Persbericht

Gas erop voor Geranco Transport met de IVECO Stralis

​​​​​Transporteur van voornamelijk bloem- en sierteelt uit de Bommelwaard, Geranco Transport, rijdt sinds kort een nieuwe IVECO Stralis. Deze trekker met 420 pk zal met zijn warmrode kleur dan ook niet onopgemerkt blijven op de Nederlandse wegen. Een mooie verschijning op de weg en voor ondernemer Arjan Bouman een verantwoorde keuze.


Het visitekaartje van de Bommelwaard
Geranco Transport is na ruim 20 jaar uitgegroeid tot één van de grootste transporteurs van bloem- en sierteelt in Nederland. De naam is geïnspireerd op de drie dochters van oprichter Gijbert Kreling: Gerda, Anneke en Coralie. Vanuit de vestiging in Gameren (Gelderland), stuurt Arjan Bouman zes dagen per week al zijn transport aan met de planning voor zijn voertuigen. De streek, beter bekend als de ‘Bommelerwaard’, staat bekend om de vele kassen met bloem- en sierteelt. “Ik heb samen met mijn vrouw Geranco overgenomen van mijn schoonvader en we hebben dit nu uitgebouwd tot een gezonde onderneming”, aldus Bouman.
Geranco is in de loop der jaren flink gegroeid door verschillende overnames van bedrijven uit de buurt en dankzij het meegroeien met klanten. “Op dit moment rijden we dagelijks met zo’n 30-tal vrachtwagens.” Bouman verzorgt nog altijd zelf de planning van al zijn vrachtwagens.

Korte lijnen met IVECO
Bouman vindt het contact met IVECO prettig: “In mijn onderneming speelt tijd een belangrijke rol, dus het is fijn om korte lijnen te hebben met IVECO. De kwaliteit van de vrachtwagens is erg hoog en de dienstverlening is echt een pluspunt.”
De deal voor Geranco’s nieuwe Stralis was dan ook zo gesloten. Na een aangenaam kennismakingsgesprek tussen Lucien Peskens, Sales Area Manager bij IVECO NLS en Arjan Bouman, was de aanschaf snel rond. ‘Klant is koning’ is zo’n beetje het motto bij Geranco Transport. Het bedrijf groeit dan ook mee met haar klanten.

Groot en sterk: de Stralis Hi-Way 420 pk
De IVECO Stralis heeft in de Hi-Way uitvoering een hoge cabine die van alle gemakken is voorzien. De chauffeur heeft hier alle ruimte om zowel comfortabel te rijden als te rusten. Onder de cabine zorgt een 420 pk sterke 11-liter dieselmotor, gekoppeld aan de nieuwe Hi-Tronix volautomatische versnellingsbak, voor de aandrijving. Dankzij IVECO’s gepatenteerde HI-SCR systeem voldoet de trekker zonder EGR of actieve regeneratie aan de Euro VI-norm. Met dit krachtige systeem heeft de Stralis de langste onderhoudsintervallen op de markt en een substantiële brandstofbesparing op de langeafstand. De opvallende lakkleur en toevoeging van verschillende accessoires, maakt deze IVECO Stralis een perfect lid voor de vloot van Geranco.