fijnstof en maar half het geluidsniveau van de recentste Euro VI-dieselmotoren zijn de aardgasvoertuigen van IVECO ook een ultrageavanceerde oplossing wat de totale kosten van eigendom betreft.

De "NGV Global Industry Champion"-award voor IVECO en zijn gamma aardgasvoertuigen is opnieuw een onderscheiding binnen een uitgebreide verzameling nationale en internationale awards die dit jaar werden toegekend aan de Stralis NP, de eerste truck op aardas ontwikkeld voor de lange afstand. Enkele eerder behaalde awards zijn de "Project of the Year 2017"-award tijdens de European Gas Awards of Excellence in Wenen, en de Spaanse "Vehículo Industrial Ecológico del Año" (Ecologisch Industrieel Voertuig van het Jaar) 2017, naast de erkenning die de Stralis NP vorig jaar kreeg tijdens de Green Fleet Awards 2016 in het VK. Al die awards getuigen van het belang van duurzaamheid voor IVECO als merk.

IVECO mocht onlangs ook twee eerste plaatsen vieren tijdens de allereerste "Sustainable Truck of the Year 2017"-awards, die gesponsord worden door het magazine Vado e Torno in samenwerking met Lifegate. De Eurocargo CNG won de prestigieuze onderscheiding in de categorie DISTRIBUTIE. De New Daily Electric won de award in de categorie BESTELWAGENS.

IVECO is een van de toonaangevende bedrijven in de sector van de voertuigen op aardgas. Met ruim 20 jaar ervaring is het merk erin geslaagd vooruitstrevende oplossingen te ontwikkelen die zullen bijdragen tot een verdere verkleining van de impact van de transportsector op het milieu. Dat maakt van Iveco de perfecte partner voor duurzaam transport, zoals aangegeven in zijn motto: "IVECO. Uw partner voor duurzaam transport". IVECO was de eerste constructeur ter wereld die het potentieel inzag van aardgas in de sector van het commerciële vervoer en liep daarmee vooruit op verschillende aanbevelingen van de Europese Commissie in haar European Strategy for Low-Emission Mobility. Dat document onderstreept de strategische rol van LNG in Europa voor zware voertuigen en de belangrijke bijdrage ervan tot de vermindering van de opwarming van de aarde. Volgens het document biedt LNG ook een oplossing van het grootste deel van de problemen rond luchtkwaliteit, dankzij de ultralage uitstoot van NOx en fijnstof, en als bijkomend voordeel een verlaging van de geluidsvervuiling.

 

IVECO en IVECO BUS bieden een compleet gamma aardgasvoertuigen aan, van lichte, middelzware en zware voertuigen tot bussen. Tot op heden werden al ruim 16.000 exemplaren verkocht. De voertuigen, die op zich al milieuvriendelijker zijn door de toepassing van aardgas als brandstof, maken gebruik van een solide maar zeer vooruitstrevende technologie. De motoren zijn ook 100% compatibel met biomethaan, een hernieuwbare brandstof die gewonnen wordt uit de ontbinding van uiteenlopende soorten biomassa, landbouwafval en organisch afval. IVECO BUS baat in het Franse Rijsel bijvoorbeeld 428 stadsbussen uit, waarvan meer dan een derde rijdt op biomethaan dat in een installatie naast het busdepot gewonnen wordt uit het door de stad ingezamelde groenafval: een compleet circulair proces dus.