Persbericht

Iveco en FPT Industrial in Peking voor Auto China 2012

Iveco en FPT Industrial zijn in Peking voor het internationale autosalon “Auto China 2012”, het belangrijkste evenement van China in deze sector, dat loopt tot 2 mei in het China International Exhibition Center.

De twee bedrijven delen op het salon een grote stand met SAIC, partner van hun joint ventures in China. Deze omvatten Naveco, met twee productievestigingen in Nanchino voor lichte en middelzware bedrijfsvoertuigen en minibussen, SIH (SAIC-Iveco Hongyan Commercial Vehicles Co. Ltd), dat in Chongqing zware voertuigen produceert, en SFH (SAIC-Iveco FPT Hongyan).

De prominente aanwezigheid van Iveco en FPT bevestigt eens te meer het engagement van beide bedrijven op de Chinese markt en de joint ventures laten enkele van hun meest recente producten voor passagiers- en goederentransport zien.

Naveco stelt twee PowerDaily's tentoon, één in luxe-uitvoering en een TurboDaily 4x4 die is ontworpen als schoolbus. Daarnaast stelt het ook het Yuejin Ouka-model voor 2012 in K-uitvoering voor, ontworpen voor het middelhoge segment van de markt van lichte voertuigen. De nieuwe Yuejin Ouka K 2012 is een betrouwbaar voertuig met een eenvoudige en moderne stijl, dat voornamelijk is gebouwd om aan de eisen van stedelijke logistiek te voldoen. Het K-gamma heeft vier hoofdkenmerken: motoren met een hoge efficiëntie, uitstekende rij-eigenschappen en een hoog nuttig laadvermogen. Verder bieden de voertuigen maximale veiligheid, comfort en een moderne stijl.

SIH stelt de nieuwe Genlyon, zijn topmodel, voor. Dit gamma zware voertuigen wordt in diverse uitvoeringen aangeboden: de nieuwe 6x4 M100-trekker, de 6x4 S100-trekker met de eerste toepassing van de Cursor 13-motor van FPT Industrial voor de Chinese markt en een 8x4 tankwagen. Tot slot zal een Kingkan 8x4 kiepwagen, het nieuwe voertuig van het Classic-gamma, worden tentoongesteld. De nieuwe Genlyon 6x4 M100-trekker, die ook in chassis-cabine-uitvoering op de markt komt, is bedoeld voor het vervoer van steenkool, beton of gevaarlijke materialen. Hij heeft een Cursor 9-motor van 380 pk onder de kap.

FPT Industrial stelt ook de nieuwe Cursor 13-motor voor waarmee de Genlyon 6x4 S100-trekker is uitgerust. De Cursor 13 heeft een cilinderinhoud van 12,9 liter, 6 cilinders in lijn en 4 kleppen per cilinder. De motor voldoet aan de Euro IV-emissiewetgeving die in juli 2013 in China van kracht wordt. Hij is reeds voorbereid op alle toekomstige ontwikkelingen op het gebied van emissies zonder dat hiervoor verdere aanpassingen aan de motoronderdelen nodig zijn. Het nieuwe motorontwerp resulteert in een uitstekende verbrandingsefficiëntie dankzij de hoge gemiddelde druk in de verbrandingskamer. Er werden meer bepaald aanzienlijke wijzigingen aan het motorblok en de cilinderblok aangebracht door de stijfheid en het koelvermogen te verhogen.

In vergelijking met de Europese uitvoering werd een speciaal common-rail-inspuitsysteem geïntroduceerd, dat in China werd ontwikkeld en geproduceerd en aan alle specifieke eisen van de Chinese markt voldoet. Door het gebruik van een wastegate-turbine levert de Cursor 13-motor van FPT Industrial een maximumvermogen van 480 pk bij een maximumkoppel van 2200 Nm, dat verder kan worden verhoogd dankzij het robuuste ontwerpprincipe dat aan de motor ten grondslag ligt. Zijn uitstekende betrouwbaarheid, beste prestaties in zijn klasse en lage onderhoudskosten (onderhoudsintervallen van 150.000 km) maken van de nieuwe Cursor 13-motor een bijzonder concurrerend product op de Chinese markt dat ideaal is voor industriële voertuigen van het topsegment.

"Het autosalon van Peking is een belangrijk uitstalraam, niet enkel voor de Chinese markt, maar ook voor klanten over de hele wereld. Vandaag maken de productgamma's van Naveco en SIH, zoals de nieuwe Genlyon 6x4 M100- en Yuejin Ouka-modellen, gebruik van de meest innovatieve technologieën en zijn ze gewapend voor de concurrentie op de internationale markten", lichtte Alfredo Altavilla, CEO van Iveco, toe.

"De Chinese markt is een van de prioriteiten van Iveco vanwege de gestage groei van de binnenlandse markt en de mogelijkheden die we er hebben om ons huidige productaanbod uit te breiden en de grote toeleveringscapaciteit rond onze joint ventures optimaal te benutten", voegde hij eraan toe. "Een van de doelstellingen van Iveco is de omzet van onze joint ventures in het land de komende vijf jaar te verdrievoudigen door de introductie van nieuwe producten, het verhogen van onze productiecapaciteit en investeringen in onderzoek en innovatie."

In 2011 verkocht Iveco 143.000 voertuigen, grofweg 50 % van het totale wereldvolume van het bedrijf, via zijn twee joint ventures in China. Het bedrijf is al vele jaren aanwezig in China. Het maakte zijn intrede op de Chinese markt in 1985 toen het een overeenkomst sloot met NAC (Nanjing Automobile Corporation) voor de productie van lichte bedrijfsvoertuigen onder licentie. In 1991 werd de eerste productielijn voor de TurboDaily ingehuldigd, wat het begin betekende van een ambitieus investeringsprogramma in China. In 1996 ging Iveco een joint venture aan met NAC, Naveco, dat heeft bijgedragen aan de groei van de transportsector in China door het merk Iveco over het hele Chinese grondgebied te promoten.

In 2007 versterkte Iveco zijn ontwikkelingsstrategie in het land nog verder en werd het door de samenwerking met SAIC, een van de drie grootste Chinese autofabrikanten, de koploper onder de internationale fabrikanten met een compleet gamma bedrijfsvoertuigen in China.

Naveco - waarin Iveco voor 50 % aandeelhouder is - biedt het Power Daily- en het Yuejin-gamma van lichte en middelzware voertuigen aan. In de sector van de zware voertuigen kan SAIC-Iveco Hongyan Commercial Vehicle – waarin Iveco en SAIC samen 67 % van de aandelen bezitten – een compleet productgamma aanbieden met zowel stijve als gelede voertuigen. SAIC-Iveco FPT Hongyan werd opgericht om hoogtechnologische dieselmotoren met lage emissie te produceren op de Chinese markt.