Persbericht

IAA 2012 Iveco Hall 16

Iveco op de IAA 2012 Motor Show in Hannover
 

  ·         Nieuwe Stralis Hi-Way : met exclusieve Euro VI Hi-eSCR technologie
 
·         Nieuwe Trakker : in wereldpremière, de nieuwe Iveco off-road range

 

Iveco zal op de 64e editie van de Internationale Automobil-Ausstellung (IAA) voor bedrijfsvoertuigen met meerdere nieuwe producten uitpakken. Het evenement vindt plaats van 20 tot 27 september 2012 in Hannover.

 

Zo zal de nieuwe STRALIS Hi-Way er zijn debuut maken voor een breed internationaal publiek. Daarnaast zal de nieuwe TRAKKER met zijn grondig vernieuwde cabine officieel worden voorgesteld tijdens de Motor Show.

 

Bovendien worden niet alleen de voertuigen tentoongesteld, maar ook de Euro VI-motoren en het geavanceerde High Efficiency SCR (HI-eSCR) katalysatorsysteem, dat volledig door FPT Industrial is gepatenteerd.

De bezoekers van de IAA krijgen op de stand van Iveco een volledig panorama te zien van het assortiment van de constructeur – van de lichte tot de zware voertuigen, met inbegrip van minibussen, bussen en werfvoertuigen.

 

Op de stand wordt ook duidelijk getoond hoe Iveco de klant centraal stelt in zijn bedrijfsstrategie. Daarbij gaat de grootste aandacht altijd naar de manieren om meerwaarde te creëren voor al wie dagelijks de voertuigen van Iveco gebruikt voor zijn werk. Iveco streeft naar een maximale productiviteit, kwaliteit en comfort en maakt daarbij gebruik van nieuwe technologieën die het gebruik van de voertuigen vereenvoudigen. De zoektocht naar manieren om de Total Cost of Ownership (TCO) te beperken, staat altijd centraal.

 

De stand, die meer dan 2.000 vierkante meter in beslag neemt, zal ook de kleuren en de materialen weerspiegelen die werden gebruikt bij de bouw van het Fiat Industrial Village in Turijn, het eerste multifunctionele centrum in de wereld van Fiat Industrial.

   

Zware voertuigen van Iveco op de Motor Show van Hannover

 

Op de stand van Iveco zal de meeste aandacht gaan naar de nieuwe STRALIS Hi-Way, het zware voertuig dat zowel voor de huidige als de toekomstige markt een bijzonder competitieve keuze vormt voor zwaar vervoer.

Vermogen, comfort, ergonomie en veiligheid zijn slechts enkele van de troeven van de nieuwe STRALIS Hi-Way. Deze STRALIS biedt klanten een hele reeks belangrijke voordelen, waaronder een aanzienlijke verlaging van de TCO-kosten tot 4 % voor gemiddelde opdrachten. Op de Motor Show van Hannover zal zowel de Euro V- als de Euro VI-versie van de nieuwe Stralis worden getoond.

 

Op de stand kunnen de bezoekers nog een ander belangrijk nieuw product in het Stralis-aanbod voor dit jaar bewonderen: de LNG Natural Power-versie van het model. Dit voertuig wordt aangedreven door vloeibaar aardgas en is bijzonder geschikt voor distributieopdrachten over middellange afstanden en nachtelijke leveringen. Deze versie wordt sinds dit jaar op verscheidene Europese markten aangeboden.

 

De vernieuwing van het aanbod zware voertuigen wordt vervolledigd met de New Trakker, een off-road werfvoertuig dat in Hannover zijn werelddebuut zal maken. De nieuwe Trakker is met zijn bijzonder innovatieve cabine ook geschikt voor gebruik op ontoegankelijk ruw terrein. De Trakker vertrouwt daarbij op zijn Cursor-motoren (8 en 13 liter Euro V), die vermogen en een lange levensduur garanderen voor een voertuig dat
365 dagen per jaar probleemloos moet kunnen worden ingezet. De nieuwe Trakker voert de productiviteit op tot nooit eerder vertoonde niveaus en beperkt gelijktijdig de TCO en de bedrijfskosten.

