Persbericht

IVECO levert prachtige LNG-truck af aan Jaks Trucking

Onlangs heeft Bert Mingels namens IVECO NLS een prachtige LNG-truck afgeleverd bij Jaks Trucking. Jan Spijkers wist als investeerder precies wat hij wilde en heeft een truck kunnen samenstellen zoals hij het voor ogen had. "De klant is koning en wij hebben ingevuld wat het bedrijf wilde hebben. Het is een uitdaging geweest om zo'n dikke, vette wagen te mogen bouwen samen met de monteurs van IVECO. Je bent dan enorm trots als je het eindresultaat nu ziet", aldus een enthousiaste Bert Mingels als Salesmanager van IVECO NLS. Jaks Trucking heeft als eerste in Nederland er voor gekozen om sideskirts op maat te maken voor een LNG-truck.

Manita Spijkers legt namens Jaks Trucking uit waarom de keuze op IVECO is gevallen. "We zijn zelf gaan uitzoeken welke trucks op LNG reden, want we hadden gehoord dat dit voordelig en tevens milieubewust was. De zoektocht bracht ons bij IVECO en twee Zweedse merken. Als verre afstand partner kwam IVECO het beste uit de bus. IVECO is als langste in de markt en ook nog eens de beste in TCO (de totale kosten die een product gedurende de hele levenscyclus of gebruikscyclus met zich meebrengen)." Bert Mingels voegt hieraan toe: "Jaks Trucking heeft met wijsheid gekozen voor de jarenlange ervaring van IVECO met LNG. Ik ben hen daar dankbaar voor."

Foto-persbericht---Jaks-Trucking.jpg

Milieubewust

"Wij zijn een bedrijf dat veiligheid en milieu heel hoog in het vaandel heeft staan, vandaar dat we nu de stap hebben gezet naar LNG. Dit biedt veel voordelen. LNG is namelijk goedkoper dan diesel, er is sprake van flink Maut voordeel en we zijn tegelijkertijd ook milieubewust bezig. Het zijn drie vliegen in een klap", zo licht Manita Spijkers toe. Bert Mingels vult hierop aan: "Het kost geen geld om duurzaam bezig te zijn. Deze LNG-truck heeft 10 tot 15 procent minder uitstoot dan een diesel variant. Bio-LNG heeft de toekomst en zal voor veel bedrijven steeds belangrijker worden."

Maut (tolheffingssysteem voor zwaar vervoerders)

LNG en CNG-vrachtwagens zijn vanaf 1 januari 2019 vrijgesteld van Maut. Deze vrijstelling van de Duitse tolheffing geldt minimaal twee jaar en er is wellicht een verlenging op komst. Voor Jaks Trucking betekent dit dat zij een leuk bedrag per week kunnen besparen, doordat zij nu hebben gekozen voor een LNG-Truck.

Lübeck-Travemünde

Manita Spijkers vertelt over de werkwijze van Jaks Trucking: "Onze specialiteit is geconditioneerde transport en daardoor worden er voornamelijk koeltrailers uit de havens van Lübeck-Travemünde, Duitsland aangekoppeld. Hiermee rijden we naar Nederland en vice versa. De trailer is binnen 24 uur weer terug in Travemünde. Dat is de service die wij kunnen bieden." Vanuit Travemünde gaat de trailer onbegeleid de boot op naar Finland en daar pikt een Fins transportbedrijf de trailer weer op, want de klanten zitten voornamelijk in Finland. Van bloemen, planten, groente, fruit, diepvriesproducten, papier en- suikervervangers tot hottubs, alles van en naar Finland vervoert Jaks Trucking.