IVECO met CNG en LNG naar Reinigings DemoDagen 2017

Persbericht

IVECO met CNG en LNG naar Reinigings DemoDagen 2017

IVECO is dé partner voor duurzaam transport en Europees marktleider in aardgas-aangedreven voertuigen voor licht-, middelzwaar en zwaar transporttoepassingen. Tijdens de Reinigings DemoDagen 2017 op 31 mei en 1 juni presenteert IVECO verschillende voertuigen die aansluiten bij de branche waarin de bezoekers van de RDD actief zijn. Rijden op aardgas is stiller en reduceert de uitstoot van CO2, NOx en fijnstof aanzienlijk.

IVECO New Daily

De IVECO New Daily is leverbaar als gesloten bestelwagen of chassis-cabine variant met enkele of dubbele cabine. Op de Reinigings DemoDagen zal er een New Daily 70C21 chassis-cabine met vacuüm rioolzuiger opbouw bij IVECO op de stand staan. Dit voertuig is door DHM uit Wolvega in opdracht van Riool Service Noord-Holland voorzien van onder andere een vacuümpomp, hogedrukpomp, 2.000 liter vuilcompartiment en 1.300 liter watertank. Het voertuig heeft een netto laadvermogen van 3.000 kilogram dankzij het lichte HDPE kunststof waarvan de watertank en zijafschermingen zijn vervaardigd. Deze IVECO Daily wordt ingezet bij reinigingsklussen op plekken waar de beschikbare ruimte beperkt is zoals in woonwijken en binnensteden.

IVECO Stralis zijlader huisvuilwagen op CNG

Op de stand zal IVECO een Stralis met 330pk en 1300Nm sterke Cursor 8 aardgasmotor tonen. Dit voertuig is dan zeer recent door de firma Baetsen uit Veldhoven in gebruik genomen. De 3-assige Stralis met sturende en hefbare naloopas is door VDL Translift voorzien van een zijladersysteem met Plus-grijper. Dit nieuwe afvalinzamelingsvoertuig van Baetsen is voorzien van CNG-brandstoftanks met een totale inhoud van 1140 liter.

IVECO Stralis huisvuilwagen op LNG

Naast de huisvuilwagen op CNG zal IVECO een Stralis huisvuilwagen met LNG als brandstof meenemen naar de Reinigings DemoDagen 2017. Dit afvalinzamelingsvoertuig is van Omrin en wordt ingezet voor de afvalinzameling in de stad Leeuwarden. De opbouw betreft een VDL Translift zijlader met kettingsysteem voor de afzetcontainers. Met het gebruik van LNG (vloeibaar aardgas) kan een voertuig meer kilometers maken tussen twee tankbeurten, in vergelijking met CNG (gecomprimeerd aardgas).

Uw partner voor duurzaam transport

Al tientallen jaren is IVECO koploper in de markt voor aardgas aangedreven bedrijfsvoertuigen. Het gamma van de Italiaanse fabrikant biedt af-fabriek een complete range aan duurzame lichte, middelzware en zware bedrijfswagens voor elk soort toepassing. Het rijden op aardgas levert een CO2-reductie op van 15%, verlaagt de uitstoot van NOx met 70% en de fijnstofuitstoot is nagenoeg nihil. Het gebruik van het steeds meer beschikbaar komende bio-CNG en bio-LNG uit hernieuwbare energiebronnen maakt het mogelijk om een CO2-reductie te bereiken van 95%.

Hoe rijdt een truck op aardgas?

Wilt u ervaren hoe een truck op aardgas rijdt? Tijdens de ReinigingsDemoDagen 2017 heeft u de mogelijkheid om achter het stuur plaats te nemen van de nieuwe 400pk sterke IVECO Stralis Natural Power met een geladen oplegger. Op de kombaan van het RDW testcircuit kunt u de rijeigenschappen van deze aardgastruck zelf ondervinden! Vraag ernaar op de stand van IVECO tijdens Reinigings DemoDagen 2017.

Daily DHM.jpg 

 

Stralis LNG Omrin.JPG