Persbericht

5x Stralis NP 400pk voor Jooren Transport

Onlangs heeft Jooren transporten B.V. uit Ouderkerk a/d Amstel vijf nieuwe IVECO Stralis NP trekkers in de vaart genomen. Deze truck met LNG (vloeibaar aardgas) als brandstof beschikt over een 400pk sterke Cursor 9-moter en 12-traps automaat. Het rijden op LNG reduceert de uitstoot van CO2, NOx en fijnstof. Daarnaast is de Stralis NP 50% stiller dan een dieseltruck, waardoor familiebedrijf Jooren transporten B.V. deze voertuigen in kan zetten voor bevoorrading in stadscentra buiten de venstertijden.

Jooren transporten B.V. & duurzaamheid

De geschiedenis van Jooren transporten B.V. gaat ruim een eeuw terug. In 1914 startte de heer Hein Jooren in Amstelveen als melkgrossier. Eerst met de hondenwagen, later met de eerste vrachtwagen van Jooren: een zwarte A-Ford. Momenteel bestaat de directie van het transportbedrijf uit de derde generatie van de familie Jooren. Jooren transporten B.V. verzorgt dagelijks met haar wagenpark distributiewerkzaamheden voor diverse retailers.

Jooren transporten B.V. streeft ernaar om een zo duurzaam mogelijk wagenpark te hebben. Dit is één van de speerpunten in de groene strategie van het bedrijf uit Ouderkerk a/d Amstel. Het bedrijf beschikt over een wagenpark met diverse trekkende eenheden, bakwagens, dual-fuel trekkers, LZV’s en verschillende opleggers. De brandstof LNG is niet nieuw voor Jooren. Verschillende demonstraties en praktijktesten hebben geresulteerd in deze inzet van vijf nieuwe IVECO Stralis NP trekkers.

 

400pk sterke IVECO Stralis NP

Halverwege 2016 presenteerde IVECO haar nieuwste truck op vloeibaar aardgas: de IVECO Stralis NP, waarvan de eersten nu op de Nederlandse wegen verschijnen. Deze truck is uitgerust met 400pk en 1700Nm krachtige Cursor 9 aardgasmotor. De Stralis NP, uitgerust met 12-traps EuroTronic automatische versnellingsbak, is de eerste aardgastruck met de prestaties en rijeigenschappen van een dieseltruck. De Stralis is uitgevoerd met zeer ruime Hi-Way cabine, waarin de chauffeur van alle gemakken is voorzien.

Aan het chassis zijn 2 LNG-tanks voor in totaal 390kg LNG gemonteerd. De actieradius van de nieuwe IVECO trekkers van Jooren transporten B.V. komt hiermee op ruim 1500 kilometer. Jooren kiest met deze trucks volledig voor duurzaamheid. De 15% lagere uitstoot van CO2, 70% lagere NOx-uitstoot en 95% minder fijnstofemissie zorgen voor een flinke verduurzaming van de transportactiviteiten van Jooren en haar opdrachtgevers.