Persbericht

Coca-Cola Enterprises Iveco CNG

Nieuwe Iveco Eurocargo CNG Natural Power geleverd aan Coca-Cola Enterprises Nederland B. V.

 

Onlangs leverde Iveco Nederland (via Lease Plan) de eerste Iveco Eurocargo CNG Natural Power aan in Nederland. Deze aankoop past perfect in het duurzaamheidsbeleid van Coca-Cola Enterprises. Tegen 2020 wil Coca-Cola Enterprises een krat producten kunnen leveren met 20% minder Co2-uistoot. Het voertuig zal op de afdeling Special Events in Rotterdam in bedrijf worden gesteld. Deze afdeling is, zoals de naam al aangeeft, verantwoordelijk voor het operationele management van evenementen waaraan Coca-Cola deelneemt. Van de lente tot de herfst is het erg druk met 150 grote festivals en duizenden lokale evenementen. In de winter vinden er hoofdzakelijk indoorevenementen plaats, maar worden ook de meeste promotietools naar de winkels teruggebracht, zoals parasols die worden gereinigd en opgeslagen voor het volgende seizoen of eventueel moeten worden vervangen.

 

Het wagenpark van de afdeling Special Events bestaat uit zeven vrachtwagens van 12 ton GVW (waaronder een Iveco CNG) en twee Iveco-bestelwagens met aanhangwagen voor toegang tot de grote centra. Daarnaast beschikt Coca-Cola Full Service, die de distributeurs automatisch met het merk bevoorraadt, ook over zes vrachtwagens Iveco Eurocargo.

 

Iveco Eurocargo CNG Natural Power ML120EL20 CNG EEV

 

Het uitgebreide gamma van Eurocargo wordt dus aangevuld met een reeks modellen met aardgasmotor.

Het gamma is gericht op de gewichtsklassen met een toegestane maximummassa van 11,9 en 15-16 ton.

Het aan Coca-Cola Enterprises geleverde model is een ML120EL20 CNG met mechanische ophanging uitgerust met een gesloten koetswerk en een laadklep achteraan, Tector-turbomotor met 4 cilinders en intercooler van 5880 cm³ die 200 pk ontwikkelt tussen 1850 tot 2700 t/min. en een koppel van 650 Nm., versnellingsbak ZF type 6S700 met 6 versnellingen, CNG-tank: 3x80 l + 3x80 l, autonomie van +/- 250 km. Het voertuig beschikt ook over een Orlaco-camerasysteem dat het zicht en de veiligheid van de bestuurder nog verhoogt.

Het zal ongeveer 20.000 km/jaar afleggen.

Het voertuig werd geleverd in samenwerking met Iveco-dealer Kwakernaak de Waddinxveen, in de buurt van Rotterdam.