 

In Hannover staat ook het Astra-merk in de spotlights met de nieuwe versie van de HD9, een essentieel referentiepunt voor vervoerstaken in groeven en op werven. Dit is de ideale keuze voor grote bouwondernemingen die op zoek zijn naar een betrouwbare partner – zowel op het vlak van stevigheid en flexibiliteit van de voertuigen als op het vlak van klantenondersteuning.

 

Het volledige gamma in de kijker: de Daily, de Eurocargo en de Magelys Pro

 

Op de stand van Iveco zal ook heel wat ruimte worden vrijgemaakt voor de rest van het gamma: de lichte voertuigen worden er vertegenwoordigd door de New Daily en het middengamma door de Eurocargo.

Er worden vijf exemplaren van de New Daily getoond – waaronder één elektrische versie. Dit voertuig garandeert een hoog betrouwbaarheidsniveau en is perfect geschikt voor opdrachten in de stad, zoals distributie van goederen van deur tot deur en het vervoer van passagiers.

De Eurocargo uit het midden gamma zal op de stand worden vertegenwoordigd door Euro V- en EEV-versie. Dit model blijft de onbetwiste benchmark voor de Europese markt en neemt dan ook een toonaangevende positie in het MTM-segment van 6 tot 18 t in.

 

Er worden ook een aantal voertuigen voor het vervoer van passagiers getoond. Zo biedt Iveco de nieuwe Daily Minibus aan, die de traditioneel erkende kwaliteiten van de Daily koppelt aan de attributen van een marktleider in de sector van het passagiersvervoer. Dit is de ideale oplossing voor klanten die in de sector van het personenvervoer werken – zowel in steden als voor snelle verplaatsingen buiten het stedelijke netwerk.

 

Ten slotte zal een Magelys Pro worden tentoongesteld, die de afgelopen jaren is uitgegroeid tot de leider in het heel gespecialiseerde segment van de luxueuze Gran Turismo-touringcars. De hoge prestaties, het uitstekende brandstofverbruik, de lage milieu-impact, de uitmuntende betrouwbaarheid op lange termijn en vooral het hoogstaande comfort voor de bestuurder en de passagiers zijn kenmerken die zelfs de meest veeleisende klanten wisten te overtuigen.

 

FPT Industrial motoren in het midden van de stand: zones in het teken van innovatie en service

 

In het midden van de stand, in de zone die in het teken staat van de motortechnologie, kunnen de bezoekers de Euro VI-motoren zien die werden ontwikkeld en gebouwd door FPT Industrial, de ruggengraat van Fiat Industrial.

Met de Tier IV-motoren voor CNH en het geavanceerde en volledig gepatenteerde High Efficiency SCR (HI-eSCR)-katalysatorsysteem ontwikkelde en produceerde FPT Industrial innovatieve oplossingen voor alle ondernemingen van Fiat Industrial, de op twee na grootste onderneming in de sector van de kapitaalgoederen.

Er zal ook een zone worden ingericht gewijd aan innovatie. Zo kunnen we het voortdurende engagement van Iveco bevestigen om onderzoek te verrichten naar nieuwe technologische oplossingen en mogelijke toekomstige scenario’s. Daar zal het chassis van een nieuw licht voertuig – een dieselelektrische hybride – worden tentoongesteld, samen met al zijn innovatieve componenten.

 

Ten slotte zal op de stand ook een zone voorzien zijn in het teken van de dienst na verkoop, met de aanwezigheid van de Iveco Customer Service en Iveco Capital. Deze diensten garanderen de klanten een maximale technische en financiële ondersteuning – vanaf het moment dat ze het voertuig aankopen tot en met de service waarop ze tijdens de volledige levenscyclus van het voertuig kunnen rekenen.

 

Iveco toont ook een aantal van zijn producten in een externe zone, waar voertuigen met speciale apparatuur worden tentoongesteld. Bezoekers kunnen er een Eurocargo bewonderen die met een brandweerladder van Iveco Magirus is uitgerust. Deze laatste is een van ’s werelds belangrijkste ondernemingen in de sector van de brandbestrijdings- en redding uitrustingen en de wereldmarktleider in de productie van brandweerladders.