Persbericht

Iveco op Intermat 2012 met de Trakker Limited Edition Dakar

Iveco presenteerde in Parijs de nieuwe Trakker Limited Edition Dakar tijdens Intermat 2012, de internationale driejaarlijkse vakbeurs voor grondverzet-, werf- en bouwmachines. Deze beperkte productie van 502 voertuigen staat in het teken van het uitzonderlijke succes dat Iveco begin dit jaar behaalde op de onverharde wegen van Latijns-Amerika.

Op deze eerste dag van Intermat hield Alessandro Mortali, senior vice president Heavy Range bij Iveco, de Trakker Limited Edition boven de doopvont. Hij werd bijgestaan door Miki Biasion, tweevoudig rallykampioen bij Lancia en winnaar van de Raid Tout Terrain wereldbeker in 1998 en 1999.

Tijdens de presentatie op de Intermat-stand van Iveco stelden Biasion en Mortali de technische kenmerken van de limited edition voor aan het publiek. Ze vertelden hoe Iveco al zijn technologieën en innovaties heeft kunnen uittesten in extreme omstandigheden, door deel te nemen aan een van de grootste rally’s ter wereld. Hierbij werden uitzonderlijke resultaten behaald op het vlak van betrouwbaarheid en prestatievermogen.

Miki Biasion vertelde de toeschouwers ook hoe Team Petronas De Rooy de race naar zijn hand wist te zetten in Zuid-Amerika. Ze veroverden er de eerste, tweede en zesde plaats in het eindklassement van de zware voertuigen.

Deze drie voertuigen, aangepast aan de extreme omstandigheden van de rally, waren seriemodellen die geoptimaliseerd werden om zeer energie-efficiënt te presteren. Steunend op de ervaring die opgedaan werd op het meest onherbergzame terrein en in de meest extreme omstandigheden in Zuid-Amerika, heeft Iveco 502 voertuigen geproduceerd – evenveel als het rugnummer van het winnende voertuig. Een aantal kenmerken en technologische innovaties van het voertuig dat de wedstrijd domineerde, vinden we nu terug in deze limited edition.

Met de Trakker Limited Edition Dakar wilde het bedrijf een product op de markt brengen dat uitgerust is met een aantal oplossingen die tijdens de competitie in de moeilijkste omstandigheden getest werden en waarmee uitmuntende prestaties behaald zijn.

De limited edition van de Trakker is uitgerust met Cursor motoren van 8 en 13 liter, voorzien van een vermogen tussen 320 pk en 500 pk en die een koppel van 1300 tot 2300 Nm produceren. Het voertuig heeft een manuele versnellingsbak (met 9 tot 16 versnellingen) of een automatische (met 12 tot 16 versnellingen). Het beschikt over schijf-trommelremmen met ABS off road en kan uitgerust worden met verschillende types van veringen, zowel parabolische als pneumatische. Alle versies zijn voorzien van de Active Day cabine, geschilderd in de groene Dakarkleur. De Trakker Limited Edition Dakar is gepersonaliseerd met de originele stickers van de sponsors die de Iveco kampioenen gesteund hebben.

Betrouwbaarheid, efficiëntie, robuustheid en veiligheid zijn enkele eigenschappen van de Trakker, die nu al door klanten beschouwd wordt als de ideale oplossing voor dagelijks gebruik en zwaardere taken.